24 nov 16, 23:32:44 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 80
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Animék a hazai televíziók adásaiban. (Változás a téma nevében. Olvasni 1. hsz)  (Megtekintve 241545 alkalommal)
0 Felhasználó és 131 vendég van a témában
Zsukinalag
Kezdő Jounin
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #780 Dátum: 10 márc 22, 11:47:51 »

Nah, én is erre gondoltam, csak te jobban megfogalmaztad.
Szerintem a csatorna profiljától elütő műsorokkal is tudnának nézőket toborozni, ha csinálnának reklámot. Az már kérdéses, hogy az új nézőcsoport rákapna-e az animére is. Ha nem, akkor bejött , amit mondtál és nézőket vesztenek.
Bár mivel ez egy anime-csatorna, sokkal inkább a profilba illene olyan kulturális műsorokat indítása, ami a japán hagyományokkal foglalkozik. Adhatnának régi szamurájos mozikat, japán horrorokat, kultfilmeket, szappanoperákat. Ezekre is ugyanúgy lenne igény szerintem, mint a Démonírtókra vagy a gagyi valóságshowk-ra.
A másik probléma, hogy este a szülő kezében van a távirányító (ha csak nincs a gyereknek saját tévéje). Ha jól emlékszem, az Animaxnak 1,4%-os közönségaránya van, de az AXN se jobb nála a 4-5%-val. Ez az Animax esetében pár ezer, max tízezer nézőt jelent, ezért nem is tudnak komolyabb reklámbevételhez jutni. Délutáni sávban már jobb eredményei lennének, de kockázatos lenne terjeszkedni.
Még annyit, hogy a legtöbb csatorna dobálja egymás közt a sorozatait. A Viasat átveszi az HBO-tól, az RTL átvesz sorozatokat az AXN-től, amire nincs igény átpasszolja a Coolra, Sorozat+-ra. Szinte minden adón ugyanazok a műsorok mennek. Az Animaxnak is érdemes lenne értékesítenie a "portékáját". Az AXN Sci-fi pont nem az a csatorna, ahol megérte animeblokkot indítani. Ahol én, a jelenlegi piaci körülmények között el tudnám képzelni az a Magyar Televízió, a tv2 és az AXN. Előbbi kettőről hiányoznak az ifjúsági műsorok, utóbbinak meg szerintem illene is a tematikájába. De majd kiderül mi lesz.
Naplózva
Paulo55
Gennin
*

« Válasz #781 Dátum: 10 márc 22, 15:22:01 »

"Ahol én, a jelenlegi piaci körülmények között el tudnám képzelni az a Magyar Televízió, a tv2 és az AXN. Előbbi kettőről hiányoznak az ifjúsági műsorok, utóbbinak meg szerintem illene is a tematikájába. De majd kiderül mi lesz. "

A Magyar Televízió "japán rajzfilmekre" nem fog költeni.(Bár régebben szombatonként láttam, hogy Chiro szellemországban szintű kedves rajzfilmeket adtak.) Meg most amúgy is kevés a cash a magyar televízióban. Az állam közvetett úton támogatja talán a Mozgó kép alapítványon keresztül a honi rajzfilm és animáció készítést. Ráadásul a magyar televízió az építő az erőszak mentes rajzfilmeket támogatja így nehéz elképzelni, hogy az Animax "portékái" közül valamelyiket átvegye. Ami meg ebből a körből kiesik talán 4-5 sorozat. És azokban meg olyan elemek jelennek meg amik szintén olyan társadalomtól eltérő normát mutatnak a gyerekeknek ami káros lehet rájuk nézve. pl. Ha megfigyelitek egy meleg karakter általában minden animében van. Ne ezt azért a magyar televízió erkölcse olyan könnyen nem nyelné le. Így a maradék is kiesett. Tsubasa kapitány pedig az RTL klubbon fut. A tv2 most anyagilag is ill. pozíció szempontjából is nagy bajba van. Olyan vékony rétegre aki az animéket szereti nem fog rámenni. Helyette maradnak a betelefonálós műsorok, ahol a későbbi riportereiket képzik ki.(Meg valami zsét is hoz.) AXN ott egy idősebb réteget akar elérni Sony corporation mert min két csatorna az ő kezükben van. Szerintem max. az RTL kevésbé véresebb alkotásokat megveszi, meg MUSICTV is késő estére betesz egy két darabot, talán COOl ahol leheten valamit kezdeni az animékkal.         
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #782 Dátum: 10 márc 22, 15:44:04 »

Ugye rosszul éreztem, hogy nem méltányolod túlzottan a Ghibli filmeket? Hümm-hümm
Amúgy az a Chiro Chihiro akart lenni. Mosolyog

Az m1/m2 profiljába egyébként nem illik talán túl sok anime az animaxról, de esteleg a Death Noteot egy későbbi időpontban, vagy például a méz és lóherét nyugodtan el tudnám képzelni rajta, ahogy a Nanát is, ha úgy van.
Az, hogy esetleg itt-ott megjelenik egy-egy meleg karakter, ma kizárt, hogy kizáró oknak tekintsék bárhol, és én azt sem hiszem, hoyg ne engedhetnék meg maguknak, az ilyen sorozatok továbbadása nem lehet olyan drága, mondjuk egy "általuk fordított" sorozathoz képest. Mindazonáltal, bizonyos társadalmi előítéletek miatt a "mesékkel" kapcsolatban, vagy konkrétan a japán animékkel kapcsolatos nézetek miatt, kétlem hogy ez bekövetkezik.
Az AXN-el kapcsolatban talán csak azt jegyezném még, hogy ha egy shouent kicsit "gyerekesnek" is ítélne az adó, azért jópár műsora van az animaxnak, aminél komolytalanabb dolgokat is adtak/adnak.
A tv2-vel kapcsolatban az utolsó mondatoddal egyetértek, a többit azért nem lenne nehéz cáfolni.

Az utolsó mondatoddal úgy nagyjából egyetértek, több az animék jelenlegi megítélése (amin az elvileg ezeket támogató média is sokszor csak ront)  és az animax inkompetenciája miatt kétlem, hogy ennél több megvalósul.

Amúgy, bár emiatt nem rég hőzöngtem, azt sem érzem, hogy ilyen irányban bármit tenni akarnának.
Olyan nem törődöm az egész csatorna munkája, a szinkrontól a sok hülye adásbeli bakijukon át a marketingig, mintha nem is próbálnának bármit rendesen csinálni.. ez szerintem az egyik jelentős oka, hogy miért nem nagyon megy a műsoraik "továbbpasszolása".
« Utoljára szerkesztve: 10 márc 22, 15:45:02 írta STM » Naplózva
Paulo55
Gennin
*

« Válasz #783 Dátum: 10 márc 22, 18:42:08 »

Végre valaki akivel értelmesen lehet erről a témáról beszélni Lehánylak

Ghibli, nem tudtam, hogy így nevezik, de ezek szerintem a magyar1/2 profiljába pont az ilyen típusú animék illenek bele. Amúgy igen rosszul gondoltad, mert ezek sok esetben konstruktív megoldást adnak a gyerekeknek. Legalábbis, amit én láttam, meg a jó/rossz pólus tisztább. (Amúgy anyám óvónő és szoktam vele erről beszélni, már mint a japán rajzfilmekről vagy animékről, mert később ha több időm lesz akkor majd hátha tudok rajzfilmeket csinálni.)
Szerintem a magyar 1/2  talán ősszel az Akirát is leadták. Egy sorozatot nem hiszem, hogy befognak rakni mondjuk este 10 után, amikor az ESTE megy. Általában abban az idő sávban szokott menni.

Amúgy a csatornával kapcsolatban minden szitkozódást értelmetlennek tartok.
Annyit kell látni, hogy gyakorlatilag a Sony piacot akar nyerni. Meg árukapcsolás: Azért nem mindegy hány tizenéves gyerek fog PS2,PS3 venni XBOX360 helyett. Ez a csatorna csak ennyiről szól. Az Animaxon meg az AXN keresztűl a Sony csak piacot nyer. A többi meg púder. Nem feltétlenül szükséges a csúcsminőség hiába japánok. Meg szerintem ebben a zónában a súlypont nem itt van nálunk. Talán a cseheknél lehet, de ebben nem vagyok biztos. 

Naplózva

rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #784 Dátum: 10 márc 22, 20:50:00 »

Goku:

Az ötlet - szavazás - már más rajongókban is megfogalmazódott, és javasolták is a fórumon. De az Enimeksztárdok elkezdték fikázni ezeket a véleményeket hogy "mennyire gyerekes és nevetséges megoldás". Így tégy bármilyen jellegű javaslatot.  Hümm-hümm A kiejtés pedig teljes egészében a Mangafan hibája, a fordító bevallása szerint ugyanis az egész munkáját az ottani fordítók nézik át, így sok mindent át is javítanak benne. A rövid á hangok a-nak ejtése is lektorhiba.

Egyébként az egész "hazai anime népszerűsítés" nem túl jövedelmező, de hogy mostanában lett "divat", az előnyösebb. Mikor a DB futott, akkor látszódott meg igazán hogy Magyarország nem érett még meg az ilyesmire, hisz sok szülő a gonoszt látta benne, egy ártalmas betegséget. Volt olyan szülő is aki a Pokémont is be akarta tiltani.  Technikai KO Mivel ez a generáció már - mi - felnőttebb lett és így ez már be tudja fogadni az animéket. Ennek köszönhetően jelennek meg itthon magyarul mangák is (már ami, és már ahogy) aminek én örülök. De ez a népszerűsítés elég lassan halad, már ha halad egyáltalán. A mangák lassan jelennek meg, nem elég nagy a választék, a Mondo sem a legjobb módszert választja a népszerűsítésére - aki látta az első Mondo reklámokat az tudja, miről beszélek - , a Gagyimax is hebehurgya, és a magyar köztudatba is többfelé bomlik az animések aránya. Van aki csak a csatornát nézi, van aki letölt, van aki nem nézi, van aki utálja. Szerintem ez a helyzet nem is nagyon fog változni, hiába akarnak változtatni rajta. Elfogadottá sikerült ugyan tenni az animét mint jelenséget, de azért azt sem várhatja a MAT, hogy mindenki odalegyen érte.     
Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #785 Dátum: 10 márc 22, 20:58:00 »

rondarnak:
De buzik! Leendő tagja vagyok a szinkronhangok.hu egyesületének, és felvetettem nekik, h amikor hivatalos levelet írunk egy-egy stúdiónak, ne csak a már létező párosításokat említsük meg, hanem sorozatok esetében adjunk javaslatokat az új szereplőknek, mert mi rajongók előrébb vagyunk, és jobban ismerjük a karakter jellemvonásait, mint a szinkronrendező, akinek 1-2-3 rész alapján kell kiosztania a szerepeket. Tehát se nem gyerekes, se nem nevetséges. A rendezőnek nem kell megfogadnia a javaslatunkat, de lehet, hogy adunk olyan tippeket, amikre nem gondolt, de megfontolja, és ezzel megkönnyítjük a munkáját. Ebből a szempontból az Animaxosok bekaphatják.
A kiejtésen mit kell lektorálni? A rendező nem hülye, a színész nem hülye. Hallják, hogyan ejtik a neveket eredetiben. Egyébként a nevek ejtésével, lefordításával nincs különösebb problémám, egyedül a Szaszuke-hülyeség csapta ki nálam a biztosítékot úgymond. Még Naruto hangját is meg tudtam volna szokni, de ez az egy név nagyon irritálja a fülem. A mangában magyar átíráskor szerintem használhatnak ékezeteket, más kiadók munkájában előfordult, és oda se hibásan kellett volna leírni, hanem rendesen, ahogy ejtik: Szászke. A jelenlegi formájában meg úgy hangzik mint valami idióta becézés.
Amikor a DB futott, akkor lehetett volna csak igazán kialakítani az emberekben az anime-rajongást! Azóta a Pokémon lehúzta a dedós szintre, és szívem szerint a cosplayeseket is megcsapkodnám, amikor a városban flangálnak anime-figurának beöltözve, és bohócot csinálnak minden animefanból. Ilyen "reklámmal" nem csoda, hogy elítélnek bennünket!
A Mondo egy legalja magazin. Az én nézetemben, ha valamit meg akarok ismertetni az emberekkel, és ehhez segítségemre van egy magazin, akkor komolyságot sugalló, tárgyszerűen megírt kritikákat, cikkeket közölnék. A Mondoban mi van? Elég csak a postabontás rovathoz lapozni: idióta, gyerekes, fogyatékos emberek olvassák a lapot és nézik a magazint. Azt hiszik, h az anime világ létező, hogy az a valóság. Körülbelül ez a gondolat fogalmazódott meg bennem. Így kell valamit népszerűsíteni? A cikkekben, kritikákban az író nem tud elrugaszkodni a saját érzéseitől, élményeitől. Nem kritikákat írnak, csak véleményeket. Egy profi kritikus olyan intelligenciával meg tudja ragadni a lényegét, olyan mesterien ír, hogy el tudom dönteni nekem való vagy nem, megnézzem vagy ne. A Mondonál és az Animestarsnál is amatőrök dolgoznak, a borítójuk, az újságban található bazi nagy képek gyerekmagazint sugallnak, amit felnőttként kellemetlen  megvenni az újságárusnál, kellemetlen olvasni a buszon, kellemetlen az ismerős kezébe adni, hogy nesze, művelődj, ezért jó az anime.
Amúgy azon kívül, hogy a japanimániát vezették és nagy animefanok, Tonyának meg a többieknek van olyan képesítésük, munkatapasztalatuk, ami alapján reménykedhetünk, hogy tudják mit csinálnak, vagy most tanulnak bele ebbe az egészbe , és másodszor is majd elmondhatjuk, hogy nem sikerült megismertetni/elfogadtatni az emberekkel a japán kultúrát?

Azért mondtam az MTV-t, mert korábban is adtak már animéket. (az említett Ghibli-filmeket, Akirát, Ghost in the Shellt), most a Miyazaki korábbi sorozata megy, a Sherlock Bond vagy mi. De sajna inkább az m2-n mennek kulturális programok, az m1 minősíthetetlen.
A tv2 -nek nincs vesztenivalója, hisz hiába erőlködik, nem tud stabil nézőbázist kialakítani.
Az AXN meg a Sonyhoz tartozik, mint az Animax.
A Cool már nem olyan kúl, mint régen. Jobbára csak az ifjúságot butító műsorok mennek rajta.
RTL max. 4 animét tudna betenni a gyerekprogramba, persze megvagdosva, anno a Cowboy Bebopot se adták le.
A Music TV nagyon jó ötlet! Akár az Animaxszal összefogva is vásárolhatnának animéket, csak megint nem jutna el sok nézőhöz.

A cseheknél valamivel erősebb a közönségarány, de ott tudtommal minden feliratosan megy (vagy nem?), mert akkor még több bevételük származik onnan. A magyarokkal meg benézte a Sony ezt a piacot, mert itt nem sokra megy a promóciójával.
« Utoljára szerkesztve: 10 márc 22, 22:02:17 írta Goku » Naplózva
Paulo55
Gennin
*

« Válasz #786 Dátum: 10 márc 22, 22:17:03 »

Én részben vagy egészben Sony eladó is vagyok így rá láttok, hogy miből mennyi fogy. És elég szépen fogynak a PS-ek, főleg mióta A+ helyett Animax van. Hidd el van hatása. És a kicsit (8-12) egyből ráugranak az első Naruto gamere. Szóval van hatása és a csatorna piacot is teremt. Csak érdekes így háttérből is nézni ezeket a folyamatokat.
Naplózva

Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #787 Dátum: 10 márc 22, 22:22:54 »

Nem is tudtam, h kapható nálunk Naruto game! Milyen áron dobálják az ilyen játékokat? A többi animét is kihozták pseken? Az Animax akkor kb. olyan mint egy ker tévé, ahol azért mennek műsorok, h legyen mivel megszakítani a reklámokat, és ki tudják tölteni az óra fennmaradó 48 percét.
« Utoljára szerkesztve: 10 márc 22, 22:23:40 írta Goku » Naplózva
Paulo55
Gennin
*

« Válasz #788 Dátum: 10 márc 22, 22:26:51 »

Nem akarok terjesztő lenni, de PS3 ra olyan 12-től kezdődnek az árak. Talán PS2re nem is jött ki semmi, de PS3 tuti, hogy már Saturn-Média csoport tagjaiban van. De nézz körül majd egy iylen áruházban és már ezeke a játékok annyira nem kuriózumok. Bezzeg Bleaches gamekat nem hoztak be...legalábbis olyat még egyikben sem láttam. De lehet, hogy mostmár olyan is van. Budaörsön meg Westendbe kell körüln nézni.   Ez már nagyon OFF.
Naplózva

rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #789 Dátum: 10 márc 22, 22:57:32 »

OFF: Lehet kapni. Wii-re is dobtak ki Naruto játékot, legutóbb láttam az Auchanben 16 ezresért. Bleach játékot is lehet kapni az 576 üzleteiben.

ON: Goku, ha sikert értek el akkor én is besegítenék örömmel.  Mosolyog A magyaros átírás pedig NEM használja azt a karaktert amit a palócos rövid á jelzésére használunk, nem tudom felfogni hogy miért. A Mangafan nagyon rávetette magát valamiért a Narutóra és ragaszkodnak hozzá hogy ez úgy menjen ahogy legelőször meghonosodott. Ezért is teszem össze a két kezem hogy a Rurouni Kenshin animét elkerüli ez, mert a Szanoszukét nem tudnám megszokni. ikszdé Ja igen, a Gagyimax úgy nyilatkozott hogy nem fognak régi animéket venni, tehát a Fushigi Yuugi meg a hasonlók elkerülhetik a magyar szinkront. Egyedül a Dragon Ball GT fog majd futni... valamikor.   
Naplózva

Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #790 Dátum: 10 márc 23, 19:50:08 »

Eddig csak az SDI-nek írtam egy nagyon részletes elemzést a DBGT-hez. Linkeltem nekik wikipédiát, hogy utána tudjanak nézni a kimaradt dolgokat, felsoroltam a magyar hangokat, a japán és a magyar neveket, de gondolom az Animax is bele fog szólni hogyan hívják majd a szereplőket, attól függetlenül, hogy némelyiknek nagyon elcseszett neve volt. Krillinnek javasoltam Galambos Pétert, ugyanis Breier Zoltán előtt szinte a teljes sima DB-sorozatban ő szinkronizálta. Majd ha elkezdődik a GT, meglátjuk mennyire vették fontolóra az üzenetem.
Kensin is réginek számít? Azokat se veszik meg amiket kiadnak mangában? Egyébként ezt is hülyeségnek tartom, mert a régiek ugyan olyan jók, ha nem jobbak, mint a mai animék. A Detective Conan se egy friss darab, meg elég komoly lemaradásunk van. A Ranma 1/2-t nagyon megnézném magyarul, nehogy már pont ezt ne adják le, csak azért mert régi.

Őmm, majd akkor szétnézek a Media Markt-ban milyen anime-játékok vannak. Mondjuk venni nem fogok, mert nincs hozzá konzolom, meg ingyér le lehet tölteni, ha nagyon kellene. Csak meglepett, hogy lehet ilyet kapni.
Naplózva
rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #791 Dátum: 10 márc 23, 19:59:44 »

Pedig így állnak hozzá. A Detective Conannek nem volt magas a nézettsége, ezt gondolom arra fogták hogy régi anime nem érdekel senkit. Nem is nagyon vesznek régi animéket. A manga már más, mert ott a mangafant más szándék vezérelte a Kenshin behozatalakor, de nyilván Tonyáék úgy gondolják hogy a régi animéknek már nem lenne meg a kellő nézettsége.
Naplózva

Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #792 Dátum: 10 márc 23, 20:12:59 »

A Yuu Yuu Hakusho jó ellenpélda a Conanra. Azt már nem tudom hányadszorra ismétlik. Szerintem egyik Animaxos sorozatnak sincs kiemelkedő nézettsége, a Conan meg eléggé ki is lóg a sorból, azzal, hogy kifejezetten gyerekeknek szól.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #793 Dátum: 10 márc 26, 00:24:20 »

Van ez a reklám az enimekszen, hogy minden műsoruk megnézhető miután leadták egy hétig ezzel az enimekszpléjer cuccal egy hétig.
Mivel ma is el..rontottak valamit (a reaper ment le angol hangsávval, amit mostanában nézni kezdtem), gondoltam felmegyek, és megnézem ott, és hát ők aszonták NEM.
Mint észrevettem, amit a reklámban összehordanak, hát.. tömören nem igaz Mosolyog
Azon az akármin alig van fent egy-két sorozat, azokból viszont még véletlenül sem az előző héten leadott részek, haenm úgy visszamenőleg jó pár részig minden...
Nem tudom, ezen még miért lepődök meg, de ha már nem csinálták meg időre, mégsem csinálták meg, mi a francnak adják a reklámot, amikor látják, mert csak észreveszik az ott dolgozók is, hogy nincs meg, amit reklámoznak  >.<#
Naplózva
Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #794 Dátum: 10 márc 26, 12:48:15 »

A webvisszanézés az AXN oldalán sem működik tökéletesen, és nem az összes sorozatra vonatkozik, csak egy részére.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 80
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins