24 nov 16, 23:20:38 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 80
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Animék a hazai televíziók adásaiban. (Változás a téma nevében. Olvasni 1. hsz)  (Megtekintve 241378 alkalommal)
0 Felhasználó és 91 vendég van a témában
CsepeLee fiú
Akadémiai tanuló
*
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Levél Falu Rejtett Levél Falu

« Válasz #720 Dátum: 10 feb 14, 16:35:03 »

Március 6-tól hétvégenként 21.20-kor az Afro szamuráj (Afro Samurai) lesz.
6.-ától hétvégenként 21.45-kor lesz a Qube programajánló.
6.-ától hétvégenként 22.10-kor "A vámpír, a vérfarkas, és a szellem" c. brit filmsorozatot láthatjuk.
9.-étől keddenként 21.20-tól duplán a Trinity Blood lesz.
Naplózva

22 éves fiú vagyok.
----------------------------------------
www.animax.blogol.hu/read --> Animax Műsorblog
Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #721 Dátum: 10 feb 14, 21:36:09 »

Örülök, hogy egyre több a komolyabb cucc. Ilyenekkel kell meghódítani a közönséget, nem a Bleach, Naruto, Kukucska féle gyerekmesékkel.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Alkalmilag felbukkanó kísértet

« Válasz #722 Dátum: 10 feb 14, 21:47:04 »

Egy Goku nevű arc legyerekmesézi a NArutot... a Naruto fórumán.  Hümm-hümm
Nincs bajom a dragon ballal, de ha a NAruto gyerekmese, akkor az is legalább annyira.
Szerintem ez tipikusan egy olyan shouen, ami ha a hátterét, vagy a mondanivalóját figyelmen kívül is hagyjuk, akkor sem nevezhető gyerekmesének, vagy kiskamaszoknak szóló animének, a realisztikus és brutális ábrázolásmód miatt, aminek az animében ugyan csak nyomai vannak, de Kishi azért szépen meg tud rajzolni egy lerobbanó kart, vagy szakadó izmokat, ahogy Kimimaro kitépi valamelyik csontjait.
A Bleachre már inkább rámondhatjuk, a Kukucska pedig még jó hogy az, de a gyerkeknek is van ott... nem téged, vagy a 40 éves Kovács Jánsot akarják vele a rajongójukká tenni.
Naplózva
Harag
Elit Jounin
*

Szökött Shinobi Szökött Shinobi

« Válasz #723 Dátum: 10 feb 14, 22:13:22 »

STM!
Szerintem te még nem voltál itt, amikor Goku a fénykorát élte Nevet (Már ha ez ugyanaz a Goku smirksweat)
Mellesleg, én láttam már sokkal "realisztikusabb" és "brutálisabb" animét is, mint a Naruto, meg a Bleach.
Jók, jók, de azért annyira nem kell, elszállni tőlük.... simán lehetne gyerekmese, mind2.

OFFEND.:
Remélem, nem csak a leadott, animék, hanem a szinkron minősége is javulni fog.
Naplózva

Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb!
Az interdimenzionális térkapuk, és ketyeréik biturbinális reppentyűi!
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #724 Dátum: 10 feb 14, 22:27:38 »

Igen, úgy egy bő félévvel utána érkeztem, ergo, neki van igaza? Pojén Hümm-hümm
Az anime nem durva annyira, én sem állítottam, de a gyerekmesétől is messze van, és az, hogy ha valaki egy olyan animéből választ ne.. jól van, nem írom le mégegyszer ugyanazt. smirksweat
A bleacht mindenesetre meg sem próbáltam megvédeni, és azt sem mondtam, hoyg a NAruto egy Hellsing, shigurui vagy Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan, csak azt, hogy azért nem is egy olyan anime mint a.. mit tom' én, Inuyasha.
Mellesleg, emögött a kis manga mögött, értsünk ez alatt bármit is, a nyilvánvaló lehetőségek közül, több van, mint a shouenek 85%-ában.

AKarok írni egy kis összefoglalást  például a mitológiai és történellmi hátteréről, ezen szeptember óta dolgozom. Noexpression
havonta egyszer, amikor ráveszem magam, hogy hozzányúljak. Kúl
/off

A szinkron minősége akkor fog javulni, ha változnak az ezzel kapcsolatos előírások, a fordítók, és nem ugyanaz a tucatnyi szinkron színész fog csinálni mindent... Hümm-hümm
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 14, 22:29:27 írta STM » Naplózva
Kaihaku R. Kumori
Osztag Vezető
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

Asmodeus - King of the Nine Hells, Lord of Lust

« Válasz #725 Dátum: 10 feb 14, 22:54:20 »

Fél év sok idő, kitudja mire ad az előjogot. Nevet

Amúgy meg minden ilyen dolog egyénfüggő, van akinek a Naruto már egy komolyabb dolog, ezzel szemben nekem pl. a Afro Samurai csak gyerekmese volt, a Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan pedig még inkább. Attól még, hogy literszám folyik benne a vér, nem szükségszerű, hogy mindenkinek komoly dolog legyen. Ahogy fordítva sem szükségszerű, hogy ami nekünk gyerekmese, másnak is az legyen.

Nem egészen értem, mért tesznek be élőszereplős filmeket, és műsorokat. Már lassan olyan, mint az AXN Sci-fi, ahol a fele műsornak köze sincs a sci-fi-hez. Jó, nem azt mondom, hogy feltétlenül baj, mert akár még jó film is lehet, csak nem értem a logikát, hogy minek alakítottak ki egy külön anime-kre szakosodott csatornát, ha szépen lassan teletűzdelik olyan dolgokkal, amit a másik két csatornájukon is leadhatnának.
Naplózva

STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #726 Dátum: 10 feb 14, 23:03:52 »

Igazad van, ha innen közelítjük meg, de én először direkt csak ezt akartam kiemelni.. utána azért kitértem másra is, amit meg kell hagynod, a gyerekek semmiképp nem tudnának nagyon értékelni.
Viszont, attól még, hogy a Dukuro-channak sok értelme nincs, nem lesz "gyerkemese", akár mit is mondasz. Csak értelmetlen agymenés, sok vérrel, meg egy groteszk, pedofil-világgal, amit senki, soha nem szánt, és nem is szánna gyerekeknek.

Az élőszereplős filmekkel kapcsolatban.. passz, de a filmek, sorozatok még elmennek, de a sok hülye valóságsó, külön kiemelem azt a táncos baromságot, hogyan jutott eszébe bárkinek is berakni egy ilyen csatornára? Egy scifi, fantasy, vagy valami még esetleg illeszkedik is a csatorna profiljába, ha valami hülye okból nem vesszük figyelembe, hogy anime csatorna, de ezek a cuccok mégis mit keresnek itt?
Vagy máshogy fogalmazva:
Kinek, és hogyan lehet mégis pénze abból, hogy pont itt leadják ezeket?
Mert azt kétlem, hogy tényleg azt gondolták egy percig is, hogy van értleme leadni...
Naplózva
rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #727 Dátum: 10 feb 14, 23:26:13 »

Nem vagyok hittérítő, sem könyv, de megpróbálom elmagyarázni hogy miért volt ez a céljuk.

Na szóval: a csatorna ifjúsági csatorna lett, azaz most már nem csak animékkel, hanem minden olyan műsorral foglalkoznak, ami érdekelheti a fiatalságot. Mosolyog A valóságshowknak nagy a nézettségük, a Táncolj ha Tudsz! pedig remek táncos valóságshow, és aki esetleg lemaradt pár részről, az itt megnézheti őket, legalábbis meg van rá a lehetősége. Mosolyog Vegyük például a Csillagkaput. Legelőször - ha jól emlékszem - a TV2 vetítette, majd ment a Viasaton is egy kicsit, és most az AXN-en fut. Ezek a népszerű műsorok mindig növelik valamennyivel az adott csatorna nézettségét, hisz aki lemaradt pár részről, ezeken a csatornákon megnézheti őket. És ez igencsak gyakran fordul elő. Érdemesebb volt a Gagyimaxnak átváltania erre a nézettségi stratégiára. Véleményem szerint hamarosan önálló zeneblokkja is lesz, ami nem lenne rossz hisz kitölthetnék vele a Minimax és a Gagyimax közti időt.  Mosolyog

Nos, a Naruto 12-es karikás, szóval hivatalosan nem gyerekmese. - Japánban is 14 plusszos.
Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #728 Dátum: 10 feb 15, 07:25:27 »

Hopsz, lemaradt az idézőjel ("...") ikszdé Szóval a szélesebb közönséget nem tudják meghódítani a Bleach, Naruto sorozatokkal. A Dragon Ball GT hallatára talán növekedni fog a nézettség, bár eléggé le van butítva ahhoz, hogy elkapcsoljanak az emberek. Ha az Animax tényleg meg szeretné győzni az embereket, hogy az animék nem csak gyerekeknek szólnak, akkor érdemesebb a Cowboy Bebop, Ghost in the Shell, Hellsing szintű animációkat adni. Ezeket még olyanokkal is meg tudom nézetni, akiknek az anime szó hallatán a Pokémon-és Yugioh-féle baromságok jutnak eszébe. Viszont ha Blícset vagy Narutot mutatnék, akkor továbbra is maradna a Pokémon által elindított téveszme, miszerint az anime dedós, az animét hülyék nézik, az anime komolytalan és értelmetlen.
Naplózva
STM
Shinobi no Megami
*

« Válasz #729 Dátum: 10 feb 15, 12:34:25 »

Egy kicsit félre értettelek,..  Pirul
Tényleg fura volt egy naruto-fan fórumon egy valamennyire hasonló shouenből nevet választó valaki szájából hallani amit, de nem gondoltam bele, hogy máshogy is érthetted. smirksweat
Így viszont, igazat kell adjak neked, de azért az is tény, hogy a rajongók toborzására, hacsak a nem animés tizenévesek közül is, teljesen megfelelnek a NArutohoz hasonló befutott sorozatok, és én nem nagyon veszem észre, hogy az animax törekedne arra, hogy bármiről is meggyőzze az ennél idősebb korosztályt... az általad említett sorozatok, főleg a ghost in the shell sorozat leadása az, ami mindenféleképpen jó pont, de ezzel kapcsolatban meg azt nem értem, a filmeket miért nem tudják leadni, meg vannak leszinkronizálva (legalábbis az első), igazán nem lenne olyan nagy dolog levajazni, hogy leadhassák. Nem hiszem, hogy drágább, mint megvenni a bleach mozikat, és leszinkronizálni maguknak... smirksweat
Egy-két ember kicsit átértékelné az animéket azalatt a két óra alatt, amíg nézi.
De ami még mindenképpen olyasmi, ami minden gyerekmese-sztereotípiát kiöl, az a shigurui például. Csak az a a baj, hogy ha ezzel, vagy a hellsinggel, vagy mondjuk az elfen lieddel,  meg egy "egy gyerekmesében van ilyen?!" jellegű szöveggel akarunk valakit jobb belátásra bírni, az, saját tapasztalataim szerint azonnal kifejleszt pár más típusú, de hasonlóként hátrányos sztereotípiát.. ennyi erővel adhatnának ilyen célból hentait is.
Nem tudom, mostanában egyre változatosabb animéket adnak, végül is, lehet, hogy tényleg elindultak valami olyan irányba, amivel valamilyen mértékben hathatnak a köztudatra.. tényleg jó lenne, de én egyenlőre nem látok rá sok esélyt.
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 15, 12:44:38 írta STM » Naplózva
Zsukinalag
Kezdő Jounin
*

« Válasz #730 Dátum: 10 feb 15, 12:53:21 »

Én fogalmaztam félreérthetően. A hentai-val megint csak a sztereotípiákat erősítenék, és az Elfen Lied az eltúlzott erőszakossága miatt bármennyire is jó sorozat, a többség betegesnek gondolná. Olvastam, hogy havonta lesznek mozik, és a premier után szerencsére kapásból megy is majd az ANX-re, már csak onnan kéne eljutnia egy nagy kereskedelmi tévére és komoly reklámkampánnyal hirdetni, na meg lehetőleg emberi időpontban kéne adni, de ez szerintem nem fog megvalósulni.
Most már kezd kialakulni az Animax műsorpolitikája. Ott cseszték el, hogy a komolyabb cuccokat, mint a Spirál, Ayakashi Ayashi, Pokoli lány, feliratosan adták, ergó szerintem a fiatal közönséget célozták meg, belőlük meg nem lehet megélni, ezért adnak egyre több valóságshow-t, filmet, sorozatot, de az Afro szamurájjal és a Trinity Blood-dal remélem már sikerül az idősebb korosztályt is meghódítaniuk.
Naplózva
Matten
Osztag Vezető
*

Kritikus, Énekes, Parodista, miegymás :D

« Válasz #731 Dátum: 10 feb 16, 16:33:29 »

Ezzel a Marketing Anime (anime dedósoknak való) felfogással, amit annó a Pokémon indított be annak idején, lehetne foglalkozni. Én nagyon sokáig így gondolkodtam, és akár hiszitek, akár nem, engem a Naruto Shippuuden ébresztett rá annó, hogy az Animék nem feltétlenül csak buta kisgyerekeknek való (ha nem számítjuk a Dragon Ballt). A Naruto Part 1 utolsó Arc-a már olyan szinten nem szólt gyerekeknek, hogy mi, a 13-21-es korosztály rágjuk rajta a körmünk nem a 6-12. Mondhatni főleg az Akatsuki ébresztett rá, hogy az animék izgalmasak is tudnak lenni, és nem csak azt figyeljük részeken keresztül hogy mikor zárnak bve egy újabb szörnyecskét Labdába/Órába/Búgócsigába vagy Kártyába. És végre nem csak a 4Kids hülye szövegeit (a Barátaim segítségével megmentem a világot azzal, hogy Gyerekeknek Szóló Kártyajátékot játszok; Bízom a kártyám lelkében; ha barátok leszünk a Búgócsigámban lévő szörnnyel, mindent megnyerhetek; stb..), hanem a Körmömet rágom a következő Mangafejezeten.
 Ez kéne a magyar közönségnek. És remélem az Animaxen a Naruto Shippuuden és a Fullmetal Alchemist Brotherhood megteszi a hatását Nevet
Naplózva

Ide most valami bölcsesség kéne, de nem jut eszembe semmi ikszdé
Harag
Elit Jounin
*

« Válasz #732 Dátum: 10 feb 16, 17:52:53 »

Nekem, viszont, ez ilyen "nagy" nevektől, hogy Magyarországon adják, csak a gyomrom ugrik görcsbe,
tekintve, hogy hiába nyomatják, a fejesek, a Gagyimaxnál, meg néhányan a fórumokon a PR-dumát, hogy
így az animéket szélesebb körben megismerik, és felfogják, hogy nem csak gyerekeknek készültek, a színvonal a bányász
béka popója alatt van elásva jó mélyen valahol a föld alatt, mind Marketing, mind szinkron szempontjából.
A Gyagyimax, nálam elvesztette a hitelét, ezzel az ifjúsági csatorna leszünk szöveggel, amit a nagyobb nézettség miatt vetett be. Érdekli is ezeket, hogy ki mit gondol az animékről csak a profit érdekli őket. Szomorú A Semmitmondó, pedig ugyanez, csak más formátumban. Nekem ez a véleményem sajnálom emberek.

Egyébként kötve hiszem, hogy MAgyarországon, az animét kedvelő szűk réteget leszámítva(igen szűk, senki ne jöjjön nekem a Con-ok látogatottsági számával, mert ez még mindig csak egy szűk réteg) valaha is máshogy fognak gondolni az animékre. Magyarország egy igen régi európai keresztény kultúra, Japán pedig  a távolkeleti kultúra része. Soha nem fognak ugyanúgy gondolkodni az emberek.
Naplózva

milanbert
ANBU újonc
*

otaku-kun

« Válasz #733 Dátum: 10 feb 16, 18:43:26 »

Jó hogy érdekli őket a bevétel, tiszta szívjóságból te sem állnál neki semmi nagy kaliberűt csinálni, hogy aztán a gatyád is rámenjen.
A tömegeket kell csábítaniuk és ha közben bedobnak egy-két olyan filmet vagy sorozatot ami tényleg gondolatébresztő, és nem csak a tömegeknek szól akkor már nő azoknak a tábora akiket komolyan érdekelni kezd a dolog. Viszont a profilváltással nem értek én sem egyet. Igaz lesz pár sorozat amit én is szeretek de azért nem itt kéne őket játszani(pl.:reaper)

A szinkronról meg annyit, hogy nézz meg pár angol vagy német nyelven szinkronizált animét és meglátod milyen a magyar színvonal. Nem olyan rossz mint gondolod. A többi ország talán még mélyebben van. Arról nem is beszélve, hogy az agyoncenzúrázott részek helyett legalább láthatjuk a rendes részeket.

A feliratot, főleg tv-ben ahol nem tudsz visszatekerni ha nem tudtad végigolvasni pár pörgősebb résznél a szöveget, főleg nem szereti az átlag tv néző. És sok ember nem is tud olyan gyorsan olvasni + fel is fogni amit kiirnak.

Ha nem tetszik az animax nem nem kell nézni NEKEM MEG EZ A VÉLEMÉNYEM. Ott a net használd azt és olvasd ott az animét. Én még mindíg azt mondom, örülhetünk, hogy ennyi is van. Az alapján ahogy az ORTT az elején állt a dolgokhoz ez kész csoda.
Naplózva
Harag
Elit Jounin
*

« Válasz #734 Dátum: 10 feb 16, 18:55:21 »

Milanbert!
Nekem sem azzal van a bajom, hogy érdekli őket a bevétel, hanem az, hogy nekem az jön le, hogy CSAK az érdekli őket.
Engem nem érdekel más országok szinkronja.  Emellett PR duma mellett amit bocs, hogy ezt mondom, de te is nyomatsz néhány helyen(nincs cenzúra,stb... most komolyan annak kéne örülni, hogy egy eredetileg animéseknek készült csatornán, 8 óra utáni, karikával ellátott műsorokat nem cenzúráznak?) ez vajmi kevés. De abban teljesen igazad van, hogy nem kell nézni. Nem is nézem. Attól még ugye nem baj, hogy leírom mi nem tetszik benne? Hümm-hümm

A feliratról:
Meglehet azt csinálni normálisra, és akkor nem kell visszapörgetni. De a kutyát sem érdekelné a felirat a tv-ben, köztük engem sem, ha legalább a minimális fáradtságot vennék, és nem D.Gray-man féle Lavi-hangokat kreálnának.

A profilváltás, is a bevételhajszolás eredménye.
« Utoljára szerkesztve: 10 feb 16, 19:06:25 írta Harag » Naplózva

Oldalak: 1 ... 47 48 [49] 50 51 ... 80
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins