Szerintem érdemesebb komolyabban belefognod ebbe Luna.Ejfel, ha ismernéd a nagyim, tudnád, mennyire ki van akadva amiatt, hogy nem rajzos suliba megyek, hanem biosz tagozatra...
Nekem most van egy olyan valószínűtlen álmom, hogy készítek egy mangát, és azt kiadatom Japánban.
Történet lenne hozzá ( nem is egy
) a legelső és szerintem legjobb történet fejben már alakulgat, kezd kitisztulni a kép, szerintem a szöveges részét kezdhetném már írogatni, a rajzos részéhez még sok-sok év áll előttem, rengeteget kell gyakorolnom hozzá, és kéne keressek valami tanárt is.Ha 10-15 éven belül összejönne a dolog, akkor nagyon boldog lennék!
Gyakorlásból nincs hiány, 2 év alatt 5 A/4-es füzetet telefirkáltam ( most járok a 6.-nál
) és még vagy 10 A/5-öst félig-meddig.
És még az a kb. 30 színes rajz, amit DA-ra is felrakosgattam.
Mangát rajzolni meg, nem egyszerű. Az egy dolog, hogy emberkéket még úgy ahogy tudsz rajzolni, de a mangában vannak hátterek, egyebek, egy csomó szerkesztés, ügyelni kell arra, miképp jönnek egymásután a képkockák, nem szabad monotonnak és unalmasnak lennie, nem szabad besűríteni, túl sok árnyékolásfajtát használni és mintát, minden jó kell legyen.
Mondjuk ebben segíthet, ha sokat olvas az ember mangát. Megfigyeléseket végezhet, és kialakítható belőle a saját stílus is.
Saphira: tanácsaid megfogadom.
Nem lesz nehéz betartani.
Lew, a manga stílusban az anatómia működik, csak olyan mangás stílusban.
( Apu szerint a mangában csak az a lényeg, tudj óriás fejet rajzolni még nagyobb szemekkel, és a lehető legidiótább színű hajakkal.
Na 2 napig nem szóltam hozzá utána. )
A fej és a szemek óriásiak, a végtagok (főleg távolról) legtöbbször nagyon vékonyak, és hosszúak.
Én is ezt a stílust követem, de úgy igazán idén tavasszal sikerült rálelnem a sajátomra. Ez főként a szemek rajzolásában van így, amit szeretem nagyon kereknek és sokárnyalatosnak ábrázolni.
Nem mondom, hogy végleges, mert a fejemben más kép van, de még sok időre van szükségem, amíg azt a szintet el is érem. Addig is ezzel próbálok kezdeni valamit.
Aes: anyám szerint azon a képen a lány iszonyú kövér, hatalmas tokája van, a 2.- on meg már lefogyott, megnőtt, és megszépült.
( az én anyám amúgy sem örül nagyon a rajzos szárnypróbálgatásaimnak, legalábbis amit én eddig tapasztaltam... )
Köszönöm mindenkinek a kommenteket.
Szerintem újabb 2 év múlva megint csinálok majd egy ilyet.