Bioshock Infinite.
Hatások vannak benne, de eddig nem voltak olyan mélyrehatóak, mint a Tömbréjder esetében.
A környezet és a világ nagyon tetszik. S hogy lehet benne varázsolni.
A fegyverek terén meg lehet nekem vannak perverzióim, hogy sokáig pisztollyal mentem. Hiába lett gépfegyver, nagy volt a szórása. Aztán hiába csökkentettem rajta a szórást, gyakorlatilag kevésnek éreztem a lőszert. Mert ha gépfegyver akkor lősz mint az állat. Ha meg csak pár lövés akkor inkább valami erősebb ismétlő fegyver, a pisztolynak amúgy is erősebbnek éreztem a sebzését, valamint nem takarta annyira alátómezőt.
Volt persze sörétes. Erős, de ebből se volt elég egy lövés, valamint kicsi volt a tár.
Aztán persze lecseréltem a karabélyra, végül is hasonlóak a tulajdonságai mint a pisztolynak, de erősebb a sebzése, valamint könnyebb vele célozni.
A másodlagosnak pedig a snipert találtam értékelhetőnek.
Persze volt itt gatling gun, de kicsi tárral. Persze nem arra megy a játék, hogy egy 5000-es tárral rendelkező gépágyúval végig daráljak mindent.
Rakéta vető? Hát ez se a kvékhárom, hogy csak úgy szórjad.
Szóval a távoli ellenfelekre, meg így is rendben ott a sniper.
Aztán persze lehet találok valami hatásosabbat.
Sómágia.
Abból pedig a másodikként beszerezhető varjasat találom a legjobbnak.
Kiküldesze gy rajt, akik elég széles körben sebeznek, és folyamatosan. A varjúzott ellenfelek nem támadnak, ráadásul nagyobb sebzést szenvednek a támadásaidtól. S persze jól használható távoli, és fedezék mögé búj t ellenfelek ellen.
Na és persze kivés sót fogyaszt.
A másodlagosnak pedig a villámot, mert a varjak nem hatnak a gépere.
---
Nem lehet meghalni. Elveszik némi pénz, meg életerő (persze z utóbbit már kiküszöbültem) Persze nem tudom mi lesz, ha egy peták nélkül kerülök a másvilág kapujába, akkor lehet Elizabeth nem fog feléleszteni.
S persze világos, miért dobálja nekem az aprót. Mert majd vissza fogja szerezni.
---
S akkor most vagyok a nyomornegyedben, ahol a fegyverkovácsot kell keresni.
A helyi jónépek nem akartak odaengedni egy sóinfúzióhoz, s rám lőttek. Gondoltam hasonlít Elizabethre azt vashiány elleni kezelésben részesítem.
Gyereket nem ölhetünk, rasszisták lehetünk, de kölykök beírták a /godlike parancsot, és átmegy rajtuk a golyó. Talán ah úgy csinálták meg volna, mint Elizabeth, és néhány fontosabb szereplő esetében, hogyha rátartasz, akkor nem engedi elsütni.
Sőt a lány még meg is jegyez egy ejnye bejnyét.
S ha már gyereket nem is, a felnőtt cicil lakosságot gond nélkül (jobb környéken persze jöttek a rendőrök) itt viszont semmi hatása. Valahogy várnék Elizabethől egypár reakciót. Esetleg szemetebb lenen és kevesebb cuccal dobálna meg.
Ami persze apróság, de tetszett, hogy a helyi élelmiszerek nem hogy nem növelik az életerőnket, hanem még csökkentik is azt.
S akkor a kedvencem ezen a pályán.
Be a kocsmába. - Kocsmáros! Varjat és ólmot mindenkinek! Nyugi hoztam.
Miután mindenki padlóra küldve irány a pince. Kisgyerek /godlike, beszalad a lépcső alá.
Én leülök gitározni, Elizabeth pedig énekkel kíséri és odaad a kisgyereknek egy almát.
Ez a jelenet eddig jobb hatást ért el nálam, mint eddig bármiféle esemény a játékban.
---
Eljutottam arra pontra, hogy néha annyi ellenfél jön, hogy nincs rájuk elég golyóm...