Der Teufel
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 486
|
|
« Válasz #240 Dátum: 07 nov 15, 17:24:27 » |
|
Nem mondtam, h utálom, csak az első próbálkozás nem volt szerencsés. Különben nem rajongok az édes dolgokért ez lehetett a bibi, kivétel mindenféle csoki és torta! Ezért nem szeretem vagyis kevésbé lelkesen próbálnám ki a holland kajákat, ahol még a húshoz is csokiöntet adnak.. : Öööö, azok nem a belgák? Amúgy meg ha már a csokoládénál tartunk náluk és a németeknél kaphatóak a legjobb minőségi csokoládék, szerencsére jópárszor adódott már alkalmam kipróbálni az ottani remekeket
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Takemitsu
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 578
|
|
« Válasz #241 Dátum: 07 nov 15, 17:26:49 » |
|
Evett már valaki chilis csokit?? Nem olyan rossz amilyennek hangzik.
Kedvenc reggelim a melegszendvics. Szeretem a flekkensütéseket, és a sültkrumplit, továbbá a pattogatott kukoricát.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillus
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 567
|
|
« Válasz #242 Dátum: 07 nov 15, 17:29:50 » |
|
Kihagytad a Svájci csokit!!! Az még egy életre szóló élmény. Ettem valami különleges étcsokit naranccsal de fennséges volt!! És a Tobleróne is igen jó főleg az erdei gyümölcsös (1 hét Svájcban és az ember teleeszi magát csokival,tapasztalat )
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillus
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 567
|
|
« Válasz #243 Dátum: 07 nov 15, 17:56:09 » |
|
Svájcba... Nem hinném! De ott minden olyan más!! Rentgeteg csokit esznek de a normális ételeik nem nehezek,sőt! Meg egy csomó svájci vegetáriánus. A másik hogy ott csak napi sima séta terén legalább fél óra van csak azért hogy eljuss a munkahelyedre vagy az iskolába,és ezt reggel hegyről le este hegyre fel.És persze mindegyik mániája a sielés amit egész évbe megengedhetnek maguknak.De egyszerűen rentgeteget sétálnak!Pedig jól kiépítettek az utak és gyakran is járnak a buszok,csak mindegyik a hegyen lakik és hiába vannak ott ilyen direkt kisebb méretű buszok amik munkanapokon közlekednek ,akkor is sokat kell gyalogolni.És persze minden svájci álma hogy a falu egyik hegyén lakjon (mivel ott sok kis falu van,alig vannak nagyobb városok).Pl egyik nap kellemes séta gyanánt 2 órát gyalogoltunk hegyre fel magaslati levegőn ugyhogy előtte a városba 3 óra folyamatos séta,lefele sífelvonóval jöttünk mert a fél magyar bagázs kidőlt!Ők meg panaszkodtak hogy ők jönnének le gyalog,(Ez cserediák programon volt) Én soha nem tudnék vega lenni,semmilyen vega,nem eszek sok húst de az a kevés kell.Inkább a halat imádom de azt nagyon!!
Moderátor: Nem duplapost, csak töröltem közülük. - Chakra
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 nov 15, 19:02:58 írta Chakra »
|
Naplózva
|
|
|
|
Der Teufel
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 486
|
|
« Válasz #244 Dátum: 07 nov 15, 18:42:59 » |
|
Na ja az egy teljesen más légkör, amúgy én sosem tudtam megérteni, hogy egyesek hogyan tudnak lemondani a finom husi elkészítésének és elfogyasztásának élvezetéről. :o
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kronosz7
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Hozzászólások: 1567
|
|
« Válasz #245 Dátum: 07 nov 15, 18:43:58 » |
|
Nah en rajöttem miket szeretek enni!!! Szal minden oan kaja ami szerintem finom mégha valaki azt is mondja a 80%-ra ho uristen te ezzel ölöd magad.
|
|
|
Naplózva
|
Daryl ” One wrong move, and you get an arrow in the ass. Just so you know,”
Daryl ” Had enough in ‘im to take out these two son of a bitches……………one handed.”
Daryl ” I still think it’s a mistake, not burning these bodies. That’s what we’d said we’d do, right? Burn ‘em all. Weren’t that the idea?”
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #246 Dátum: 07 nov 15, 19:14:46 » |
|
Na ez a nyers tojásos turmix kissé vad nekem pedig nem olyan vad az elvileg ajánlott a tojást 1 percig főzni előtte, hogy az ilyen baktérium izéknek kampec legyen benne, de anno még ovodás koromban is így ittam, +Győri kekszet mártogattam bele. Meg az édes dolgokkal én isúgy vagyok már, hogy a teát kakot már vagy egy éve cukor nélkül iszom, igaz előszőr kissé íztelen, meg keserő volt, de már tök jó, meg érezni az eredeti ízét, mivel nem nyomja el a cukor. Ja és a madárpók, hát elvileg nagyon ápláló, de nem iszem hogy ennék belőle, viszont ha már 3 napja étlen kóvájognék a dzsungelben, akkor lehet, hogy akár yersen is megenném . De addig is eszem Lee kedvencét :
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #247 Dátum: 07 nov 15, 20:25:24 » |
|
Próbálkoztam vele a Nagyi palacsintázójában (amit imádok!! :szeret: ), de nem lett a kedvencem.. Bár otthon gondolom a sáját ízlésed szerint édesítheted...
Óóóó! A Nagy Palacsintázója!!! Nem messze volt tőle a középiskolám és mikor voltam még anno felvételizni oda, s Nagyi is elkísért (vicces volt, mert konkrétan egyikünk se tudta, merre kell menni pontosan xD), szal mikor kijöttünk, nagyon éhesek voltunk és beültünk. És még a Nagyi is (!!!!!!) azt mondta, milyen finom volt az a túróspalacsinta, amit ott készítettek - pedig nagyon finnyás, ha "idegen" helyen eszik (ergo nem otthon & nem azt, amit ő készítettˇˇ" még Anyám főztjét is nehezen kajolja be, pedig isteni finom!)
Banánturmix: én is imádom!^^ Nagyon-nagyon finom... de ez a vaníliacukor... hm... lehet, hogy eddig ez hiányzott belőle? :-X Mindenesetre fahéjjal is ki kell majd egyszer próbálnom^^
... A mai vacsi... nos, lekvároskenyér volt. Ez nem is olyan furcsa. Viszont sokkal izgalmasabb volt, hogy Nagyi készítette, mellette pedig Nagyapa szendvicsét... lényeg a lényeg, hogy én ma este lekváros-reszeltsajtos kenyeret ettem o.O
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillus
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 567
|
|
« Válasz #248 Dátum: 07 nov 16, 23:11:59 » |
|
Más kaja:Ettetek már hagyma levest??? Én ma igen! Érdekes volt de nem rossz!!!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Der Teufel
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 486
|
|
« Válasz #249 Dátum: 07 nov 17, 12:17:11 » |
|
Jelenleg a ruszki káposztalevessel próbálkozom("scsi"), nem nehéz elkészíteni és legalább egy kicsit kikapcsol a jelenlegi zh áradatban...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillus
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 567
|
|
« Válasz #250 Dátum: 07 nov 17, 15:46:04 » |
|
Én szlovákiába ettem valami káposztás dolgot túra alkalmával,aminek a nevét nemtudom,de ilyen névet fut magyarországon is kaja de a magyarországi nem ízlett az ottani viszont isteni volt.Meg ott valahogy másképp csinálják a fánkot is!!És az is nagyon finom volt!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Arvael
|
|
« Válasz #251 Dátum: 07 nov 17, 15:46:56 » |
|
Ohó!!! Micsoda finomságok!
Hagymaleves: ettem már! Sőt, Nagyi egyszer egy olyat evett, hogy "Hagymaleves buciban" egy étteremben és olyan volt, hogy tul.képpen egy cipó volt kivájva és abban volt a hagymaleves...! Azóta is olyat szeretnék enni, de múltkor már nem szerepelt annak az étteremnek a menüjén :-X
Ami pedig említett orosz kaját illeti, Anyum istenien tudja elkészíteni!!! ~nyamm~ Nyáron szoktunk olyat, ha jön nagy baráti társaság hozzá a nyaralóba, akkor elővesszük a bográcsot, s tábortűz fölött készíti el... és igaz, hogy több liter, de furamód mindig hamar elfogy és azok is degeszre eszik magukat belőle, akik amúgy nem levesesek (mint pl. én) ??? Ki érti?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csillus
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 567
|
|
« Válasz #252 Dátum: 07 nov 17, 16:04:07 » |
|
Én se vagyok leveses,mégis a bográcsos kaját imádom!És hagymalevest most szalagavatós vacsin ettem,és voltak hozzá ilyen kis kifli karikák rajta reszelt sajttal és a sajt rá volt piritva,nagyon finom volt!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Der Teufel
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Hozzászólások: 486
|
|
« Válasz #253 Dátum: 07 nov 17, 16:17:39 » |
|
Kivételesen hasznossá teszem magam, így aki esetleg nem ismerné a legjobb hagymaleves receptjét és szeretné elkészíteni, annak mellékelem az összetevőket és az elkészítési módot:
2 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 3 dkg vaj 1 csapott evőkanál finomliszt 2 dl fehérbor 1l szűrt húsleves (leveskockából is lehet) 4 kisebb szelet kenyér 10 dkg reszelt trappista sajt só, őrölt bors 4 evőkanál reszelt parmezán
A hagymát megtisztítjuk, kb. félcentis kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében közepes lángon (hőfokon) kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük. 1 percig együtt sütjük, azután a borral és a levessel fölöntjük. Nagy lángon(hőfokon) fölforraljuk, és néha megkeverjük, mert könnyen leég. Kis lángon 20 percig főzzük. Közben a kenyeret egycentis kockákra vágjuk, sütőben megpirítjuk, mélytányérokba elosztjuk, és a trappista sajttal összekeverjük. A forró levest megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk.
A leírás szerint fehérbor passzol hozzá( mármint hozzá inni ). Amúgy lehet, hogy lökött vagyok, de én ezt mindig felesleges sznob dolognak tartottam. Persze lehet, hogy ezzel csak én vagyok így. Ja és ezek az adatok négy személyre szántak.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|