Karasu
|
|
« Válasz #195 Dátum: 07 szep 25, 15:02:57 » |
|
Raito lelke azért nem kerülhetett se a mennybe, se a pokolba, mert megbánás nélkül öldökölte az embereket (de teszem azt a végén megbánja tettét, és lemond a füzetről -> nyilván nem tett volna ilyet, de azért tételezzük fel, akkor se kerülhetett volna a pokolba?), vagy azért, mert a death note folyamatosan magához vette a lelkét? Hát erről asszem nem volt konkrétan szó az animében, csak annyit mondott Ryuk, hogy a Death Note használói egyik helyre sem kerülhetnek, illetve a Death Note egyik szabálya szerint a használók lelke a halál után a MU-be ("üresség, semmi") kerül.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 szep 28, 15:19:16 írta Karasu »
|
Naplózva
|
愛してる acid "Think different... just like everyone else."
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #196 Dátum: 07 szep 26, 08:03:24 » |
|
De akkor ez jobb, mint a pokol, nem? Meg már az életében se volt túl sok érzelme.... Szóval szerintem jól fogja ott érezni magát.. különben mindkét nője is odakerült.. válogathat, vagyis az egyik csak fog, ha tényleg leugrik a tetőről... Tényleg egy csomó ismerőse lesz ott...
|
|
|
Naplózva
|
Balin oldalbordája és lelkes kísérleti alanya Család? Köszi, az van! Ha tagja vagy, akkor úgyis tudsz róla! De a legelsők, a kicsi öcsikéim: Dei és Davis! Egyetlen közvetlen nőnemű rokonom: Zemori(nekem)-chan
|
|
|
Zsukinalag
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #197 Dátum: 07 szep 26, 20:23:09 » |
|
De jobban érezné magát, ha a világ megtisztításán dolgozhatna.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #198 Dátum: 07 szep 26, 20:38:27 » |
|
Igen egyesek elég munkamániások... (szerintem ettől nem kell félnem) Az ürességben is biztos lesz mit csinálnia, majd ő ott megteremti a valamit.. A Semmi Istene jól hangzik...., erre vágyott, nem?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 07 szep 26, 20:39:17 írta Kenshin »
|
Naplózva
|
Balin oldalbordája és lelkes kísérleti alanya Család? Köszi, az van! Ha tagja vagy, akkor úgyis tudsz róla! De a legelsők, a kicsi öcsikéim: Dei és Davis! Egyetlen közvetlen nőnemű rokonom: Zemori(nekem)-chan
|
|
|
Zsukinalag
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #199 Dátum: 07 szep 26, 20:44:52 » |
|
Kérdés mi van a nagy ürességben? Jó lenne ha a 13. mangakötetet is lefordítanák angolra, abban talán elárul vmit a szerző Raito sorsát illetően.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #200 Dátum: 07 szep 26, 20:46:36 » |
|
A sok lehetőség... Minden az ürességgel kezdődik.pl.: lásd görög mitológia....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zsukinalag
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #201 Dátum: 07 szep 26, 20:57:00 » |
|
A Dragon Ball Z-ben, amikor Son Goku elindul Kaitóhoz, az egyik lélekkísérő mondja, hogy akik leestek a kígyóról, azok "most a semmiben bolyganak, ami sokkal rosszabb, mintha a pokolban végeznék. Ott legalább a lángok és a vasvillák mellett nincs idő unatkozni."
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #202 Dátum: 07 szep 26, 20:59:00 » |
|
Ebből az unalomból keletkezik a világ teremtésének a hibája... Egy ember felelőtlenül unatkozik és milyen káosz lesz belőle...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zsukinalag
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #203 Dátum: 07 szep 26, 20:59:48 » |
|
Kira világában szívesen élnék.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Balin
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #204 Dátum: 07 szep 27, 12:28:22 » |
|
hát én azért nem.
Mert ő ki akrat írtani minden rosszat avilágből ergo ha incsen rossz jót hogy lehetne értékelni. másrészt mindenkit ki irtottt volna előbb utóbb aki nem elég jó az ő tökéletes világába ez szerintem kb a lakosság 70 %-a.
|
|
|
Naplózva
|
Még mindig a fórum elsőszámú nő gyógyásza aki ingyenes mellrák szűrést vállal. LORD OF MORIA Tanítványaim: Petikek, Kronosz7 Kenshin hites ura Hugica:Csillus
|
|
|
Zsukinalag
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #205 Dátum: 07 szep 27, 23:06:15 » |
|
Mert a végére megzakkant, de nem vitatkozok. Igazad van. Ha minden rosszat ki tudna írtani, amit max. halhatatlanságal tehetne meg, akkor észrevehetetlenek lennének a jó emberek erényei. Az előző mondatot arra írtam, hogy ha Kira a semmiben teremtene egy új világot. Erről az 'Iblard Jikan' című anime jut eszembe, amiben a bibliai Paradicsomhoz fogható stílusban és helyen élnek az emberek. Apuka elmegy dolgozni, anyuka otthon ellátja teendőit, kislány játszik vagy segít anyukának. Az emberek gondtalanok, a gonoszság legkisebb jele sem látszódik rajtuk. Kira szerintem ezt szerette volna elérni, de csak két írányba indulhatott. Az egyik lehetőség, ha nem veszi fel a füzetet, és politikai pályára lép, szónoki képességeivel próbál jobb világot teremteni, de Near a legjobb példa arra, hogy nem lehet mindenki gondolkodását átformálni. A másik lehetőség, ha felveszi a füzetet, és saját ítélőképességére hagyatkozva elkezdi ölni a "rossz" embereket. És ezzel megint csak nem ér el semmit, mert az emberek gondolkodásán nem változathat így se, lázadók mindig maradnak, a többség félelemből nem fog bűnözni. Boldog, gondtalan emberiséget így se teremthet, mert a meggyilkoltak között biztos ott lennének a "jók" szerettei is. Talán előbb-utóbb fellázadt volna az egész világ, és akkor mindenkit meg kellett volna ölnie. Így végigvezetve már egyik világ se oly szimpatikus. Az elsőben az generálja a félelmet, hogy bármikor kirabolhatnak, megölhetnek, a másodikban, hogy egy felsőbb erő bármikor megölheti vmelyik szerettemet, vagy engem. Erről ment a vita a DN-fórumon, ahol nem engedtem a Kira melletti álláspontomból, de belátom tökéletes világot nem lehet teremteni. De ha Kirának sikerülne a paradicsomi idilt megvalósítania abban szívesen élnék. :
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Kenshin
Osztag Vezető
Nem elérhető
|
|
« Válasz #206 Dátum: 07 szep 28, 09:23:03 » |
|
Ja csak hamarabb meghalnál, mert mondjuk nem nyitottad volna ki az ajtót egy néni előtt, és ezt a "felsőbb szemlélődő " rossz néven vette volna...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zsukinalag
Kezdő Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #207 Dátum: 07 szep 28, 12:45:09 » |
|
Áh, ezért csak nem. Én már annyira elvakult Kira-fanatikus vagyok, hogy oltárt emeltem neki, és mindennap imába foglalom a nevét.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
R
ANBU újonc
Nem elérhető
felfújható-porszívó ügynök
|
|
« Válasz #208 Dátum: 07 szep 30, 22:39:23 » |
|
Kérdésem: Ki mit tenne ha elé pottyanna a Death Note.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Balin
ANBU újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #209 Dátum: 07 okt 02, 10:32:05 » |
|
Megölném Gyurcsányt és Busht > > a viccet félre téve nem tudom Bár tetszene az élet és halál ura szerep de ez túl nagy felelőségel és következményekkle jár ahoz, hogy a kezemben öszpontosuljon ekkora hatalom.
|
|
|
Naplózva
|
Még mindig a fórum elsőszámú nő gyógyásza aki ingyenes mellrák szűrést vállal. LORD OF MORIA Tanítványaim: Petikek, Kronosz7 Kenshin hites ura Hugica:Csillus
|
|
|
|