Aes Sedai
|
 |
« Válasz #2415 Dátum: 14 máj 05, 11:50:45 » |
|
De mégis hol húzod meg a vonalat, hogy ki az aki megérdemli a dolgokat, ki az aki nem?
Ezen nyilván rengeteget lehetne vitatkozni, és nem is hiszem, hogy lehetne igazán jó rendszert kitalálni. De a törvények betartását (főleg a súlyosabb dolgokat illetően) minimum el lehetne várni. És most nem valami nagyon extrém dolgokra gondolok itt, élethez való jog meg ezek. Még csak nem is halálbüntetésre vagy hasonlóra, nem ez járt a fejemben, amikor írtam azt a hszt. Hanem pl. ilyenek, hogy milyen az már, hogy egy lebukott tolvajnak nem lehet megmutatni a képét a médiában, mert az sérti a "méltóságát"? Vagy, hogy az elítélt bűnözőkkel szemben nem lehet "megalázó bánásmódot" stb. alkalmazni, és ebbe kb mindent bele lehet utána magyarázni, és a végén még őket kell sajnálni. Vagy ha egy tolvajt büdös tolvajnak nevezel, akkor az "sérti a becsületét". Ezek apró dolgok, de szerintem ezek alapozzák meg azt a rendszert, ai nem az áldozatokat, hanem a bűnözőket védi.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
 Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
 |
« Válasz #2416 Dátum: 14 máj 05, 11:52:05 » |
|
Azért a tolvajkergetők mindent megtesznek ez ellen. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
 |
« Válasz #2417 Dátum: 14 máj 05, 11:53:45 » |
|
Ezért is kedvelem őket.  Nekem is az ő kalandjaik jártak a fejemben.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
 |
« Válasz #2418 Dátum: 14 máj 05, 11:56:47 » |
|
Abszolút nem védem őket, de mekkora indulatot tud kiváltani az emberekből egy bicikli ellopása, ami azért átlagban tízezres mértékekre tehető míg a politikus bűnözés, eu-s pályázati pénzek szétosztása, közbeszerzések számlázása, föld-trafik-stadion mutyi valahogy nem vált ki ekkora érzelmeket pedig itt meg milliárdokról van szó, és elég mélyen érinti az emberek hétköznapjait. Megélhetési politikus kergetőket alapítanék. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
 |
« Válasz #2419 Dátum: 14 máj 05, 12:02:48 » |
|
Ez teljesen jogos meglátás. De az emberi természet ilyen szerintem. Mindig az fáj a legjobban, ami ha nem is érint téged közvetlenül, de jó eséllyel érinthetne. Pl. a biciklidet előbb fogják ellopni, mint elutasítani a trafikpályázatodat, főleg mivel be se adtál olyat. Nyilván aki pályázott is kihagyták a mutyiból, annak az fáj jobban.
Plusz mivel kevés embernek vannak milliárdjai, ezért a bicikli az egy olyan "valuta" amiben jobban tud gondolkodni. xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
 |
« Válasz #2420 Dátum: 14 máj 05, 12:03:08 » |
|
vagy állampolgárságtól való megfosztásra, amit megint csak nem lehet megtenni. Nem vagyok történész, szóval nem tudom, hogy egyáltalán ők kérték-e. De a természetükből kiindulva, nekik ez nem feltétlenül jog, hanem inkább teher.  Szocializáció kérdése minden... az említett társadalmi réteg nagy része képes beilleszkedni, egy kisebb (de annál hangosabb) részével van probléma, és nem bőrszín vagy származás alapján. Ilyenről, hogy "természetük", nem nagyon érdemes beszélni, a magyarok sem lóháton járnak dolgozni, mert "ilyen a természetük".  Vagy ha egy tolvajt büdös tolvajnak nevezel, akkor az "sérti a becsületét" Itt nem a "becsülettel" van baj, hanem azzal a dologgal, amit a pszichológia címkézés elméletnek nevez. Bonyolultabb dolgok ezek annál, ahogyan azt megjelenítik bizonyos médiumokban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
 |
« Válasz #2421 Dátum: 14 máj 05, 12:09:00 » |
|
Azért a lovon közlekedés, és az alapvető együttélés szabályok be nem tartása között óriási a különbség, nem lesz jó ez az analógia. A liberálisok is ezt hajtogatják, hogy de ha cigányokat kategorizáljuk, akkor mi lesz a következő, a magyar, a német, a francia, a spanyol?? és itt nem jönnek rá hogy nem, nincs következő, a cigányokat nem lehet egy kalap alá venni az egy kulturális csoportban élő európaiakkal.
9gagen volt egy poszt, ahol egy román kiakadt a cigányok miatt, és annyira jó volt látni hogy ebben a kérdésben, a román, a szlovák, az ukrán, és a magyar egyező állásponton volt. A cigányt mindenhol utálják, mindenhol kártékony.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
 Rejtett Csillag Falu
|
 |
« Válasz #2422 Dátum: 14 máj 05, 12:13:15 » |
|
Igen, én is azt látom, hogy logikailag helytelen az analógiád, viszont hangosan felröhögtem rajta. 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
 |
« Válasz #2423 Dátum: 14 máj 05, 12:13:19 » |
|
Ez ugyan egy másik "érzékeny csoportról" szól, de jól kifejezi a lényeget: 
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
 |
« Válasz #2424 Dátum: 14 máj 05, 17:24:55 » |
|
Azt hiszem, hogy Morita kérdezte. Szóval én olyan módon húznám meg a határt, hogy aki magyar állampolgár akar lenni, az adót fizet, Magyarországon. Ezzel megkaphat minden jogot is, ami ezzel jár. S nem mellesleg nem lehet kettős állampolgár, mert az egyszerűen örökség. Ha ez nem tetszik, akkor szabadon mehet innen bárhová.
Syzy, ha beszélgetsz egy "átlagemberrel", akkor nagyon gyorsan fel fog tűnni, hogy nem érti, hogy mennyi az a milliárd, vagy, hogy mi az az unió. De azt tudni fogja, hogy mi az a bicikli és hogy egy fél havi bérébe kerül, szóval, ha ellopják, akkor a pótlás miatt egy hónapig dolgozott egy bicikliért. Ez nem egy kellemes tudat.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan  > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Syzygy
|
 |
« Válasz #2425 Dátum: 14 máj 05, 17:33:22 » |
|
Az adót fizet alatt mit értesz? SZJA fizetést? Vagy mi lesz azokkal akik tanulói jogviszonnyal rendelkeznek de nincs jövedelmük? milyen életkori határokkal számolsz s akik munkanélküliek azokat hogyan sorolnád be a rendszerbe.
másrészt sosem lesz teljes foglalkoztatottság, sőt ahogy megyünk előre a technikai fejlődésben és minél több ember lesz a Földön, annál kevesebb az esély a munkára és már a szolgáltatás szektor sem fogja tudni felszívni ezeket az embereket. Esetleg TB jogviszonnyal rendelkezők akkor?
Szerintem a szavazók fele nem tudja mi az az EP választás, meg mire jó s hogy mit is csinálnak abban a parlamentben, de amúgy meg is értem.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 05, 17:34:12 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
 |
« Válasz #2426 Dátum: 14 máj 05, 18:02:06 » |
|
Yep, szja-t. Ezzel nincs gond. Ha egybefüggően tanulsz, akkor 25 éves kornál húznám meg a határt, annyi idő alatt el lehet végezni bármit. Ha közben kihagysz egy pár évet, vagy ezek után akarsz tanulni, akkor fizess érte. A munkanélküliség nyilván gond. Erre nincs jó megoldásom. Soha nem is lesz. Bár belátható, hogy itt sem azokra kell gondolni, akik azokká váltak, mert ... hanem azokra, akik soha nem is dolgoztak, semmiféle módon nem járultak hozzá az ország fejlődéséhez.
A TB szerintem baromság, nagyon gyorsan ki is vezetném.
Én nem értem meg. Ez egyértelműen az oktatás hibája.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan  > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
 Rejtett Csillag Falu
|
 |
« Válasz #2427 Dátum: 14 máj 05, 19:05:04 » |
|
És ha egy hegedűművész elveszti mind a két kezét, akkor azt már le kell lőni, mert mást nem tud végezni ugye?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
 |
« Válasz #2428 Dátum: 14 máj 05, 19:07:28 » |
|
Miért ne tudna akár oktatni?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
 Rejtett Csillag Falu
|
 |
« Válasz #2429 Dátum: 14 máj 05, 19:15:11 » |
|
Mert meg is süketült és vakult. Így azért már tényleg nem jó semmire és le kell lőni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|