noemimi-chan
|
|
« Válasz #2400 Dátum: 14 máj 03, 12:34:57 » |
|
Az akaraterő nem csak ahhoz szükséges, hogy változtass egy helyzeten, ahhoz is hogy elfogad azt a szituációt amiben megrekedtél, de abból a lehető legjobbat hozd ki. Amennyi telik tőle azt megteszi, kimondhatjuk, hogy valóban nem egy szép látvány a lány, de nem hanyagolja el magát csak emiatt teljesen. Ápolt a haja, szép ruhákat hord.
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #2401 Dátum: 14 máj 03, 12:37:00 » |
|
Én az emberiséget szánom az ilyenek miatt a legjobban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #2403 Dátum: 14 máj 05, 09:08:25 » |
|
Hm, gondolkodom, mi is a különbség a feltétel nélküli alapjövedelem és eközött.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #2404 Dátum: 14 máj 05, 09:11:15 » |
|
A feltétel nélküli alapjövedelmet mindenki megkapja ezt meg csak az un. "rászorulók".
Btw, az angoloknak pár cigány már nem sok, az arabhoz/muszlimhoz és a négerhez képest a cigány egy kulturált, felsőbbrendű faj.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #2405 Dátum: 14 máj 05, 09:18:12 » |
|
A hozzáállásra gondoltam, hogy valaki a "semmiért" cserébe jogot formál "valamire".
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #2406 Dátum: 14 máj 05, 11:07:41 » |
|
Nem mondhatni, hogy a semmiért cserébe. Mert azzal, hogy valaki elfogadja a jogokat elfogadja azt is, hogy nem szarik az út közepére, és nem vágja el mások nyakát pénzért cserébe. (Mondjuk sokaknak még ez sem megy. ) De ha nagyon liberális akarok lenni akkor a fenti érvelés valamilyen szinten megállja a helyét. A cigányok nem akartak sosem tagjai lenni a társadalomnak és úgy gondolkodnak, hogyha már kötelezővé tettétek számunkra, akkor dolgozzatok helyettünk. Lehet jobb lett volna hagyni vándorolni őket. Nem szaporodtak volna olyan mértékben mint most szerintem, mert csak éhen haltak volna. Aki meg magától döntött volna úgy, hogy mégis a társadalom része akar lenni, az el is tudja fogadni a szabályokat. De kicsit azt látom a cigánysággal, hogy a kutyáknak akarják megtanítani, hogy legyenek macskák.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 05, 11:19:16 írta Gdat88 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2407 Dátum: 14 máj 05, 11:18:59 » |
|
Ez egy teljesen védhető álláspont hogy nem akarnak a társadalom része lenni, a baj azzal van, hogy különböző emberi jogokra hivatkozva nem hagyhatjuk őket a társadalmon kívül, meg nem védhetjük meg magunkat tőlük.
Mert csak jogosultságokat kapnak így kötelezettségek nélkül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #2408 Dátum: 14 máj 05, 11:20:25 » |
|
Attól, hogy nem lennének részei a társadalomnak meg lehetne védeni magunkat tőlük, sőt. A hangyáktól is megvédjük magunkat, ha bejönnek a házunkba méghozzá elég radikálisan.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2409 Dátum: 14 máj 05, 11:22:38 » |
|
De pont ezt írtam hogy nem lehet, mert emberi jogok meg különböző ius cogensek.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #2410 Dátum: 14 máj 05, 11:26:03 » |
|
Miért ne lehetne? Amerikában sincs baj az emberi jogokkal, ha le kell lőni azt aki bemegy az ember házába. Az meg nekünk miért kéne fájjon, hogy mit csinálnak a mezőn tőlünk x kilométerre?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2411 Dátum: 14 máj 05, 11:31:29 » |
|
Nem feltétlen az erőszakra gondolok itt, hanem kitelepítésekre elsősorban, vagy állampolgárságtól való megfosztásra, amit megint csak nem lehet megtenni.
Vagy nem csinálhatod meg azt, hogy mondjuk a cigányok egy részét sterilizálod vagy azt mondod, hogy 1 gyerek és kész.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #2412 Dátum: 14 máj 05, 11:33:10 » |
|
Igazából az egésznek az alapvető problémája ott van, hogy valamiért az a közvélekedés, hogy pusztán attól, hogy valaki a homo sapiens sapiens fajba születik, már mindenféle jogok illetik meg, anélkül, hogy bármit is tenne érte. Pedig erre még 7 milliárd másik is képes volt.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2413 Dátum: 14 máj 05, 11:36:54 » |
|
De mégis hol húzod meg a vonalat, hogy ki az aki megérdemli a dolgokat, ki az aki nem?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #2414 Dátum: 14 máj 05, 11:39:49 » |
|
vagy állampolgárságtól való megfosztásra, amit megint csak nem lehet megtenni. Nem vagyok történész, szóval nem tudom, hogy egyáltalán ők kérték-e. De a természetükből kiindulva, nekik ez nem feltétlenül jog, hanem inkább teher.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|