Megnéztem ezt a beszédet.. azért gondolom egy részét viccnek szánta
Ahogy taglalja, hogy nem vagyunk húsevők... persze, hogy nem, "mindenevők" vagyunk, biológiai felépítésünk egyezik a legtöbb majoméval, és pl. a csimpánztól kevésbé térnek el a génjeink, mint -számunkra- ugyanolyannak tűnő 2 békafaj génjei...
A közepe fele mutatott olyan dolgokat, amik hús nélkül,
úgy néznek ki és olyan ízük van -szerinte- mint a húsnak... én az ilyen labori holmit nem nevezem "ételnek"
Ok, hogy fűszerekkel lehet hasonló íze, de nem olyan...
egyébként ez közömbös sztem, mert a növények is finomak, és minek kéne egy gombának pont hús ízunek lennie, ha máshogy is finom... aki meg ezt nem szereti, semmilyen fűszerrel nem fogja szal...
magyarúl az íz téma miértjét nem értem...
Itt megjegyezném, hogy -bár nem tudom miből készülnek- de a táplálék kiegészítő kapszulák MINDEN tápanyagot pótolnak ami a szervezetnek kell -csak azt nem kell emészteni, ezért a gyomornak meg beleknek kell valami+ mégis..- de a nagypapám amikor a műtéte után CSAK ilyeneken és vízen élt egy álló hónapig.. kicsit lefogyott, de a daganata minden maradéka/nyoma eltűnt, teljesen felépült -> következtetés: A modern embernek nincs szüksége semmilyen természetes táplálékra, elég lenne fakérget rágni (rostok miatt) és kapszulát enni.Felsorolt pár népet, ahol vega szokások vannak szerinte.. ahol mellesleg van olyan mondás, hogy "amit meg tudsz fogni az ehető"... most nemtom, de szerintem az egész világba eltrjedt ez a nézet mindenhova, kb egyenlő mértékben, és biztos indult valahonnan, de nem hiszem, hogy az adott ország, nép érdeme az eszme..
Az állatkínzás... szörnyű
valóban... de ez nem szükséges velejárója a dolognak.. persze a szűk ketrecek meg hasonló igen de hogy a bokszzsákot hogy keverték velük össze..
Itt, azt is mondta, hogy túltermelés van, és a húst ki is dobják, ill. állateledel lesz, ami "emberi étkezésre nem alkalmas" nos
ja én a kutyám rendes szalámival és hasonlóval etetem, mert szerintem ez se alkalmas emberi étkezésre, de annál jobb lehet ...
Innen viszont hiányoltam, (vagy ha benne volt nem figyeltem..) hogy a "szemetet" csontokat, szőrt, inakat... felaprítják, és a gabona mellett a marhák takarmányába forgatják vissza amerikában, tehet az amcsi tehenek többsége kannibál...
Ez egyébként szerintem csak amerikában ilyen szörnyű, persze itt is gyilkosság a gyilkosság, de maga az állattartás kíméletesebb, tekintve, hogy a legtöbb húst amcsik eszik, zsúfolni kell őket, mi kevesebben vagyunk európában, ázsiában meg több halat esznek.. és bogarakat
Egyébként azért börtönbe kerülni mert el akarja engedni az állatokat
... belegondolt vajon, hogy mi lenne ezekkel az állatokkal, ha nem megennénk? Ezeket MI emberek tenyésztettük ki, abból a célból, hogy a hasznunkra legyenek, tehát így lettek haszonállatok. Az olyan típusok, amik nem térnek el sokban a vad társaiktól, elengedhetőek lehetnének, és életben maradnánk. DE vannak olyan fajok amik nem élnének nélkülünk, és szerintem a legszörnyűbb kegyetlenség az ő kitenyésztésük volt.. de már megtörtént.. pl van olyan csirke fajta, ami elsősorban húst épít, tehát ugyanannyi táplálékkal amivel "normális" csirkét etetnek ez 2-3* akkorára hízik, de a csontjai nem épülnek ennek megfelelően, ezért nyakra eltörik a lábuk... az ilyen fajok simán csak kihalnának, ha nem szaporítanánk őket, bár ez lehet jobb lenne nekik is... ill. említettem már, hogy a tehenek is sokkal tovább adnak tejet, mint a borjának szüksége lenne rá.. és a házityúk is tojik kakas nélkül is.. az igazából nem is tojás csak pete
mondjuk az utóbbi 2 elélne magától vidáman, ha lenne hol.. de hova lehetne elengedni őket...
Mondjuk sajnálom, tényleg minden pénzből áll
Itt is amiből jön a bevétel, azt eltúlozzák.. pl.:
fehér ember bankot rabol? - megemlítjük a hírekben, börtönbe megy
cigány kenyeret lop? - húúúú egy havi médiatéma, legalább ugyanannyit kapjon, ha nem többet..
nemtudom néztétek-e, de felvetették hogy egységesítsünk, bizonyos bűnökre azonos büntetés járjon.. és külföldről is biztatják az idiotizmusunkat, mondván hogy más körülmények más elbírálást igényelnek, tehát emberölésért ugynúgy kaphatsz 1 mint 5 évet, sőt, ha 2 bíró teljesen ellentmond egymásnak az is tök OK csak a magasabb szava ér és ennyi :O
Betegségek a hústól? mmm igen amerikában is "angolosan" finom friss véres húst esznek, így a tojással is.. ha baja volt az állatnak, garantáltan megfertőzi.. nálunk ilyentől nem kell félni.. mi elrontjuk, s alaposan megfőzzük xP igaz, ha valóban komoly baja volt, ez se segít, de a legtöbb betegséget megelőzzük evvel, nem kell félni... igaz nálunk is van néhány olyan sütemény amibe nyers tojás van..
Egyébként a nézeteivel nagyrészt egyetértek, de attól nem fog megváltozni a gazdaság, hogy páran megtagadják azt...
Bocsi a hosszú monológért aki nem akarja úgysem olvassa
...de miután megnéztem, muszáj volt kiírnom..