Kedves M. Bogi!
Ez volt a második hozzászólásod, amiben nem tudtad normálisan kezelni azt, hogy
kijavítanak. Bevallom, sokszor nagyon negatívan állok a fórumozókhoz, sőt, sértő modorban írok nekik (természetesen pusztán segítő szándékból), de legtöbben ezt tudják kezelni. Ha valaki nem veszi ezeket magára - sőt, fejlődik az írásstílusa - akkor én is próbálok egy kicsit kedvesebben viszonyulni másokhoz.
Mint láthatod, ez a vita topic, nem gond, ha megkérdőjelezed az állításom, de azt érvekkel próbáld alátámasztani, és ne felháborodva hurrogj. Ha valaki helyreigazít valamiben, akkor nem kell rögtön felháborodni, és
kolosszális hibákról beszélni, mert saját magadat szopatod meg vele. Főképp így, 11 évesen.
Emellett igen, Én meg tudom mondani, hogy kik építették. Ahogy megtudják mondani a történelemben jártas személyek, a történészek, régészek és úgy egyébként is a művelt emberek.
Régészeti leletek, feljegyzések tömkelege árulkodik arról, hogy az egyiptomi piramisokat képzett emberek, építészek építették. Az ott dolgozó több tízezer ember külön városba tömörült, ahová a birodalom minden szegletéből szállították nekik az élelmet, ellátást biztosító egyéb tárgyat stb. Ha megsérültek, akkor a korhoz képest rettenetesen jó ellátásban részesültek, ahogy ez a csontok megvizsgálásakor is láthatja bárki.
Tehát, egész egyszerűen kifejezve, a piramisokat erre a célra felbérelt munkások építették, akik az egész birodalom területéről érkeztek a munka elvégzésére, elég magas fizetésben reménykedve.
Szerinted, ha rabszolgákkal építtetik, akkor felépültek volna valaha is? A kényszer munka soha nem lesz olyan minőségi, mint a megfizetett.
Putir, lehet, hogy te nem a piramisokat tanultad, de ők kitértek erre is, és mint láthatod, hülyeségeket tanultak. Egyébként nem is a tiédet szidtam, azt M. Boginak írtam.
Gáz, de most lehet, hogy a tanár tanárja mondta be neki a hülyeséget!
Mit is akartál ezzel kifejezni? Milyen tanár?