A nyugatis esethez azt fűzöm hozzá, hogy ma itt Hungarisztánban a fegyveres testületeknél jelenleg a fegyverhasználat lutri.. Ha lőtéren kívül lőttél a fegyverrel, máris vizsgálat indul ellened, hogy jogos-e volt a fegyverhasználat... Ha el is találtál valakit, akor meg kikészítenekidegileg mire kitalálják, hogy indokolt volt a lövés...
Nekem pl nem sok rendőr ismerősöm van, aki használta is, használni merte a fegyverét.. 1 önvédelem, és egy figyelmeztető lövésről tudok.. Na az egyiket nyugdíjaztatták, a másikat meg idegileg frankón kikészítették...
Vagyis van a rendőröknek egy frankó nadrágszíj nehezékük, és kész...
Nem szigorítani kell itt a jogszabályokon, hanem átírni őket, mert így a törvénykönyv a wc használat utáni tisztálkodáson túl semmire se használható normálisan... De ez már kemény politika...
Abban egyet értek, hogy elvileg senkinek nem kéne fegyver... De az, hogy ha mindenki sukkerral szaladgál az utcán, elég visszatartó erő...
Most egy játékpisztollyal kirabolhatod bármikor az első pénzváltót, járókelőt, boltot, stb...
Na de ha tudod hogy a boltos valószínűleg egy csőre töltött méretes duplacsövűt tart a pult alatt, és a járókelő egy rövidcsövű 9 miliméteressel a zsebében jár, akkor már meggondolandó a buli...
Meg pl kirabolsz egy bankot, nem mindegy, hogy simán lelécelsz, vagy el sem jutsz az első sarokig, mert addigra szitává lőttek a járókelők...
Mert én így meggondolnám a dolgokat... Mert ha még igazi fegyverrel is megyek bankot rabolni, nem mindegy hogy csak a biztonsági őrt kell lefegyverezni, vagy a bank környékén 200 fegyveres civilt...
Az meg már régen rossz ha Áronka szaladgál a isibe apuci pisztolyával... Én ha rokonok járnak nálunk, akkor lakat alá zárom még a légpityut is, nehogy betöltse valamivel a kisgyerek, és hülyeséget csináljon vele...
Ha valaki fegyvert tart, ne a kandalló felett tartsa szögön, hogy a kissrác hozzáférjen, hanem elzárva, ahol csak ő fér hozzá...
Vagy minimum a fegyveres vagyonvédelem... Máris meggondolnák az enyveskezűek, hogy miből kéne megélni...
Amcsiban pár államban működik a dolog... Igaz nálunk az első körben hamar megtelne pár temető...
>Hm Micsudi...
Elküldöm..