De az USAban csak látszatdemokrácia van. Hisz a farmerek megölhetik a földjükre tévedőt, a tagállamok nem léphetnek ki az USA-ból, etc... Egyik sem azt bizonyítja, hogy demokratikus.
Nah akkor elnézést a tudatlanságom miatt
Pedig államformákról elbeszélgetnék másokkal szívesen.
Minden mai demokrácia látszatdemokrácia, ahogy Micsudi is írta. Pénz beszél, kutya ugat.
A tökéletes demokráciához egyébként Athén volt a legközelebb, érdemes megnézni mi lett belőle...
Az tényleg nagyon durva, hogy a tagállamok nem léphetnek ki az USA-ból, a polgárháború bebizonyította, hogy ez az egész igazából fegyverrel van összetartva. (vö.: CSA eltiprása)
Azonban azzal szerintem nincs semmi gond, hogy az amerikai emberek megvédhetik magukat. Egyszerűen belátták, hogy túl nagy az ország ahhoz, hogy mindenhova jusson elég rendőr. És azért nem lőhetnek le minden betévedőt, legalábbis a legtöbb tagállamban. De a fegyveres rablót pl. igen. Mi mást tehetne egy farmer, amikor a lehert, hogy olyan helyen él, ahonnan a legközelebbi rendőrörs és jópár mérföldre van?
Egyébként államformákról én is szivesen beszélnék másokkal, mert ez egy érdekes téma, és elég határozott véleményem van a dologról, mondjuk az nem igazán felel meg a "politikai korrektség" magas elvárásainak. (Ami egyébként igen jó érzéssel tölt el. xD)
(Jah, és tudatlannak senki se nevezett! Legalábbis én biztos nem, nem szoktam dobálózni ezzel a jelzővel, ezt nálam ki kell érdemelni.
)
Nem az embereket, hanem a hajlamot írtották ki
Pontosan ez itt a lényeg. Javaslom, ha időd és kedved engedi, nézz utána az angol büntetőjog történetének, úgy a 17. századtól a 20.-ig.
Ott évszázadokig nagyon szigorúak voltak a törvények, és ez szinte teljesen eltüntette a bűnözői hajlamokat, gyakorlatilag a 20. század közepéig (a gyarmatbirodalom összeomlását követő tömeges bevándorlásig) egészen minimális volt a bűnözés. (Természetesen nem azt mondom, hogy nem volt bűnözés, csak sokkal jobb volt a helyzet, mint a legtöbb másik helyen.)
Gabesz!
Hidd el, nem csak akkor ment látványosság számba az akasztás. Most is így lenne, ha tartanának nyílvános kivégzéseket...
Nem ide vág, de engem érdekelne!^^ Ha van kedved fejtsd ki itt, én szívesen meghallgatnám...politikamentesen.
Egyelőre inkább nem.
Ez nagyon kényes téma. xDD