Micsudi
|
|
« Válasz #720 Dátum: 09 máj 03, 19:25:07 » |
|
Csak annyit az antibiotikumokról hogy én úgy tudom hogy azok a bakteriális fertőzésekre hatnak, a vírusokra nem. Azok ellen védőoltás kell, kezelni pedig interferonnal szokták a súlyosabb esetekben mert az a gyógyszer méregdrága. Én így tudom. A vírusokról meg annyit hogy a gyógyszerekkel együtt ők is fejlődnek.
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
Slane
Osztag Vezető
Nem elérhető
So long suckers! :)
|
|
« Válasz #721 Dátum: 09 máj 03, 19:35:11 » |
|
.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 feb 25, 18:44:48 írta Slane »
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #722 Dátum: 09 máj 03, 19:44:46 » |
|
Igen ebből él a gyógyszeripar. Ezt csak a pánikkeltés miatt csinálják. És így sajtolják ki a pénzt az emberekből. Védőoltásokkal ami 1 év múlva már nem ér semmit se. És hogyha egyszer már a technológia lehetőségeit kihasználjuk akkor leszünk bajban.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #723 Dátum: 09 máj 03, 20:20:42 » |
|
A védőoltások akkor nem érnek semmit, ha az emberek ész nélkül befecskendezik maguknak. Amennyiben megvárják, hogy a vírus ténylegesen elérje őket és akkor nyúlnak hozzá, nos lehet, hogy a vírus mutálódik és erősebb lesz. De ezt az elvet követve inkább haljanak meg az emberek?
|
|
|
Naplózva
|
Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #724 Dátum: 09 máj 03, 20:26:14 » |
|
Nem ezt mondtam. A Vírusok és a baktériumok mutálódnak. Ez természetes folyamat. Egy organizmus alkalmazkodik a támadóival szemben. Ez az evolúció. Csak az embernek van egy kis előnye.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #725 Dátum: 09 máj 11, 20:27:53 » |
|
Majd egy hete kihalta a topic feldobok egy új témát. Németországban egy iskolás megint késelt és gyujtogatni akart. A németek erre úgy reagáltak hogy az FPS játékok után be akarják tiltani a paintballt. Szerintem ez nem megoldás, és a játékok betiltása sem az.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
TaraAkera
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
Ma is tanultunk valami újat gyerekek~
|
|
« Válasz #726 Dátum: 09 máj 11, 20:38:16 » |
|
Na azt hiszem,ebbe a topicba is belekezdek Egyet értek,szerintem a paintball meg az ehhez hasonlók arra is alkalmasak,hogy levezessék a "feszültséget".. most ez kicsit furcsán fog hangzani,de ha esetleg van valakibenilyen lövöldözős-késelős hajlam( emberek vagyunk,szóval sokakban megtalálható az érzés) az inkább a játékban vezesse le,ahol max egy virtuális alakot nyír ki,vagy festékpatkronokkal találja el az "áldozatot",és nem a való életben,a hús-vér emberekre fog "vadszni". Szerintem. Ráadásul kötve hiszem,hogy a játékok miatt támadt fel benne a gyújtogatási hajlam,ez már szimplán agyi prbléma.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 máj 11, 20:39:26 írta TaraAkera »
|
Naplózva
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #727 Dátum: 09 máj 11, 20:43:25 » |
|
Szerintem is inkább kötelező pszihológiai vizsgálatokkal kellene kiválasztani a labilis egyéneket. És azokon is segíteni kellene. De a kormányoknak egyszerűbb mutogatni mint komolyan gondolkozni és cselekedni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ritka
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #728 Dátum: 09 máj 11, 21:07:10 » |
|
Azért ennyire nem egyértelmű. Alapesetben az embernek semmiféle ilyen ingere nem lenne. Kiskorában megtanítják -mert mindenkit megtanítanak- , hogy Béluskát nem folytjuk meg, mert elvette a matchboxodat és kész. Az, hogy a különböző játékokban azt látja, hogy kiélheti magát büntetlenül, nos ez igenis lehet, ha nem is kiváltó, de elősegítő feltétel.
|
|
|
Naplózva
|
Gondolkodj, Micimackó, GONDOLKODJ!
|
|
|
TaraAkera
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett Szikla Falu
Ma is tanultunk valami újat gyerekek~
|
|
« Válasz #729 Dátum: 09 máj 11, 21:26:41 » |
|
Azért szerintem a nevelés,meg a családi közeg mellett az alaptermészet is nagyban besegít. Minden ember más,vannak,akik hajlamosabbak az agresszióra,mint mások. és ha nem figyelnek rájuk kiskorukban,akkor később nézhetjük a híradóban az ilyen eseteket. És a gyerek lehet azt se tudja,mi az a Play Station,vagy hasonlók... De persze biztos van olyan,akit még jobban felizgat,hogy a játékban szabadon gyilkolhat,és "kipróbálja" magát az életben is,de ezek már tényleg a klinikai esetek. Az ember bonyolult állatfaj,nehéz egyből következtetést levonni,ami mindnekire igaz
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Miroku
|
|
« Válasz #730 Dátum: 09 máj 11, 22:08:13 » |
|
Én nem játszottam még paintballal, de azt tudom, nem a legbiztonságosabb játék. Megfelelő védőfelszerelés hiányában komolyabb sérülés következhet be...Ezért sem engednek paintballmeccsekre 16 évnél kisebbeket, és nem vállalnak felelőséget. Anno láttam a neten egy videót, amin egy asszem német gyerek agresszívan püföli a saját monitorát, billentyűzetét, egerét, az asztalon lévő CD-oszlopot lesodorja az asztalról, a lámpát a földhöz vágja, és mindez csak azért, mert egy online strat játékban megtámadták. Én tudom, milyen az, mikor porig aláznak..de azért ilyen még a fejemben sem fordulna meg. xD Az ilyen (etnikai különböztetés nélküli) emberek viselkedéséről elsősorban a szülők tehetnek...A gyerek azt csinálja, amit a szüleitől lát. Kiskorában azt fogja fel, az a jó, amit a szülő csinál. Ha folyton veri az asszonyt, még szép, hova fejlődik.. Másodsorban a környezete is tehet róla, mert ha egy sakk-klubba került volna be, nem lenne ilyen agresszív és hirtelen haragú.
|
|
|
Naplózva
|
Let's do our rock, scissors, and paper make your hands, don't blink your eyes... アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム
今日 も 君 信じる こと 忘れず に 見覚められて いますか。
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #731 Dátum: 09 máj 11, 22:29:55 » |
|
Szerintem a körülményeknek semmi köze ehhez... Na jó részben közrejátszanak.. Miroku sakk... Lehet hogy a gyerek kiskorártól sakkozik mondjuk számítógépes játék helyett, de attól még lehet agresszív.. Veszít, borítja az asztalt... Vannak akik alapból agresszívabbak, kiszámíthatatlanabbak a társaiknál... Meg vannak akik olyan hülyék, hogy nem tudják megkülönböztetni a virtuális valóságot a valódi világtól... Ezeket kéne kiszűrni, és kordában tartani, nem a többi normális embert korlátok közé szorítani pár kretén miatt...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Miroku
|
|
« Válasz #732 Dátum: 09 máj 11, 22:40:25 » |
|
Ez mindenhol így van. Voltál te is gyerek, bűnhődtél már más miatt. Én is azt teszem, nap mint nap a suliban... De még számtalan példa van erre, amire nem akarok kitérni. Az egyik osztálytársam kicsit hirtelen haragú volt. Asszem 4 éve, harmadikban enyhén idegbeteg volt. Vmi hülyeségen összeveszett az akkor menőnek hitt srácokkal, verekedés, egyebek, a gyerek "vesztett", és sírva, maga elé bámulva tördelte a ceruzáit. Mint egy robot...Még nézni is rossz érzés volt.. Nos, ez a gyerek, ha nem is a legjobb, de barátom lett..És már egyáltalán nem agresszív. Most mondjam azt, h a környezete segített rajta? De komolyan, vannak még megmenthető emberek.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 máj 11, 22:41:57 írta Miroku. »
|
Naplózva
|
Let's do our rock, scissors, and paper make your hands, don't blink your eyes... アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム
今日 も 君 信じる こと 忘れず に 見覚められて いますか。
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #733 Dátum: 09 máj 12, 09:20:34 » |
|
Szerintem az FPS-ek betíltása emiatt teljesen beteg dolog. A gyerekek, és a PC játékok esetében néha a felnőttek is, szeretik az erőszakos játékokat. Valamiért a legtöbb gyerek, amint megtudja mit jelent az, hogy megölni valakit, azonnal elkezdi ezt játszani. (Vagy legalábbis ehhez hasonlót) Ez mindig is így volt, főleg persze fiúknál. Csak régen fakardal csinálták , most meg Doom3-al. xD A különbség csak a technika miatt van. A lényeg ugyanaz. Ennek ellenére régen soha nem akarták betíltani a fakardot, és nem gondolták, hogy emiatt lett esetleg valakiből aggresszív állat. Egyszerűen nincs összefüggés, semmivel se lehet bizonyítani, hogy lenne. És még valami: a hiradó tele van olyan hírekkel, hogy xy országban xy barbárkodott egy jót, és emelett még FPS-el is játszott. Így persze úgy tűnik mintha lenne valami összefüggés, pedig ez tipikus médiabullshit. Azt soha nem mondják be a híradóban, hogy ugyanabban a percben még 1243873341 játszanak FPS-el, és közben eszükbe se jut, hogy bárkit bántsanak.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 máj 12, 09:21:39 írta Aes Sedai »
|
Naplózva
|
|
|
|
Aemy
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Chokolate Sisters fele
|
|
« Válasz #734 Dátum: 09 máj 12, 09:28:03 » |
|
Sajnos igazat adok Gabesznak. Aki agresszív, mindegy milyen játékkal játszik. Van olyan, aki bedühödik, és elveszti a fejét, és csak akkor jön rá, h vétett, mikor már vér folyik... Szóval... Nem volt videójátékunk, és igazából minket sosem kötött le a barátoknál sem. És ma sem köt le, néh a asims-el játszom, de csak ruhákat csinálok bele, vagy hasonló. A gyerekemnek sem lesz olyan, h gyilkolom ezt meg ezt... De tökmindegy, mert az oviban már a kölkök úgy beszélnek, h csak lesek. Ismerősöm 3 éves gyere úgy káromkodik, h majdnem kettéált a fülem... Szóval... Nem tudom... Mi a rosszabb: a videójátékok, vagy maga az ovi-suli...
|
|
|
Naplózva
|
Kimi o ai Shiteru G-sama Férjem! BLOGXapám: Cart' - Jányok: Temi, Nikkie, Esztii - Vej: Dani - Tanoncok: Aysee és Csibe
|
|
|
|