Skeeter
Újonc
Nem elérhető
|
|
« Válasz #420 Dátum: 11 jan 10, 00:11:28 » |
|
Chakra: A felvetéseid nagy részében igazad van. Amiben nem értek teljesen egyet, azt sem fejtem most ki, fáradt vagyok hozzá, az utolsó részéhez viszont hozzászólnék. Hogy többnyire itt megy a vita, nos tudatlanságom okán nem tudom, nem kísérem figyelemmel általában a vitákat. De gondolom, amihez Nektek, Naruto-kun csapattagoknak van közötök, arról itt fog folyni a vita. Nehéz lenne Téged más oldalakon elérni =)
S abban is igazad van, hogy nehezebb megítélni bizonyos felszólalások komolyságát, avagy ártatlan élcelődését. Ezt nem lehet kiküszöbölni sajnos, viszont a békéhez vezető út mindig a kompromisszum. Avagy ha nem csináltok olyan dolgokat, amikről esélyes, hogy mások nagyon negatívként élik meg, vagy vitákat szíthatnak, akkor valószínűleg nem lesz vita. Bár gondolom, nem számítottatok ilyen ellenséges visszhangra is bizonyos irányokból. Vagy mégis?
Cartnecker: A rossz dolgok hozzák össze az embereket ebben a világban sajnos. Így most, a vita kellős közepén regisztrálok. De hidd el, ha tetszeni fog a helyzet, akkor maradok, és igyekszek majd úgy részt venni a témákban, hogy az minden szabálynak és ízlésnek megfelelő legyen.
Vissza olvastam, és úgy gondolom, hogy igaz, voltak rágalmai. De érdekes módon csak negatív hullámot keltett a hozzászólása, ahogy az enyém úgy gondolom nem. Hogy ez annak köszönhető, hogy én máshogy írtam, vagy annak, hogy Ti reagáltok másképpen, nem tudom. Nem védem Succot, de bizonyos dolgokban igaza van szerintem, és nem tetszett, amennyire felháborodva reagáltok. Van egy elvem, miszerint elsőre az ember teljesen ártalmatlanul rámutat a másik alapvető modortalanságaira, rágalmaira, mindezt minden felháborodás nélkül. És ha ezt a másik nem fogadja el, és ismeri be a dolgokat, akkor persze jöhet minden, aminek jönnie kell. És mivel az említett oldalon, ahol tevékenykedek, elég sok gyökeret láttam - ahogy gondolom itt felétek is vannak százával - úgy gondolom, hogy egy megfelelő stílusú hozzászólás akármilyen negatív, megérdemli a pozitív, minden felhangtól mentes választ elsőre. Persze ez az én véleményem, Ti máshogy gondoljátok, ezek szerint. Ezzel el is van rendezve.
A minősíthetetlen stílus sem Nektek, sem másnak a Ti munkáitok kapcsán nem megengedett. Titeket és másokat is érhet szó a viselkedésetekért, az is csak okkal. A munkátokról pedig csak kultúráltan szabad kritikát megfogalmazni. De attól, hogy ezt mások megtették, Nektek nem kéne. Kiemelkedhettek azzal, hogy Ti minden ocsmányság ellenére normálisan álltok hozzá, és nem veszitek át ezt a stílust, ahogy Hiei tette. Bár gondolom, ő magától ilyen.
A hozzászólásod gúnyos vége nem nyert meg, nem hiszem, hogy rászolgáltam. Eszerint mégis. Bár egy kicsit poénosabb formában még tetszett is volna...
Ennek a vitának biztosan lesznek majd még felmerülő új - minden fél számára sértő, vagy felvetendő dolgai. Ám ettől függetlenül a csalódásomat csökkentette a két utóbbi hozzászólás. Amiket olvastam eddig, és amennyire nem tetszett a stílus, amit az új változtatásoknál tapasztaltam, ezek teljesen emberi, kifogástalan véleménynyilvánítások. Én - ameddig okot nem látok újabb elégedetlenkedésre - nem fogok kötöszködni, vagy negatív kritikával illetni Titeket. Jó munkát az oldalakkal, remélem a fórumon összefutunk még, és nem egy ilyen vita keretein belül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #421 Dátum: 11 jan 10, 00:12:10 » |
|
Ehhez csak annyit fűznék hozzá hogy ha Succ udvariasnak szánta volna a hozzászólást, akkor nem úgy beszélt volna a BleachFan mangáinak beszerkesztéséről, hogy "a szerkesztés szégyenei", hanem azt írta volna hogy "hagy maga után kívánnivalót". Amúgy Bya-chan nem grafikus, és nem is szándékozik ilyen babérokra törni. Volt kitartása és akarat ereje, és lefordította a Bleach mangáját az elejétől fogva. Senkinek nem mondom hogy csináljon jobbat, mert a kritikusnak nem kell fordítónak lennie ahhoz hogy leírhassa a véleményét, de... még a többi mangát fordító fansub csapatnál sem láttam hogy az 1.-től a jelenlegi fejezetekig készen volna a fordítással.
És hogy miért kellettek külön oldalak? A válasz egyszerű. Többen írták nekünk e-mailben, majd az "átverés" közben is hogy adjunk le mindent, elég a Narutóval foglalkozni. Mi ezt nem szeretnénk hisz a csapat jelentős része már nem is nézi a Naruto animéjét, köztük én sem. Ezért kaptak külön oldalt a Dragon Ball és a One Piece, hogy ne zavarja azokat a látogatóinkat, akik csak a Naruto miatt járnak ide. Én azt hittem személy szerint, hogy ez teljesen nyilvánvaló és nem szorul magyarázatra.
Ahhoz pedig hogy ki hogy viselkedik, az a saját dolga. Ha valaki beszól, az nem a csapatot minősíti, csak az embert. Nem a csapatot képviseled, hanem a saját véleményedet írod le. Hiei ilyen. Na és? Én meg ilyen vagyok. Botorság pár tag miatt megítélni egy teljes csoportot.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #422 Dátum: 11 jan 10, 02:13:43 » |
|
... Avagy ha nem csináltok olyan dolgokat, amikről esélyes, hogy mások nagyon negatívként élik meg, vagy vitákat szíthatnak, akkor valószínűleg nem lesz vita. ...
Ha megmutatod, hogy lehet bármit úgy megcsinálni, hogy az mindenkinek jó legyen, akkor emelek neked egy szobrot. Igaz, hogy csak 15 centis szobor lesz és fából, de emelek. Ne érts félre, ezt nem gúnyolódásnak szántam, teljesen komolyan mondom/írom. Nem lehet úgy megcsinálni valamit, hogy az mindenkinek jó legyen. A hozzászólásod többi részéhez nem kívánok hozzászólni, mivel az előzőekhez képest új információt nem tartalmaz.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Cartnecker
|
|
« Válasz #423 Dátum: 11 jan 10, 08:52:23 » |
|
Skeeter: Succ teljesen kulturált hozzászólást kapott vissza például tőlem is, amiben kifejtettem, hogy miben nincs igaza. Ha a stílusa nem tetszett? Ez van. Nem tetszhet mindenkinek a stílusom, de ezt nem is folytatnám, mert alattam Rondár kitűnően kifejtette. Ami lényeges: Annak ellenére, hogy megvádolt minket, nem kezdtük el szidni, és nem kezdtük el rágalmazni, hanem próbáltuk helyére tenni a dolgokat, mondhatom: Sokat sikerült is. Amiben pedig igaza volt, azt nem is firtattuk, és ennek nem is látnám értelmét, hiszen tovább rágnánk egy alapjáraton lerágott csontot. Meg is írtam az egyik hozzászólásom végére, - de ezt te is biztosan olvastad -, hogy örülök annak, hogy ő legalább hajlandóságot mutatott az értelmes kommunikációra.
Mi nem is veszünk át semmilyen stílust, nem megyünk át csapatostul máshova balhézni, ha esetleg látjuk, hogy valamelyik weboldal fejlődött, sőt, mi sem kezdünk el itt nyilvánosan ócsárolni mindenkit. Persze, most tudomást szereztem arról, hogy egy-két új tagunk átment harcolni az igazunkért, nem tudhatták, hogy nálunk mi a szokás, ezúttal szóltunk is nekik, az említett weboldalaktól elnézést. És ezt az elnézést kérést, mi is elvárjuk, hiszen rengeteg dologgal megsértettek minket. Viszont most természetesen megvédjük magunkat és reagálunk a minket ért vádakra. Nekem teljesen úgy jön le ez az egész, hogy megijedtek más weboldalaknál és ezért tört ki ez a "háború". Nem az lenne az értelmes és érett hozzáállás, hogy azt mondják?: Na. Elindult a BleachFan... nem baj, akkor még 2x olyan keményen fogunk dolgozni, hogy bebizonyítsuk a látogatóknak, hogy itt érdemes maradni. E-helyett egy-két kis csoportosulás felháborodva elkezdett ránk köpködni. Erre írtam korábban az önbizalom-hiányos dolgot, hogy ennyire nem bíznak a saját munkájukban, hogy az a megoldás, hogy minket próbálnak lejáratni? Az persze az én saját véleményem, hogy ez egy kicsinyes, gyerekes, és visszataszító hozzáállás, de ezt mindenki máshogy ítéli meg, biztos vannak olyanok, akiknek ez szimpatikus, én nem tartozom azok közé. Mi is elkezdhetnénk: Itt van 6 weboldalunk és több tízezer látogatónk és arról szólna mindegyik oldal, ahogy le akarjuk járatni a többieket. Megtehetnénk és hidd el, még sikerrel is járnánk, és hogy miért? Mert bízunk magunkban. De mint írtam, tartjuk magunkat annyira tisztességesnek, hogy nem az efféle stílussal, módszerrel akarunk kitűnni, hanem munkáinkkal.
Mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy a munkájával előrébb jusson, fejlődjön, terjeszkedjen, mi élünk, próbálunk élni ezekkel a lehetőségekkel, ami nem tetszik olyanoknak, akik ezzel nem tudnak, vagy nem akarnak élni, vagy esetleg nem tudják megfelelő ütemben tartani a tempót. Nem tudom. Természetesen a továbbiakban is élni fogunk ezekkel a lehetőségekkel, és megvalósítjuk ötleteinket. Minket az sem zavar, ha más is esetleg felveszi a Naruto animét vagy mangát, és velünk párhuzamosan fordítják. Meg van erre is a lehetőség, ha az adott weboldalak látogatói úgy kívánják, hiszen ugye értelme, csak akkor van a dolognak. (Korábban volt már több szavazás, hogy szeretnék-e a látogatók, hogy Bleach manga legyen az oldalunkon és elsöprő fölénnyel nyert az igen, ha nem lett volna olyan elsöprő a fölény, akkor azt mondjuk: "Srácok, ez nem éri meg, hiába szeretnénk, nem csináljuk, a látogatóink nem kíváncsiak erre.")
A végére pedig szeretném azt leírni, hogy attól függetlenül, hogy milyen stílusban nyilvánulnak meg rólunk néhány oldalon, elismerés számunkra, hogy a csapatok egy része a Naruto-Kunt tartja első számú vetélytársának, még ha ezt nem is hangoztatják, és ez nem csak elismerés számunkra, hanem megtisztelés. Hiszen, ha ez nem így lenne, akkor nem foglalkoznának folyton azzal, hogy mi mit és hogyan teszünk, ugyebár. Furcsa mód, minket nem érdekel, hogy más weboldal miket újít, sőt ezúton is sok sikert kívánunk nekik.
Attól, hogy a weboldalak, csapatok útjai és nézetei különbözőek, a cél ugyan az marad mindenki számára: Tenni a hazai anime/mangás közösségért. És én most megyek és teszek ezért, hiszen személy szerint rám is, és a csapattagjainkra is rengeteg munka vár. Remélem sikerült mindenre kimerítő választ adnom.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 jan 10, 09:04:31 írta Cartnecker »
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #424 Dátum: 11 jan 10, 09:25:14 » |
|
Moderátor: A felesleges ismételgetés elkerülése és a más fórumozók szóhoz juttatása végett, a továbbiakban a szabad véleménynyilvánítás jegyében Succtól és Skeetertől még 1-1 hozzászólást elfogadunk, ebben a nem éppen a téma címének megfelelő témakörben. De utána ezt a témát lezártnak tekintjük.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Nikol
|
|
« Válasz #425 Dátum: 11 jan 10, 11:19:11 » |
|
Succ és Skeeter:
A hozzászólásotok tartalmára nem reagálnék, azt már Cart'-ék megtették. Azonban saját, személyes véleményem szerint nem mindenkitől kaptatok megfelelő hangnemű választ, és ezért elnézést kérek. A ti kulturált hangnemű megnyilvánulásaitok megkövetelték volna a hasonló választ. Néhány dologgal kapcsolatban tegnap az U betűvel kezdődő oldalon a "Ha egyik nap A-t mondanánk..." szavazás hozzászólásai közt kifejtettem félig magánszemélyként, félig csapattagként tekintendő véleményemet. Ha esetleg érdekel, ott megtaláljátok. Erre pusztán azért hívtam fel a figyelmet, mert szerintem több "forrás" alapján egyszerűbb megítélni a helyzetet. És bár igaz, hogy tegnap a fent említett oldalon olvastam jópár hozzászólást, ami felzaklatott, végül mégis tudtunk normális hangnemben beszélgetni az ottaniakkal. Este békében "váltunk el", és én nagyon szeretném, ha ez nem csak 1-2 alkalommal fordulna elő. A csapatom a szívem csücske, és nem szeretem ha gondok támadnak körülötte. Ezért is szorgalmaznám a békét a vitában érintett oldalak között.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 jan 10, 13:39:13 írta Nikol »
|
Naplózva
|
|
|
|
Hiei D. Legend
|
|
« Válasz #426 Dátum: 11 jan 10, 16:20:21 » |
|
A magad nevébe beszélj. Nekem nem tudtam értelmes választ adni elküldtek a g*cibe szó szerint és elkezdtek személyeskedni. Persze nem vártam mást, mert agyhalott emberekről beszélünk. Amúgy meg Nikol ezt annyival ellehetett volna rendezni, hogy örülünk a véleménynek majd tanulunk belőle. Semmi máshoz nincs közük. Én vagyok az egoista és ide jön osztani azt észt mintha értene valamihez? Lehet észre vétele, de ki ő, hogy bele szóljon a magán ügyeinkbe. Olyan dolgokra tegyen megjegyzést amikről semmit nem tud. Írt 2 oldal szemetet és még sértegetett is. Az ilyenre kár pazarolni a szavakat. Meg kell neki mutatni mennyire naiv és mennyire semmit nem csináltak. Bennem evvel, csak szánalomérzetet keltettek és még inkább befogom bizonyítani, hogy nem hiába tesszük amit teszünk. Természetesen a legkisebb bűntudat nélkül. Amíg a látogatóink elégedettek felőlel FFn is jöhet ide vergődni nem érdekel. Ezt mi itt a saját látogatóinkért csináljuk nem más fansub csapatok boldogságáért. Mikor felvettük a One Piecet fél éve halott volt senki nem csinálta. Most 5 csapat csinálja és "normális" oldalt is alkottak neki. Részlet kérdés, hogy lopott és azért jött létre, hogy minket idegesítsen. Mi ez, ha nem a mi általunk gerjesztett szél meglovaglása? Ez az nkwt igazi ereje. Ezért nincsenek bejelentett projectjeink. Felesleges. Visszük amit akarunk semmi és senki nem érdekel.
u.i. többen megkérdezték pü-ben, hogy milyen egyesül anime fansub világról beszélek. Nos kérdezzétek Skeetert. Én magam se tudom ő papol arról.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 11 jan 10, 16:24:38 írta Hiei D. Legend »
|
Naplózva
|
Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
|
|
|
Cartnecker
|
|
« Válasz #427 Dátum: 11 jan 10, 16:30:26 » |
|
A témát lezárom, mindenki foglalkozzon a saját weboldalával.
Admin.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #429 Dátum: 11 jan 11, 10:01:54 » |
|
Ne aggódj, a WoW a világ egyik legnépszerűbb játéka, szal a topicja biztos megmarad.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Signor Doe
Chuunin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #430 Dátum: 11 jan 11, 19:22:10 » |
|
Nah eléggé pofás lett az oldaljobb mint volt(nem mintha az nem lett volna jó, de ez jobban tetszik). Bár megmondom őszintén kicsit hülye vicc volt ez az oldalmegszűnés de segáz. Sajnáltam volna ha többet nem baromkodunk olyat mint amikor a hármashatár hegyre mentünk.
|
|
|
Naplózva
|
„Vissza, soha!Csak most jöttünk.”
|
|
|
Stance
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #431 Dátum: 11 jan 13, 19:11:37 » |
|
Hehe srácok! Valamit nagyon jól csináltok, az fix! Az US weboldalán a pár nappal ezelőtti "incidens" következtében - is - egy hír várt főoldalukon, amit úgy véltem, hogy nem szabad szó nélkül hagynom. (Legszívesebben oda írnám, de mivel le vannak tiltva a kommentek...) A szövegből egy idézettel kezdeném: És minket hidegen hagy, ha más is belekezd abba amibe mi is, csak kezdje az első résztől.
Rögtön ezután ez áll: Nem szólunk bele más dolgába, így más csapat se szóljon bele a miénkbe
Ehhez azt hiszem nem kell túl sok kommentet hozzáfűznöm. Ahogy mi sem megyünk át csapatostul más oldalára pocskondiázni, így megkérnénk mindenkit, hogy ezt a fajta megnyilvánulást ők is mellőzzék.
Igaz szavak ugye, Minato-chan? Megkérdőjelezném, - természetesen csak költőien - hogy ismeritek-e a lelkiismeret szót..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Hiei D. Legend
|
|
« Válasz #432 Dátum: 11 jan 13, 19:22:53 » |
|
Kira is ki van bannolva. Kb 10 fake accountal. Ranma szintén vagy 4-5 accountal. Szóval gratulálok nekikxD
|
|
|
Naplózva
|
Asszony: Ritli-sama Kölykök: Minagi, Hanii Padavanom: Sabaku Tiszteletbeli tanítványom: Chakra Szolgám: Csibe
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #433 Dátum: 11 jan 13, 19:24:17 » |
|
Nagy trollság lenen erre azt írni: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dancsa
|
|
« Válasz #434 Dátum: 11 jan 13, 19:30:29 » |
|
Mellesleg külföldön mindenki megfér egymás mellett, csak az a bizonyos magyar mentalitás, amivel fúrjuk egymást még ittis jelen van. Ahogy mondja... OTT jelen vanXXXXXD!
|
|
|
Naplózva
|
AnimeplanetEgykori Petrikes, jelenleg ELTE-IK-s=) -- Tudom mi a különbség a ö és a hosszú társa között, csak nem müködik nálam mindig a gombXD
|
|
|
|