24 nov 16, 06:46:55 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 95
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Káros szenvedélyek  (Megtekintve 326172 alkalommal)
0 Felhasználó és 41 vendég van a témában
Kazekage sama
Uchiha Madara
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1185 Dátum: 12 nov 12, 11:22:07 »

Tényleg sokkal egészségesebb és szebb látvány hidegben egy ötvenfős dohányzó tömeg minden hely előtt. Persze lehetett volna a hely méretéhez kötni, vagy külön helységet csinálni, esetleg csak az éttermekből, kávézókból kitiltani. No mindegy.
Naplózva

Nikuccia
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

« Válasz #1186 Dátum: 12 nov 12, 11:42:21 »

Nem csak Pista bácsik használják/használták a játékgépeket, és főként nem a Pista bácsikból volt a legtöbb haszna a bároknak, kocsmáknak.

A dohányzás meg rám nem nagyon vonatkozik. Ahol én lakom, nincsenek ilyen törvények érvényben. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 12, 11:43:11 írta Nikuccia » Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #1187 Dátum: 12 nov 12, 12:19:40 »

Jó Nikuccia gondolom akkor még nem láttál élőben félkarú rablót egy magyar falubéli kocsmában...
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1188 Dátum: 12 nov 12, 14:00:31 »

Dohányzás ügy: én, dohányosként sem vagyok teljesen ellene a mostani törvénynek. Illetve, hát, néha zavar. Pl. ha kocsmában meccset nézünk, mert akkor ugye nem szívesen megy ki az ember. Ezeken az alkalmaik mindig nagyon utálom ezt a törvényt. Máskor nem zavar, kimegyek én szívesen, ha kell. Egyébként szerintem rosszul kezelték a dolgot. Nem értem, miért nem lehetne teljesen füstmentes és teljesen dohányzó kocsma? Persze úgy, hogy ez tényleg meg legyen oldva, mert néha vicces volt, hogy a nemdohányzó részben simán át ment a füst. De ha teljesen külön van a kettő, akkor meg lehet rendesen oldani. Egyszerűen a kocsmáros döntse el, hogy milyen vendégeket szeretne, dohányosokat vagy nem dohányosokat, és olyan kocsmát nyisson. A vonaton betiltás meg hatalmas állatság: most hogy sehol se lehet dohányozni, mindenhol lehet, ha a kaller épp nincs ott. Nem egyszerűbb egy dohányzásra kijelölt kocsi? A szerelvény legelején vagy legvégén, hogy aki nem füstöl, annak semmiképp se kelljen végigmennie rajta, ha nem akar. Ezt ilyen egyszerűen meg lehetne oldani. És nyilván vannak olyan helyzetek, ahol dönteni kell, pl. koncertek, egy banda se fog két félházas bulit tartani egymás után, külön a dohányosoknak, és a nem dohányosoknak. Ezek legyenek nem dohányzók, egészségügyi okokból, ez így igazságosabb.

Játékgép: Pista bácsi kevéssé játékgépezik, ezt inkább a vendég népek, Kalányos Ronáldínnyó és társai szokták, a te adódból, meg az enyémből. Nekem ez nem hiányzik.
Naplózva
dreamfolow
Elit Jounin
*

« Válasz #1189 Dátum: 12 nov 12, 14:39:11 »

Menjenek kaszinóba ,ha annyira akarnak játékgépezni...A dohányzós dolognak énis ellene vagyok,oké ilyen nyilvánosabb helyeken pl:vasút vagy buszmeg ,azt mondom még belefér hogy nem lehet.Mondjuk minket annyira nem zavar ,ugyanúgy rágyújtunk max ha zavarja õket szólnak xD. A kocsmába meg azért járnak hogy igyanak és aki iszik tuti cigizik,vagyis valószínũ.Ezért nem értem...Esetleges kormányváltás után (2014) lehet eltörlik ezeket a törvényeket,én speciel örülnék neki...
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #1190 Dátum: 12 nov 12, 15:01:55 »

Én személy szerint örülök neki, hogy bulik után nem füstszagú ruhában és hajjal kell hazamennem.
Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #1191 Dátum: 12 nov 12, 16:09:11 »

Nyáron annyira nem gáz hogy nem lehet bent cigizni a kocsmákban, de télen azért zavaró hogy ki kell másznom a jó melegből :S
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #1192 Dátum: 12 nov 12, 16:28:10 »

Én nem cigizek és azt hittem örülni fogok, hogy a szórakozóhelyekről kitiltják a cigit, de amióta nincs izzadtságszag van füstszag helyett és ez rosszabb. Nevet
Naplózva
Yamael
ANBU Kapitány
*

Rejtett VérKöd Falu Rejtett VérKöd Falu

« Válasz #1193 Dátum: 12 nov 12, 16:39:18 »

de legalább a ruhád nem veszi be ezt a szagot.
(másrészt nem értek a témához, de a passzív dohányzás is káros; de ebben a világban nincs semmi egészséges már)
Naplózva

Felvonul a tenger népe: a cápa, a rája.
A reményhal meg utoljára
Loah
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1194 Dátum: 12 nov 12, 17:26:13 »

Nyáron annyira nem gáz hogy nem lehet bent cigizni a kocsmákban, de télen azért zavaró hogy ki kell másznom a jó melegből :S
Nem gondoltál arra, hogy egyszerűen nem mész ki?
A kocsmába meg azért járnak hogy igyanak és aki iszik tuti cigizik,vagyis valószínũ.Ezért nem értem...
Öhm, nem?
Stancenek van igaza. Nem mellesleg pont olyan álszent dolog volt ez a kormány részéről, mint amikor a dohányosok mozgásterét elkezdték szűkíteni a buszmegállók, kocsmák, egyéb intézmények tiltott hellyé tevésével. Ettől nem fog senki kevesebbet dohányozni, aki eddig dohányozni akart, ezután is meg fogja oldani, és aki eddig játékgépezni akart, az ezután is fog, csak nem az országban, hanem elmegy szépen az egyik szomszédságba, és majd oda rakja le a pénzét, hű, de betyár jól járt a Magyar Kincstár.
Egyrészt senkinek sem érdeke, hogy kevesebbet dohányozzon a dohányos (amíg élsz, addig fizeted a nem kevés jövedéki adót, ha előbb meghalsz, akkor kevesebb nyugdíjat kell fizetni neked, emellett egy csomó járulékos költsége van [mentolos cukor, szájvíz, öblítő, stb.]), ezért nem is fogták erre sosem. Ez egy európai trend, "jobb" helyeken már réges-rég bevezették ezt. Ugyan nem európai ország, de az USÁ-ban pl. még a dohányzó helyeken is gáz cigizni.
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 12, 17:26:49 írta Loah » Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #1195 Dátum: 12 nov 12, 17:59:42 »

Játékgép: Pista bácsi kevéssé játékgépezik, ezt inkább a vendég népek, Kalányos Ronáldínnyó és társai szokták, a te adódból, meg az enyémből. Nekem ez nem hiányzik.

Igen csak Ronaldínnyó sem fog a játékgép miatt kimenni külföldre (vele meg nem akartam példálódzni ezért maradt inkább Pista bácsi aki 30 éve reggeltől estig támasztja a bárpultot és erős szerelem alakult ki így közte meg a kocsmai "berendezés" közt)
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Stance
*

« Válasz #1196 Dátum: 12 nov 13, 00:22:37 »

Egyrészt senkinek sem érdeke, hogy kevesebbet dohányozzon a dohányos

A cigarettafüst-mentes környezet segíti a dohányosokat abban, hogy teljesen elhagyják káros szenvedélyüket.

Nekem érdekem, mert akaratom ellenére is belélegzem a füstöt. Még a saját rokonjaim, a közeli családom avagy anyám, apám, testvérem sincsenek tekintettel arra, hogy én nem dohányzom és simán rágyújtanak a kocsiban is. Még a szagát is rühellem. A vendéglátóegységekben való dohányzás betiltása nálam hozott negatívumot és pozitívumot is: kevesebb a vendég, kevesebb a meló, később jön a fizetés és megöl az unalom. De legalább nem károsítom a tüdőmet a passzív dohányzással.

Idézet
A kutatás, amelyet azok a tudósok irányítottak, akik elsőként mutatták ki, hogy a passzív dohányzás okozta tüdőrák ezrek életét oltja ki évente az Egyesült Államokban, megállapította, hogy a kaszinókban és bárokban dolgozók sokkal nagyobb környezeti terhelésnek vannak kitéve, mint amit a kormányzat szabad téren megenged.

A kijelölt nemdohányzó területek nem biztosítanak védelmet vagy csak részleges védelmet biztosítanak a környezeti dohányfüst ellen
« Utoljára szerkesztve: 12 nov 13, 00:23:25 írta Stance » Naplózva

Loah
ANBU Kapitány
*

« Válasz #1197 Dátum: 12 nov 13, 17:14:35 »

Ne érts félre, én nemdohányosként minden szempontból örülök ennek, kormányzati szinten írtam azt, amit.
Naplózva
Szanisz
Naruto-Kun Csoport
*

Főkapitâny

« Válasz #1198 Dátum: 12 dec 16, 22:41:15 »

Még nem írtam ide, de azon gondolkozom, hogy kéne kimenni és rágyújtani egy jó szál fekete Dunhillre.
...mintha apum nem törné el érte a két kezem Hehe
Naplózva

TsunadeHime
*

King of Heroes

« Válasz #1199 Dátum: 12 dec 16, 22:54:33 »

Te is fekete Dunhill-t szívsz?
Jó lenne nekem is egy szál belőle  ikszdé
Naplózva

Oldalak: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 95
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins