Zsombee-kun
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
Saját szemem!:o
|
|
« Válasz #90 Dátum: 09 aug 28, 22:15:01 » |
|
Nah énis utána néztem,mer érdekesek amiket leirtatok http://hu.wikipedia.org/wiki/KatanaItt elég sok dolgot irnak róla Akit érdekel olvassa el
|
|
|
Naplózva
|
Kedvenc Sasuke idézeteim:] : \"I am an Avenger!\" \"I more special than you!\" Sexrabszolgája vagyok:Kletta x)
|
|
|
Soul
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #91 Dátum: 09 szep 06, 00:24:09 » |
|
A felsoroltak közül a katana a legszimpatikusabb, de hiányolom Hidan kaszáját xD Jó tudom, nem feltétlenül ninja fegyver, de ha az óriáskard bekerült...
|
|
|
Naplózva
|
"What is a man but the sum of his memories? We are the stories we live! The tales we tell ourselves!"
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #92 Dátum: 09 szep 06, 14:06:24 » |
|
Hát, az "óriáskard" létező fegyver, csak egy kicsit azért kisebb. ^^ Lásd: http://forum.naruto-kun.hu/index.php?topic=1688.msg270084#msg270084
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
FujiwaaraMichiyo
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
Aisurando *O*
|
|
« Válasz #93 Dátum: 09 okt 03, 22:53:39 » |
|
Bukok a túlméretezett pengékre, meg amik csak simán nagyok
|
|
|
Naplózva
|
/l 、 ( ゚ヮ 。7 ೨ -Ve~nyau! l、 ~ヽ じしf_, )ノ
|
|
|
vivien.san
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
ich bin KennTachi <3
|
|
« Válasz #94 Dátum: 09 okt 04, 10:23:36 » |
|
Hát nekem nagyon bejön a démonszél shuriken ^^ szerintem tök jó De a kedvencem a Katana mert egyszerű letisztult fegyver de nagyon erős .
|
|
|
Naplózva
|
♥♥ Do you know where hell is? Inside your head ! Ha győzni akarsz, kelj fel, harcolj, és tanulj meg csalni is <3 Az élet szenvedés, amit vágyaink okoznak. Így ha kioltjuk ezeket, megszabadulunk szenvedéseinktől. - Buddha-
|
|
|
Renningan
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
Nothing is True, Everything is Permitted
|
|
« Válasz #95 Dátum: 09 okt 05, 18:01:09 » |
|
A Samehada a favorit. Mármint az eddig látottakból. Bijuu verő kard, amelyik még hüséges is, de amugy a legszimpatikusabb fegyver a Guandao - asszem igy hivják. Ez egy tipikus japán fegyver, mégse szaladgál senki se ilyennel.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #96 Dátum: 09 okt 06, 17:32:19 » |
|
A Guan Dao kínai fegyver. ^^ http://www.fudoshindojo.hu/content/fegyverek/kepek/kwandao01.jpgDe ettől függetlenül, egy ilyen hosszú nyelű fegyver elég furcsán mutatna egy csendes gyilkolásra szakosodott ninja hátán.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 okt 06, 17:32:51 írta Chakra »
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
Renningan
Elit Jounin
Nem elérhető
Rejtett VérKöd Falu
Nothing is True, Everything is Permitted
|
|
« Válasz #97 Dátum: 09 okt 06, 17:41:09 » |
|
Idézet törölve! Előző hozzászólást nem idézünk! Mindenki tudja hogy arra reagálsz! Moderátor
KORREKT!
Igen, ez kinai, utánna néztem a neten és PÜ ben is kaptam felvilágositást, egy nálam széleskörűbben tájékozott fórumozó társamtól, csak már nem akartam javitani.
Hát a Samehada vagy a Lefejező penge vagy mi se az a haj de kicsi fegyver, meg ez legalább jól néz ki, attól fügetlenül hogy nem japán.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 09 okt 06, 21:28:22 írta Gabesz »
|
Naplózva
|
|
|
|
kakesz
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Vízesés Falu
Troll barlangász
|
|
« Válasz #98 Dátum: 09 okt 06, 19:20:30 » |
|
Jaja az ilyen pengés bot fegyverek frankón mutatnak, de 3.Hokage "Emma botja" se volt egy rossz fegyver.
|
|
|
Naplózva
|
A tűz árnyéka világítja meg a falut.
|
|
|
Brock Lee
Chuunin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #99 Dátum: 09 okt 08, 22:59:06 » |
|
Mindhárom opcióként vmilyen kardot jelöltem be. Imádom a kardokat, az összes kard tetszik a Naruto-ba, kivéve Sai fegyverét nem szeretem az olyan rövidet, mint amilyen neki van. Különösen szeretem az egyedi, tápos képességű kardokat, mint pl Kisame és Cloud kardja. A kard után a Narutoban nekem a különféle dobó fegyverek jönnek be.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #100 Dátum: 09 okt 08, 23:00:56 » |
|
Pedig az igazi ninja-fegyver, a többi felsorolt karddal ellentétben. Egy ninja-ken.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #101 Dátum: 09 okt 14, 15:30:24 » |
|
Igen... Az az egyik tipikusan ninja fegyver... Valahol olvastam ról egy leírást.. Gyakorlatilag egy törött pengéjű katana... (Eredetileg az is volt..) Törött katanákat is használtak a ninják, hisz a rövidebb pengehosszúság miatt szűkeb helyen sokkal célszerűbb szerszám mint egy teljes hosszúságú katana.. Orgyilkosságokra kiváló, elrejteni a ruházatban is könnyebb.. Csak később kezdték el ebben a méretben gyártani...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
STM
Shinobi no Megami
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Alkalmilag felbukkanó kísértet
|
|
« Válasz #102 Dátum: 09 okt 14, 17:47:30 » |
|
Erről még nem hallottam, de érdekes. A törtött katanák mellett az lehetett a másik érv, hogy míg a szamurájok gazdag, tekintélyes klánokból származtak, addig sok ninja közember volt, és ezeket könnyebben, olcsobabn be tudták szerezni, mint egy értékes, jó állapotban lévő kardot. Sok más fegyverük története is hasonlóképpen érdekes, mivel tiltott volt a közembnereknek a fegyverviselés, és olyan fegyvereket, amiket aok használtak, akiknek joguk is volt hozzá, elég nehéz volt beszerezni, hétköznapi fegyvereket alakítottak át. Többnyire mezőgazdasági eszközöket. A kusori-gamahoz láncra erősített valódi sarlók adták az ötletet, de például egy egyszerű bot is veszélyes fegyver lehetett egy ninja kezében. Valahol arról is olvastam, hogy egy növény termését is felhasználták fegyverként, azok a jellegzetes tüskés kis golyók, amiket a földre szórtak üldözőik elött, sokszor azok voltak tulajdonképpen...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
Nem elérhető
|
|
« Válasz #103 Dátum: 09 okt 14, 19:04:51 » |
|
Köszi hogy kiegészítetted a előbbi kommentem! Ez nem jutott eszembe! Jól tippeltél! Azért használtak törött, csatában hátrahagyott fegyvereket, mert egy jó mnőségű katana akkoriban közembernek nemhogy tilos, de megfizethetetlen volt... Tehát ha a paraszt vagy ninja egy katanát tartott magánál, azt biztos hogy lopta, találta a csatamezőn... A kunai is gyakorlatilag egy kézi ásó szerűség...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kiscsoki
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #104 Dátum: 09 okt 14, 19:09:03 » |
|
igen, ezek voltak nekik a hasznosak, mert tulajdonképpen a legjobb fegyver amit nem kell cipelni de mindíg kéznél van, és a katan szó használata kcisit dúrva a ninjákra, mert egy alapvető különbség van a ninja kard és a katana között...a katanának van egy íve a szabdaláshoz, a ninja kard tök egyenes, mert nem nyílt harcban használták hanem csak csöndbe kivégzésre... és a rövidkardot sem katanának hívják hanem wakizashinak és igen, abból jött az egész lényege hogy midnen nyilvános helyen japánban le kellett tenni a fegyvereket, de amíg a katanát letették az alsó kimonóba vagy alsóruhákba simán elfért a wakizashi a 40 centis pengéjével így simán lehetett akárhol gyilkolni vele. és igen az anyagi érvek is mellette szólnak a törött katanának de akkoriban a folyamatos klánháborúk miatt bárhol lehetett kardot szerezni, és ha nem is volt jó minden ninja szervezetnek volt kovácsa és egy kardot újra lehet készíteni bármikor
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|