Van... ^^ Lehet hogy régebbi verzió, de van... Legalábbis ha a 90-es évek közepe óta nem szerelték le őket... Ez egy egyszerű sorozatvető...
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a "Magyar Honvédség állományából a harcászati rakétákat 1991. február 1-jén kivonták, s később megsemmisítették őket. Ezzel is gesztust téve a szomszédos országok irányában. De mint az a szlovák és cseh hadsereg fegyverzetéből látszik, nem sok sikerrel."
Hmm, jeee, Csajok topic.
Remélem ezért nem fognak innen kiutálni. xD
---- szerk ----
Na igen mert min mindig gesztust teszünk... Mii a nagy béke szent követői... Oszt a végén mindig rosszul járunk...
Mondjuk a rendszerváltás után az volt az alapfelfogás hogy szét kell verni mindent, higgyétek el az akkori fejesek nagyon jól jártak!
Na igen, pontosan ezen gondolkodtam. Azon, hogy olyan meggondolatlan dolgokat tesz az ország, azt hangoztatva a birkamód bárkit követő népnek, hogy a szent világbéke érdekében tesszük, amit más épeszű kormány sem tenne meg. Így, hogy harcászati rakétáink sincsenek, hadügyileg elég rosszul állunk más országokhoz képest. És még nem is említettem azt a 14 darab MiG-29-es harcirepülőt, ami nekünk kijutott. 14 darab? Hemm? Amcsiknál a legkisebb felderítő csapat is nagyobb... Biztos sok időbe telne leszedni őket.
Vagy az 58 darab T-72-es harckocsinkat... Ott van Csehország, szintén 10 milliós fős lakosságával (Habár mi, már nem vagyunk annyian az országon belül. Utóbbi 20 évben többen haltak meg, mint ahányan születtek) rendelkezik 541 darab ilyennel. És szintén nem említettem a félezer BTR-t, amivel Cseh barátainknak - és mindenkinek - több van.
Oké, kicsi ország vagyunk (most)
Oké, nem készülünk háborúra.
De egy háború bármikor kitörhet. És ilyen felszereltség mellett már nem is csodálkozom azon, hogy mi valahogy mindig a vesztes oldalon állunk. Sőt, oly sokan hangoztatják, hogy a magyarok mindig a vesztes oldalon állnak... Nos, nem mástól kell elvárni, hogy megnyerje a háborút, hanem úgy kell hozzá állni, hogy nekünk kell megnyernünk azt. (Jó, nem azt mondom, hogy töröljük el a Föld színéről Amerikát. xD ) De már elegem van abból, hogy azzal próbálják palástolni felkészületlenségüket, hogy a szövetségeseik túl gyengék voltak...
Ja igen, szóval háború mindig kitörhet. Csak hogy pár példát említsek, Mr. Korea tovább folytatná provokációit, valami olyat tenne, ami nem jön be az amcsiknak, a hős NATO és ENSZ Magyarország meg azonnal ott teremne a 14 darab MiG-29-cel, hogy biztosíthassa az emberi jogok betartását és annak sárba tiprásának megszüntetését. Vagy éppen Izrael keményen összeakaszkodik valakivel, mert szokása. Hős Magyarország úgy is kiállna mellette, mert hát nehogy már felmerüljön a gyanú, hogy mi - pont mi - antiszemiták legyünk, ugye... (Most antiszemita lettem? o.O)
Szóval háború bármikor lehet. (Nostradamus is megjósolta 2010-re.
) És hányok a tudattól, hogy mi ilyen felkészültség mellett várjuk az ismeretlent... Ha valaha is lesz egy újabb háború környékünkön - esetleg adjon isten III. vh) akkor azt hiszem minden istennek elimádkozhatjuk, hogy mi ne keveredjünk bele... (Ami már megint lehetetlen, hiszen mi, a Hős Magyarország, minden szín alatt kiáll az emberi jogokért.
Kérdem én, nem rasszizmusból, ha egy bizonyos kisebbségre tudunk évente 30-50 milliárdot költeni, akkor mi az a 1,4 milliárd katonai költségvetés? Rá nyomhatnánk még egy milliárdot, mint a csehek.
Politikusok fizetése alkalmas is a célra.
------- megint szerk --------
Ami a békekövetést illeti, ha békét akarsz készülj a háborúra! Ha megfelelő fegyverzetű, és méretű magyar hadsereg lenne, akkor az olyan tekintélyt ad, hogy a környéken egész nyugodtan élhetnénk.
Készülj a háborúra?
Nos, én készülök... Személy szerint nekimennék mindenkinek.
(Mondjuk ismersz. xD )
A gond csak ott gyökerezik, hogy ilyen felkészültség mellett bárki eltaposna minket.
Nem hiába voltak mindig is ilyen fontosak a magyaroknak, hogy jó szövetségeseik legyenek... Az a baj, mintha alapból arra hajtanának egyesek, hogy a magyarok minden katonai erejüket elveszítsék. Ráadásul hagyják, hogy bizonyos országok képviselői leszólják az országot, meggyalázzák a magyarságot - és ezt tűrve - elveszítjük minden tekintélyünket. (Ha van még olyan...) Csak hogy példaként említsem, ha egy gyereknek folyamatosan megengeded, hogy visszaszóljon, vagy rosszat mondjon rád, egy idő után tudni fogja, hogy megteheti ezt bármikor, mert te úgysem fogod leállítani. Így egy idő elteltével egy nagy semmi leszel a szemében.
Szóval szerintem mindenki - legalábbis nagyon sokan tisztában vannak azzal, hogy egy ország nagyon fontos alapja a katonai erő. Ha az nincs, akkor tisztelete sincsen más országok szemében. Ha legalább jó hadi erőnk lenne, akkor nem nagyon mernének belénk kötni a környező országok.
Mert ha egy két atombombát fordítanánk bizonyos városok felé, csak úgy heccből, akkor biztos nem pattognának annyira. xDDDDDDD (Atombomba... álmodik a nyomor.
)
Van JAS-39 EBS Gripenünk. xDDD De sok hiányossággal küzd a drága... Itt is az volt a cél, hogy minél olcsóbb legyen. xD 10-11 km-nél messzebb lévő célok leküzdése már nehéz dolog neki.
És ugye csak AIM-9L Sidewinder, RBS 15F került bele... Közepes hatótávolságú rakéta nincsen. A svédeknek amúgy sincs akkor katonai költségvetésük, hogy olyan könnyen megoldják a finanszírozási dolgokat...
Nekem inkább F-22 raptor kéne.