Az jó ajánlás Szabi!
Az
Ayreon legtöbb albumát rock operának illetve metál operának titulálják, mert a legtöbb egy egybe függő történet mesél el. Leginkább az albumaik sci-fi-s vagy fantasy témájúak.
Egy holland együttes egyébként.
Nem tudom ki, hogy szokta figyelni a szöveget mikor hallgatja a zenét, de ez az a fajta ahol nem elhanyagolható szöveg.
Személyes kedvencem (
) a
The Human Equation, amiből egyszer-kétszer tettem be ide pár számot, Szabi is akkor ismerte meg, de megérdemli, hogy pár évente kirakjuk megint. Ez az album arról szól, hogy egy ember egy baleset után kómába fekszik. A saját elméjébe zárva tölt el 20 napot, mialatt megelevenedett érzelmeivel találkozik, akik segítenek feltárni eddigi élete hibáit, és segítenek neki megváltozni. Az album végén azonban kiderül, hogy ez a történet is része az eddigieknek: mikor az ember felébredne a kómából, kiderül, hogy "ő" csak egy szimulációs program a Dream Sequencer gépen belül. Felébredésével a program futása megszakad, és a gép kikapcsol.
Ez az az album, aminek az összes száma kb rohadt jó. Nagyon szeretem, számomra megunhatatlan. Amit vastagon kihúztam azok
a kedvenceim, főleg a Hope.
Ayreon - Day one: VigilAyreon - Day two: IsolationAyreon - Day three: PainAyreon - Day four: MysteryAyreon - Day five: VoicesAyreon - Day six: ChildhoodAyreon - Day seven: HopeAyreon - Day eight: SchoolAyreon - Day nine: PlaygroundAyreon - Day ten: MemoriesAyreon - Day eleven: LoveAyreon - Day twelve: TraumaAyreon - Day thirteen: SignAyreon - Day fourteen: PrideAyreon - Day fifteen: BetrayalAyreon - Day sixteen: LoserAyreon - Day seventeen: Accident?Ayreon - Day eighteen: RealizationAyreon - Day nineteen: DisclosureAyreon - Day twenty: ConfrontationItt egy rövid leírás a napokról
magyarul, ha nem lenne annyira világos.
De ott van az
Into the Electric Castle ami meg arról szól, nyolc ember, akik az emberiség történetének különböző korszakaiból kerültek egy furcsa helyre, ahol nincs tér és nincs idő. Egy titokzatos hang vezeti őket keresztül az "Electric Castle" termein.
Innen a kedvenc számom a:
Ayreon - Merlin's willA
01011001 című album meg arról szól, hogy Örökkévalóknak ("Forever") nevezett lények történetét meséli el. Innen egy-két jó szám:
Ayreon - Beneath The WavesAyreon - The Fifth ExtinctionA legújabb albumuk, ha jól emlékszem 2013-ban jött ki, a címe:
The Theory of Everything. Arról is pár számot. Bár mivel ez is két CD-s természetesen, jó sok van rajta.
Ayreon - Love and EnvyAyreon - Prologue The Blackboard----------------------------------------
Egyébként nem ezért jöttem ide, csak megláttam, hogy Szabi mit írt és sajnos kissé belelkesültem.
Nem tudom egyáltalán valaki meghallgatja-e a számokat, ha igen, örülök neki! ^-^
Nade, azért jöttem ide, hogy betegyek pár
OneRepublic számot a
Native című albumról mert egy-kettő szerintem kurva jó.
OneRepublic - Love Runs OutOneRepublic - Counting StarsOneRepublic - If I Lose MyselfOneRepublic - What You WantedOneRepublic - Au revoirOneRepublic - Feel AgainOneRepublic - I LivedOneRepublic - Something I Need