Gondoltam, hogy nemsokára megint felbukkan ez a téma.
Orochimaru esetébe nem megyek bele, hiszen már úgy sem tudjuk meg mi történt volna. Felesleges tovább boncolgatni.
Gyilkos Méh ellen: Sasuke valóban nem ölhette meg, így nehezebb dolga volt. Ettől eltekintve azonban, szerintem elég egyértelmű volt, hogy Sasuke nem tud mit kezdeni vele. (Ekkor még nem tudta használni a Susanoot, az amaterasut is csak nehezen. Gondolom ma - ezeknek a képességeknek a birtokában - máshogy nézne ki a harc.)
De itt álljunk már meg egy pillanatra. Folyton azt hozzák fel, hogy Sasuke csak a sharingan miatt erős, mert azt csak így, meg úgy kapta. Akkor most Killer Bee nemcsak a nyolcfarkú miatt volt erős? Vagy az nem baj? Mindenki más birtokolhat ilyeneket (beleértve Narutot és nagyon sok mindenkit) csak Sasuke nem?
Ez arra megy, hogy csak azért szúrja a szemeteket a sharingan ereje, mert alapból utáljátok Sasukét.
A sharingan vérvonalképesség. Igen, és? Szóval, ha te hatalmas rajztehetséggel születsz, de megdolgozol folytonos gyakorlással azért, hogy jól rajzolj, jól esik-e más - tehetségtelen emberektől - hogy csupán azért rajzolsz jól, mert a véredben van, de nem tettél érte semmit. Valószínűleg nem, mert még a felszínt sem súrolná ez az állítás. Bármilyen tehetséggel is születik valaki, az gyakorlás és gondozás nélkül elkopik, elenyészik. Minden tehetséges ember keményen edz az elismeréséért. Az olimpiai bajnokok sem csak azért lesznek a legjobbak, mert "így születtek."
Azért, mert nem mutatták, hogy Sasuke mennyit edzett, ez a tény nem tagadható le. Gondolom nem viccből voltak az Orochimarunál folytatott edzés bevágásai. Lefogadom, hogy akkoriban sokkal keményebben edzett, mint Naruto. Az akkori fejlődésükön is meglátszik.
A mangekyou sharingannál szerintem meg félreértések vannak. Nem a barát megölésén van itt a hangsúly, hanem a súlyos lelki traumán, megterhelésen. Ha így áll a dolog, Itachi
nem adott ajándék mangekyou sharingant Sasukének, hanem az önállóan alakult ki.
Az amaterasu használatára, illetve irányítására Gyilkos Méh ellen jött rá, elég életveszélyes helyzetben, amely szerintem dicsérendő.
A susanoot pedig teljesen önállóan fejlesztette ki, nem kapott hozzá semmi segítséget. (Nem értem, hogy Tobi hogy jött ide. Ő egyáltalán nem segített Sasuke susanoojának kifejlesztésében.)
Az pedig már nevetséges, hogy "kinek tanítottak többet". Istenem. Ti gondolom önmagatokat fejlesztitek és semmi szükségetek tanárra, hogy elsajátítsátok a kombinatorikát és a valószínűségszámítás elemeit emelt szinten.
Aztán valaki említette, hogy Sasuke egyik harcában sem volt igazán életveszélyben. Miért, ki volt?
Sasukének pedig sokkal durvább harcai voltak mint eddig bármelyik szereplőnek. Egyedül Narutonak volt nagyon kemény a Pein elleni harca, de már ott is legyőzték Pein legtöbb testét.
Persze Pein esetében sem említi senki, hogy ő csak ajándékba kapta a hatalmas erőt, meg csak úgy hirtelen tört elő neki a semmiből. Persze, hogy nem, hiszen az nem baj, ugye.
Danzou esetében már édesmindegy volt, hogy Karin megfejti-e a titkát, vagy sem. A szemei már mind lecsukódtak, előbb utóbb Sasuke úgy is végzett volna vele. Amúgy sem figyelte annyira, hogy mit mond Karin. Az, hogy Karin elmondta Danzou technikájának titkát, inkább arra volt jó, hogy Kishi valamilyen módon velünk közölje, miben is rejlett Danzou ereje.
Raikage és Sasuke harcban inkább a Raikage járt volna rosszul. Ha jobban megnézitek, Sasuke előtt már ott voltak az amaterasu tüskék. Azok könnyedén átszúrják, vagy legalábbis megégetik a raikage lábát. Láb nélkül meg már biztos nem harcolt volna olyan jól... Vagy elvérzik, vagy jobb esetben is, de meg kellett volna válnia a raikage címtől.
Amikor Gaara közbeavatkozik és a Raikage ráförmed, hogy miért tette, Gaara ennyit mondott: "Ha így támadsz, csak még jobban megsérültél volna." Szerintem ez elég árulkodó.