... Nem kéne elfelejteni, hogy a Naruto, Kakashi és a Konohai kis brancs mentalitása.. gyökeresen eltér a shinboi világban uralkodó nézetektől. Előbbinél a csapat, a csapattársak a legfontosabbak... utóbbi szerint a küldetést kell végrehajtani bármi áron, kerül amibe kerül. ....
És azt sem kell elfelejteni (a Chuunin vizsgán hangzott el, az egy "kapuőrtől"), hogy egy chuunin csapatvezető felelősséggel tartozik az embereiért. Nem működik az a módszer, hogy a küldetés sikerült, de mindenki más meghalt.
Sasukénak sme volt. Sőt, Gaarának és NArutonak viszont, mitn láttuk már, igen és választottak is. ...
Sasukénak is volt választása. Választhatta volna azt, hogy újra legyen családja és barátai. Az emberek és a lehetőség adott volt.
Igen, a 7-es csapat. Nem túl sok, de mindent kicsiben kell kezdeni.
STM-nél a pont. Sasukének sz*rabb sora volt mint akármelyik Jinchuurikinek szerintem.
...
Addig még egyet is értek vele hogy Konoha vezetőséget ki akarja csinálni,de hogy a falut is,az már más kérdés...
...
Egy Jinchuurikinek pedig(most Narutot veszem mert róla tudunk a legtöbbet):
Soha nem volt senkije,mindenki utálta,olyan okokból kifolyólag amiről ő tehet legkevésbé...Alig álltak szóba vele ez sz*r lehetett az igaz, DE ő nem veszített el senkit,mindig egyedül volt...nagyon nem mindegy.
Összesítve szerintem Sasukének azért jóval sz*rabb volt...
Maga Sasuke mondja, még a manga elején, hogy a magány sokkal rosszabb, mint bármilyen szülői szigor. Itt "nem" azon van a "lényeg", hogy ki hogy vált magányossá, hanem, hogy mindketten egyedül voltak.
Najó, de azért Sasuke nem annyira őrűlt, mert egy megfontolt karakter, aki mindent átgondol, legalábbis én nemtudok őrűltként tekinteni rá, mert azért nem mondhatjuk, hogy mindenkire az utcán veszélyes... najóvan ^^ Arra a személyre nézve veszélyes akit meg akar gyílkolni
...
Ja, nem veszélyes mindenki. Csak azokra, akik vele vannak, mert bármikor feláldozhatja őket a céljai érdekében. Te követnél egy olyan vezért, aki bármikor otthagyna/feláldozna/eldobna/sorsodra hagyna, amikor a szeszélye úgy kívánja? Egy okos vezért vigyáz az embereire. Ha másért nem, hát azért, mert tudja, hogy nem lenne egyszerű újakat találni helyettük (keresés, betanítás, bizalom, tapasztalat, összeszokottság, csapatmunka).
... Sasuke azt hiszi, hogy a Kyuubi támadása egy természeti katasztrófa volt, és ha így történt, tényleg alaptalan a falusiak váda, hogy az Uchihák idézték meg/Madara. SPOILER De mivel nem egy véletlen volt, hanem volt a háttérben valaki..... SPOILER END Szóval Sasuke szemében a falusiak tehetnek arról, hogy a klánt egy gettóba költöztették. ...
Szerintem meg eredetileg magasról tett rá, hogy egy külön kis városrészben élnek, hiszen nem is tudott róla. És ha tudott is volna, nem érdekli, hisz' ott volt neki a családja és a bátyja. Viszont Tobi sok kicsit bolhából szép nagy elefántot csinált... csak éppen azt az apró, de hatalmas _tényt_ felejtette ki, hogy ő maga volt a fő oka az egésznek. ^^
Ez az..... Sasuke csak kihasználja Tobit... Én sem hiszem hogy a ez a manipulálás örökké így marad... tobi ellen fog fordulni előbb vagy utóbb... legalábbis nagyon bízom benne.
Úgy érted inkább, hogy Tobi az orránál fogva vezeti Sasukét.
Lehet, hogy Sasuke a saját céljai szerint cselekszik, de ez beleillik Tobi terveibe is. Ha Tobinak nem lenne hasznára Sasuke, akkor már rég befőttesüvegbe rakta volna a szemeit (lásd azt a falat, tele Sharinganokkal), a srácot meg eltüntette volna valahová. ^^" És Sasukénak még jócskán gyúrnia kell agyra, mert ha Tobi véletlen nem is Madara, akkor is jóval tapasztaltabb és fifikásabb, mint ő.
Azt persze nem kétlem, hogy egyszer ellene fog fordulni, csak az a kérdés, hogy ez váratlanul fogja-e érni Tobit? Mert én nem hiszem.
Viszont érdekes, hogy Sasuke egyedül Narutót hallgatja meg. ^^ A Danzou elleni harca után Kakashit leoltotta (szóban), Sakurát majdnem sikerült leszúrnia, viszont Narutót végighallgatta. Még Tobinak is mondta, hogy várjon egy kicsit az "elszállítással". ^^
Egyvalamire azért felhívnám a Sasuke-rajongók figyelmét: ^^
Ha a semleges pártiak (pl. én) és a Sasukét nem kedvelők (olvass vissza, kik azok) elfogadják Sasuke-rajongók véleményét, akkor ez visszafelé is működjön.
Nem kell egyetérteni, csak el kell fogadni.