373: A tanítványok!
A küzdelmes fiatalságakor találkozott velük, mielött legendává vált.
Jiraiya (Nagato szemét nézi): Nem hiszem el, amit látok! Ezek a szemek megegyeznek a leghíresebbekkel (?) a három nagy Doujutsu közül... Rinnegan!
Úgy hírlik, a hat ösvényes remetének, aki az összes shinobi előfutára volt, rendelkezett a Rinnegan-nal... és ő volt az aki modern ninjutsukat készített...
Az is hírlik, hogy ő egy alkotás istene volt, aki a menny alkalmazotta volt, amikor a világon zűrzavar volt, vagy egy pusztítás istene, aki mindenkit visszajuttat a nem létezéshez...
Én mindig egy mítosznak gondoltam... Nem hittem volna, hogy Rinnegan használók tényleg léteznek...
Mind a négyen visszamennek a lakóhelyhez, Nagato Konan segítségével.
Jiraiya: Úgy döntöttem, hogy Ninjutsukat tanítok nektek.
Yahiko: Te... Ezt gondolod? (?)
Jiraiya: Hát, sose tudhatjátok mikor fogtok megint ilyen veszélyes helyzetbe kerülni, mint múltkor. Ninjutsukat tanítok nektek, így vigyázni tudtok magatokra.
Yahiko: Rendben!
Nagato:...
Jiraiya:...
Yahiko: Kösz, hogy megmentettél múltkor Nagato! Bocsi, hogy gyengének neveztelek! És hadd mondjam, hogy következőre amikor bajban vagyunk, én leszek az, aki megment téged!
Nagato: Kö... Kösz, Yahiko.
Konan: Hey, várj egy percet! Nagato erősebb mint te, Yahiko!
Yahiko: Oh, fogd be, Konan! Edzeni fogok és erőssé válok!
Jiraiya: Rendben, kezdjük el. Először, hogyan is kell chakrát összpontosítani! (?)
A három gyerek: Igen is, Sensei!
Egyik este...
?: *szipog...*szipog..., *szipog...*
Jiraiya: !
Jiraiya felkel, hogy megtalálja a hiányzó Nagatot.
Nagato: *szipog...*
A házon kivűl, Nagato sír. Jiraiya közeledik és vállon veregeti.
Jiraiya: Na, mi bánt téged... hadd halljam!
Nagato: Sensei...!
Jiraiya: Az, ami régebben történt?
Nagato: Ami történt... igazán mérges lettem arra a férfire, amikor bántotta Yahikot. És utána olyan volt, mintha elvesztettem volna az uralmamat magam felett... Megvadultam... és amikor megint magam voltam, a férfi a földön hevert... és utána félelem volt... Amikor mérgessé váltam elvesztettem az uralmamat magam felett ls valami borzasztót tettem! Ez rossz volt! Jobb út is lett volna, mint amit én tettem!
Jiraiya: Nagato...!
Nagato: ...!
Jiraiya: Én nem tudom mondani, hogy vajon jó vagy rossz volt... de azt tudom mondani, hogy megmentetted Yahiko életét akkoriban. Megvédted a barátodat... és ez a helyes dolog, amit csinálni kell. Senki sem fog hibáztatni emiatt... Ez természetes, hogy mérges leszel, amikor bántanak. A másik oldal az, hogy amikor bántalmazol embereket, nem csak a gyűlöletükkel kell számolnod, hanem saját bűntudatoddal is (?). De ironikusan, ez a fájdalom az, ami hozzájárul ahhoz, hogy kedvesek legyünk másokhoz.
Nagato: ... Szóval... Mit kellene csinálnom?
Jiraiya: Fel kell nőnöd.
Nagato: Felnőni? Mit értesz ez alatt?
Jiraiya: Felnőni azt jelenti, hogy saját következtéseket hozol azzal kapcsolatban, hogy mit tegyél.
Nagato: Yahiko megmentette Konant meg engem, amikor éhesek voltunk, mi meg csak sírásra voltunk képesek. Ő olyan messzire ment, hogy ételt lopott nekünk...
Jiraiya:...
Nagato: Amit tenni szeretnék az az, hogy gondoskodjak róluk - mindegy milyen fájdalmak árán.
Jiraiya: Értem...
Színhely változik (idő ugrás).
Yahiko: Suiton: Mizurappa*!
*heves víz hullám (hasonlít arra a szóra, hogy szélhámos (?))
Yahiko egy Gokakyuu-hoz hasonló víz jutsut hoz létre.
Jiraiya kitér.
Konan: Kami-shuriken*!
*papír shuriken.
Nagato: Fuuton Reppuushou*!
*heves szél támadás (?)
A papír shuriken lendületet kap a széltől és eltalálja Jiraiyat.
Mindhárman: Megcsináltuk!
Az eltalált Jiraiya eltünik egy füstös robbanás kiséretében.
Jiraiya: Nem tudom elhinni, ti elég erősek vagytok ahhoz, hogy legyőzzétek a kagebunshinomat...
Yahiko: Mit gondolsz, Sensei!
Jiraiya: Úgy gondolom, hogy most visszatérhetek a falumba aggódalmak nélkül.
Nagato és Konan: !
Yahiko: Huh?
Jiraiya: Mostantól egyedül fogtok maradni. Keményen dolgoztatok az elmúlt három évben - büszke vagyok.
Yahiko szeme könnyessé válik.
Jiraiya: Tarts ki, ne sírj, Yahiko. Valaki köteless lesz gyengének nevezni.
Konan könnyeket hullat.
Jiraiya: Konan... te egy gyönyörű nővé fogsz válni, amikor felnősz... találkozzunk megint amikor idősebb leszel, benne vagy?
Jiraiya visszafordul, hogy lássa őket.
Jiraiya: Nagato... Azt mondanám, hogy ti hátman felnőttetek... vagy nem így lenne? (?)
Nagato: Köszönöm... Sensei!
visszatekintés itt végződik.
Jiraiya: Pár évvel később a neveiteket itt és ott hallottam. Hallottam, hogy hírnevet csináltatok magatoknak, amiután sok harcokba részt vettetek, de utána meghaltatok.
Konan: Semmit sem tudsz arról, hogy mivé váltunk, amiután elmentél, Sensei.
Jiraiya: Nem tudok semmit. De azt tudom, hogy amit Akatsuki csinál az rossz!
Pain: Ez egy döntés amit egyedül hoztunk... Jiraiya-Sensei.
Jiraiya: A külső megjelenésed tényleg sokat változott, de nem a szemeid. Tehát te vagy Pain, eh? Nagato. Nem a legbecsületesebb fiatal férfivé nőttél fel... mi történt rosszul?
Pain: Nem kell tudnod... mivel nem vagy több, mint egy kívülálló.
Hosszú idő választja el a mestert és a tanítványát.. és hideg gyűlölet (?).
Jiraiya vs Pain! Egy kikerülhetetlen ütközet!
Pain képességei fenyegetik Jiraiya-t! És azok -!?
Következőre: Először támadás!
Vége.
Hát nem hiszem hogy túl jóra sikeredett, de hát a semminél jobb remélem
.