Én ezt a részt nem nevezném sem jónak, sem rossznak, inkább egy nagy kérdésnek. A leglényegesebb dolog az volt, hogy Ichigo nem nyiffant ki, méghozzá a "blut vene" kinézetű védelem miatt. Két lehetőség van:
1. Nem blut vene. Akkor fogalmam sincs mi lehet.
2. Tényleg az, itt is két ágra oszlik az alapján hogy azt tényleg Ichigo használja, vagy esetleg másvalaki segít rajta.
http://www.bleachfan.hu/manga/Bleach_manga/513/14 nem úgy néz ki, mint aki szándékosan tesztelni akarja a védelmi képességei.
1. Nem Ichigo használja a blut venet hanem valamelyik Ishida védelmezi őt, hiszen ők is elő kell hogy kerüljenek egyszer. Kicsit valószínűtlen, hogy más véredényeit irányítják, de nem lehet kizárni.
2. Ichigo használja. Ekkor felvetődik az hogy mikortól és hogyan képes használni quincy
1. Az anya quincy volt és így.
2. Csatában szerezte, hiszen ahogy mások is írták, eddig minden képesség ami feltűnt Ichigo is elsajátított(shinigami, bankai, halow maszk, cero, fullbring, stb.)Ez lehet egyedi képessége is, de akár a fullbring képességei miatt is.
3. Ichigo jelenlegi ereje onnan származik, hogy a főkapitány parancsára összedobtak egy kardot, amibe az erejüket rejtették. Itt van ez a rész mikor észleli hogy kitől is kapott:
http://www.bleachfan.hu/manga/Bleach_manga/461/11 összesen 14 embert említ, de később van arról szó, hogy az összes kapitány és hadnagy adott bele, meg még páran, szóval minimum 30 ember, amik közül csak néhányat ismert fel. Ha már az apja adott bele, akár Ryuuken is csatlakozhatott, és így vált képessé a blut venet használni. Ez megmagyarázná, hogy miért jelentek meg ilyen nagy számban, amikor Rukia "visszaadta" Ichigonak az erejét. Tudták hogy hatalmas erőt adnak Ichigonak és ha átálna meg tudnák fékezni. 3 kapitány, a 2 legerősebb hadnagy, Rukia és Ichigo kissé sok szerintem egy volt helyettes shinigami és ha jól számolom 6 fullbringeres ellen. Sőt ekkor még nem is "osztották" szét Ichigo erejét. Én ezzel magyarázom, hogy ilyen szépen hullanak a karakterek, hiszen nem halhatnak meg teljesen, az erejük egy része Ichigoban van, és akkor számít valaki halotnak ha teljesen eltűnik a reiatsuja.