Chakra
|
|
« Válasz #675 Dátum: 10 ápr 21, 15:07:47 » |
|
Moderátor:
Pár hsz törölve, mert az összes dolognak, amiről írtatok van saját témája.
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
titius
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Sharingan
|
|
« Válasz #676 Dátum: 10 ápr 21, 17:22:08 » |
|
Hát gratulálok a Shueisha e remek fellépéshez ,most rengeteg fan fog várni és így rengeteg fant is fognak elveszíteni,mivel a Naruto ma este/holnap általában kint szokott lenni ,de így lehet ,hogy várni kell rá egy hetet is ,de akkor a szerencsétlen magyar hol jusson hozzá?Környéken egy helyet nem tudok ,ahol meglehetne venni a mangát ,remélem nem sz*roznak sokat ,bescanelik és megy minden úgy mint régen ,lehet kicsit off ide amit írtam ,de most épp a Naruto mangára várunk.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
tibee77
Jounin
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
-Itachi Fan-
|
|
« Válasz #677 Dátum: 10 ápr 21, 17:42:37 » |
|
Ez egy kicsit tényleg durva.Most akkor kicsesznek az összes külföldivel aki olvasná a mangát?Japánok persze megveszik elolvassák mert ők megtehetik.De olyan országokban mi van ahol egyáltalán nem is jelenik meg?Gondolom hogy Mo-n is meg lehet venni de az is tuti hogy nem azonnal....Szerintem az vevők nagy része japán (plusz a környékbeli országok talán), viszont az olvasóknak csak a kisebb hányada az.Ez nagy ki***ás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Marci1996
ANBU Kapitány
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #678 Dátum: 10 ápr 21, 17:52:30 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
Sensei:Miroku
Lányom:boci555
Csapattárs:Riel---chan és pintermate
Tanítvány:ATON14
Kletta szexrabszolgája(igen én is xD)
NHFK tag
|
|
|
Sheme
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #679 Dátum: 10 ápr 21, 18:13:06 » |
|
Remélem most Madara összeszedi magát és eltávolítja a Scan Not Publication No Jutsu-t, így felőlem Kistáskát fel is darabolhatja ..., hogy ki is? Elfelejtettem...
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sheme
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #680 Dátum: 10 ápr 21, 18:15:06 » |
|
Gondolom hogy Mo-n is meg lehet venni de az is tuti hogy nem azonnal....Szerintem az vevők nagy része japán (plusz a környékbeli országok talán), viszont az olvasóknak csak a kisebb hányada az.Ez nagy ki***ás. Ha igen, akkor szívesen bescannelem - (Ez nem reklám, Dear Moderator! Do not ban' me, please! ) -, rajtam nem múlik. Csak van itt valaki, akinek van ismeretsége a Japán Konzulátoson, így a fordítás sem jelenthet akkora gondot. Ugye?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 21, 18:16:31 írta Sheme »
|
Naplózva
|
|
|
|
UchihaSharingan
Akadémiai tanuló
Nem elérhető
|
|
« Válasz #681 Dátum: 10 ápr 21, 18:24:10 » |
|
Ha valaki bescanneli a mangát és közzéteszi hogy mindenki olvashassa az nem bűn.Csak hát ezek a sok hülye jogizék.... Remélem nem minden oldal, ami ilyesmivel foglalkozik, fogja beszüntetni az eddigi munkásságát, emiatt a majré miatt....
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Prilla
Újonc
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #682 Dátum: 10 ápr 21, 21:38:30 » |
|
Végülis igazuk van abban, hogy nem szeretnék ha ilyen formában terjedne a munkájuk de azért nézzük már meg egy kicsit a mi szemszögünkből.... 1. A magyar fordítás még szinte seholsem tar. 2. Szinte 100%-ig biztos vagyok benne ha nálunk is meglehetne venni a magazint nagyon sokan megvennék! (én biztos) Lássuk be a mangáknak nagyon nagy a rajongótábora.... Komolyan meg akarnak minket fosztani attól a kis örömtől amit minden héten a friss manga ad nekünk?
|
|
|
Naplózva
|
A hülyeségnek nincs határa, de nekem feltett szándékom átlépni azt!
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #683 Dátum: 10 ápr 21, 22:43:26 » |
|
Ez a dolog nem is annyira a japánoknál gond, inkább külföldön ütnek vissza a scanek. Vegyünk példát rólunk. Van egy japán kiadó, ebben az esetben a Shueisha. Az kiadja a mangát. Az oldalakat beszkennelik és közzéteszik az interneten. Ezeket fordító csapatok lefordítják és közzéteszik a fordítást. Te letöltöd, elolvasod. Évekkel rá megjelenik a magyar kiadás. Megnézed, nem tetszik, nem veszed meg. A magyar kiadó meg jelentheti a japánoknak, hogy a manga nem fogy elég jól, mert sokan nem veszik meg. Így a magyar kiadó jelentős bevételtől esik el, és a japánok sem kapják vissza mindig a szerződésben megegyezett %-t a bevételből. Ezzel veszteségesen jött ki mindkét kiadó. A scanek tehát igenis károsak a mangára, nemzetközi szemszögből nézve. Japánban így is elegen veszik, de a leányvállalatokból és külföldi forgalmazókból nekik nem jön vissza annyi pénz, mint amire számítottak.
Az egy dolog hogy így sok rajongóval tolnak ki, aki nem tudja - vagy nehezére esik - megvenni a Jumpot és a hasonló mangamagazinokat, de azzal sosem foglalkoztak, aki "élősködik" rajtuk. És mi rajongók - szégyen, nem szégyen - tényleg élősködünk a kiadókon, mert nekik ebből semmi hasznuk nem származik.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 21, 22:47:49 írta rondár »
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
Titankahn
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #684 Dátum: 10 ápr 22, 11:21:05 » |
|
Hát ahogy én hallottam magyarországon senki se csinálja a narutót nyomdai úton.
|
|
|
Naplózva
|
Lee: Ez a csata eldőlt Gai: Asa Kujaku!!!
|
|
|
Cartnecker
|
|
« Válasz #685 Dátum: 10 ápr 22, 12:24:29 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Titankahn
Gennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #686 Dátum: 10 ápr 22, 12:51:39 » |
|
hány éves késéssel számolhatok akkor a 492. részre?
|
|
|
Naplózva
|
Lee: Ez a csata eldőlt Gai: Asa Kujaku!!!
|
|
|
norby-kun
Kezdő Jounin
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Csak egy őrült Rocker
|
|
« Válasz #687 Dátum: 10 ápr 22, 12:53:26 » |
|
Oké de az olyan furán hangzik mikor a japán neveket magyarul írjuk le és átnevezzük a jutsukat meg mindent , mintha nem is Narutot olvasnál
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Cartnecker
|
|
« Válasz #688 Dátum: 10 ápr 22, 13:21:07 » |
|
Évi 3 kötetet adnak ki, szóval még pár millió év xDD
Hát igen... a magyaros átírást az animések 99,999% nem támogatja. A maradék 0,001%-ot pedig imádjuk :]
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #689 Dátum: 10 ápr 22, 19:17:06 » |
|
Hát ahogy én hallottam magyarországon senki se csinálja a narutót nyomdai úton.
Te még nem is hallottál róla? Bocsi, csak ez most kicsit lefárasztott. Cart': tíz év mire eljutnak a 40. kötetig, tehát akkor olyan 29-30 éves leszek. Addigra meg szerintem a fanok nagy része kiöregedik ebből. norby-kun: Nem csak az átírás az egyetlen dolog amiben hiányt szenved a magyar manga.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 ápr 22, 19:18:23 írta rondár »
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
|