Na, egy ideig nem néztem különösebben animéket, mert Fairy Tail-t néztem úgy, hogy ne hozzam be nagyon az ongoing részeket. Szal nem vadállat módjára sikerült végignéznem 2 hét alatt kb 40 részt, és nem 1-2 nap alatt kivégezve... Nagyjából az első tíz részt több hetes; hónapos kihagyásokkal néztem, mert irodalmilag túl epizódosnak tűnt számomra. De miután összehozták a szereplőket, ez az epizódosság szerencsére eltűnt. Az Erzát előtérbe helyező saga volt a kedvencem, mivel nagy fanja vagyok e nőszemélynek.
Magam is szeretek lefárasztani embereket a hülyeségeimmel, viszont ennek az animének jópárszor sikerült visszaadnia (azt hiszem kamatostul ezt), mert eszméletlenül iszonyatosan ócska poénokat tudnak ellőni, amin néha azt se tudom, hogy sírjak vagy nevessek. xD A zenei aláfestésekkel és karakterekből adódó tulajdonságokat nézve fenomenális drámai; komoly, váratlan jeleneteket hoztak össze. Ez nagyon nagy pozitívum volt számomra, teljesen átjöttek az érzelmek. Viszont itt megint közbejön az említett komolytalanság, ami néha letudja rombolni ezt a felépített hangulatot. Néhol persze pozitívumként is szerepel ez, egyéntől függő, lehet, hogy csak én verem ezt nagy dobra.
Annak ajánlom, aki szereti a csavarokkal teli fantasy fightolós, de agyat nem megerőltető mókás sztorikat.
Sok animénél mondják vagy ismertetőknél írják, hogy első pár rész után döntsd el, hogy nézed-e tovább. Nos, a Guin Sagánál nem kell ilyeneken töprengened... első rész után kiderül, hogy egy atom, gépzsír animéval állunk szemben.
Most kezdtem el még az Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi című animét.
(nem fejből írtam xDD) Nálam már alapból plusz ponttal kezdett, mivel sok ismerős szinkronhangot találtam. Minden korosztálynak tudom ajánlani, humorral fűszerezett remek szórakozást nyújtó suli életes akció sorozat.