Nekem Kana húzza le a Tenrou arc-ot. Máig nem tudom neki megbocsájtani, hogy kiütötte majd sorsára hagyta Lucy-t, hogy megcsináljon a már rég lefújt vizsgát, mikor betámadott az ellen.
Na de az én Top 3-am időrendi sorrendben.
Phantom Lord arc. Edolas után ennek az arc kezdetének van a legnagyobb lökete. Mármiint mennyire durva volt látni, hogy a hőseink haza érvve azt látják, hogy a céhük romokban, majd a Shadow Geart kiszögezik a park közepén nyiltan hadatüzenve az FT-nek, majd Natsu berobbantja a Phantom ajtaját háta mögött az egész céhvel? Az valami szenzációs nyitás volt. Utána meg Makarov elbukik így a Phantomnál az előny majd rögtön be is csengetnek az FT-nél.
Harci fesztivál arc itten Battle of Fairy Tail.
Végre annyi várakozás után Luxus színre lép és megmutatta, hogyha otthon lett volna a Phantom támadása alatt, akkor micsoda pusztítást vitt volna véghez. Itt az ragadott meg igazán, hogy a jófiú állt át gonoszokhoz, és hogy nem egy külső ellenség lépett színre. Ahogy egyesével hullottak el a tűndérek a barátaik keze által nem mindennapi látvány volt. Az addig rejtélyes Mistgun is megmutatta, mire képes. És először kaptunk 2 az 1 elleni Boss harcot. A lezárása is gyönyörű volt Makarov és a céh búcsújával.
Oracion Seiss arc.
A pillanat, mikor 4 OS tag könnyedén felmosta a külön ellenük küldött 12 fős csapatott, amiben benne volt a 4 főszereplő is az valami gyönyörű.
Mashima itt kezdte el nyomatni az esélytelen pillanatokat, mikor a jók, olyan rosszul állnak, hogy az ember nem is tudja, hogyan tudnának mégis győzni.
A Tenrou arc volt a vízválasztó. Az után már nem volt jó, mint előtte.