Az az egyik nagy problémád Stance, hogy ha valaki arra reagál, amit te mondasz, akkor rögtön az életével kezdesz vitatkozni nem azzal, amit leír (ez aggodalomra ad okot - miért nem kezdtél érvelni amellett, amit írtál a véleményem ellen, talán nehezebb mint leugatni, hogy hülye vagy te ehhez?).
Kérdem én, te mit csináltál? Teljesen függetlenül írtam egy pár soros hsz-t, te meg egyetlen mondattal egyből az életem legmélyebb szintjére reflektáltál. Mindezt úgy, hogy még egyetlen egyszer sem éltél át, tapasztaltál olyat, amiről szó esett.
Ezek után tényleg az lenne a papírforma, azt várod el, hogy én majd finom szavakkal elkezdek magyarázkodni? Or what?
Azt se értem, milyen logika alapján van az, hogyha valaki nem felel meg a te elvárásaidnak vagy elképzeléseidnek, az miért lenne bármilyen minőségben rossz vagy ellentmondásos. Szerintem inkább az lenne az ellentmondásos önmagammal szemben, ha egy olyan szituációban elkezdek magyarázkodni és észt osztani. Bennem külső szemlélőként úgy esne le inkább, hogy becsapja önmagát vagy megalkuszik, mert csak az magyarázkodik, akinek szüksége van rá. Eltekintve persze attól, hogy én most is magyarázkodom, de az élet nem feketefehér és hülyeség végletekben/szabályokban gondolkozni. Az elme világa ilyen, mindenbe bele lehet kötni. Szerintem pl ez az egész hozzászólásod egy abszolút neurózis, de ha ezt leírom, te ezt bántásnak fogod venni, holott én nem veszem a lelkemre, én nem tudom te miért teszed. Úgy reflektálsz a hozzászólásaimra, mintha én csak a kommentjeimből állnék, mint ember és vérkomolyan vennék mindent amit leírok. Ha meg ezt az energiát táplálom, csak magammal kerülök önellentmondásba. Ez az egó világa. Nem tudom érted-e.
Tulajdonképpen ha úgy se tudja a másik, mire gondolsz, mert a másik nem te vagy akkor igazából mi a halálért írsz?
Az nem az én bajom és megint ez a végletekben gondolkodás. Ha van egy írásban potencia, hogy a másik nem fogja megérteni azt a mélységet, amit átakarok adni, akkor inkább ne is írjam le? Mi a fasz?
Másrészt nem hiszem, hogy kéne különösebb oknak, szándéknak lennie, hogy valaki megírjon és elküldjön egy hsz-t.
Ha mégis megteszed, akkor legyen már annyi önuralmad, s ne add már elő úgy, mintha jobban ismernéd mások életét, élettapasztalatát és azt hogy mit gondol és miért. Tényleg? Mi a francért nem válaszoltál már hónapok óta a gyakran feltett kérdésemre, hogy hogy a bűnbe tudsz te többet rólam mint én magamról? Na, kíváncsian várom. Vagy megint kitalálsz valami félrebeszélést és azt próbálod kifejteni?
Nem adom úgy elő, ez csak a te fejedben létezik. Ja most jön a szöveg hogy megint jobban tudom a dolgokat? Egyszerűen tényleg képtelen vagy felfogni, hogy ezek a dolgok nem így vannak, nem ilyen szándékkal írom a dolgokat, nem élnek ilyen képek a fejemben. Az állításod nem helytelen, egyszerűen nem is létezik. Egy hazugság, mert én nem korlátozom magam le egy személyre, hogy ilyen egoitások kialakuljanak bennem. Ebbe nincsen semmi, ez nem jó vagy rossz, színtiszta egyszerű emberség. Elme nélkül.
Egy általános példa a végére. Attól, hogy én kijelentem, hogy valaki hülye, még nem fog bennem dominálni vagy kialakulni semmilyen ehhez kapcsolódó érzet és az elmémben se fog így élni semmi. Azért, mert több vagyok annál, így a másik is több annál, minthogy ilyen illúziók rabjai legyen. Ezért is szoktam azt mondani, hogy megsérteni nem lehet, csak megsértődni. Ha valaminek nincs alapja azt nem veszi magára.
Pl Nikucciában szeretem ezt, jó párszor előfordult már, hogy írtam egy tök semleges dolgot, amit könnyű sértésnek venni, ő pedig a szeretetet látta meg benne, nem pedig a félelmet. Tök jó dolgok az ilyen apróságok.
gman én csak reménykedni tudok hogy trollkodsz mint általában. A pincér nem is ember és zárás után amikor 12-14órákat melózik nyugodtan maradjál még ott egy órát miközben alig fogyasztasz valamit aztán ne hagyj egy forint borravalót se mert hát ezért kapja a fizetését. Ja nem mert a túlórát nem fizetik ki és még jópofával el kell tűrnie hogy másnap megint jöhet 12 órázni és egy senki miatt még szopnia kell bent egy órát amit alvással is tudna tölteni. Ha te is dolgoznál olyan területen ahol nap mint nap idegen emberekkel kell dolgozni hidd el nem így látnád a dolgokat. Bemennék én a munkahelyedre aztán zárás után töltenék egy órát vagy direkt geciskednék aztán még jópofával tűrd el hogy egy büdös nagy senki még bunkózik veled mert hát megteheti neked meg muszáj elviselned mert ez a munkahelyed. Te csak egy dolgozó vagy aki ezért kapja a fizetését.