A biosz szóbeli szuper volt.
Mondjuk az A tételem az nem annyira, kicsit belezavarodtam, de csak kiszedték belőlem a jó választ.
A B viszont olyan könnyű volt, hogy nem hittem el.
Előttem volt egy kb. 20 éves férfi (? ). Azt mondta, két éve közepezett bioszból, most jött emeltre. A DNS-ről, meg a kódról meg a genetikáról kellett volna beszélnie, utána meg a madarak légzéséről. Nagyon sajnáltam szegényt, kétszer is kinyilatkoztatta, hogy ő ezt nem tudja, és az írásbelin sem ment neki. Egy tanárnő volt bent, mellette kétoldalt két férfi, a hölgy tiszta bunkó volt szegénnyel. Az a vicc, hogy az A tételem nekem a a sejtek genetikájáról, a B tételem meg az állatokról és a lebontó anyagcseréjükről szólt. ( 3 kérdésre a válasz a forrásban volt.
) A téma az hasonló volt mindkettőnknél.
Esküszöm, az összes mai tételben volt sejtbiosz ( Ameddig én hallottam, az utánam levőkről nem tudok. ) és genetika.
Ezért fél órával azelőtt, hogy bementem, átlapoztam a genetikát.
Mondjuk sokat nem segített, a harmadik kérdésnél pislogtam szépen és megkérdeztem, hogy itt konkrétan mire gondolnak, mert elképzelni sem tudtam. Olyan aranyos volt baloldalt a fiatal férfi, elmagyarázta és kiszedte belőlem.
Szóval mindenre válaszoltam az A tételnél is. A B-ben elvileg nem hibáztam, de kérdeztek még pluszban. Azért remélem lesz 40-45 pontom az 50-ből, suliban is nagyjából így teljesítettem mindig szóbeli gyakorláskor.
Az, hogy a végén mosolyogtak és megdicsértek, hogy ügyes voltam, feltette az i-re a pontot!
18-án lesz három középszintű szóbelim, és vége az érettséginek. Vigyázz Pécs, jövök!