Én még mindig nem értem ezt az egészet. Most a Hakaishinok mellett/után lesz még rengeteg bivaly erős karakter, de akkor is ott van a Z utolsó 2-3 része, amikor Goku Uub-ot hájpolja, aki Buu reinkarnációja... Már a BOG movie után is elmondható, hogy Buu is csak egy elavult volt ellenség/barát lett... Elhanyagolható harci erővel...
De mondjuk ezt erőltetett magyarázással megoldhatja a mangaka, hogy Uub-ot azért hájpolja majd Goku, mert már kisgyerek korában akkora potenciállal rendelkezik és ki tudja még mi válik belőle...
Bár talán a nagyobb negatívum akkor is az, hogy a Buu saga és a mostani movie-k után fog játszódni a történet, de akkor is a Z utolsó 2-3 része előtt, ahol láttuk, hogy mindenki él és happy... Értitek így 0 izgalom lesz az egészben, bár nem mintha enélkül is lenne...
Kicsit Off, de most elkezdtem nézni a Kai-t a 100+ részektől (tehát a Buu Sagát), hogy visszarázódjak a DB világába. És most esett le valami Trunks kapcsán. Ugye a Cell saga-ban, a másik dimenzióból, pontosabban annak jövőjéből visszajön a múltba a ~16 éves Trunks, aki tehetetlen C18-al szemben. Pedig egy reményvesztett, brutális idővonalban volt és rengeteget edzett, hogy talán felvegye az androidokkal a harcot.
Buu saga: A 8 éves kis Trunks, aki nagy békében nőtt fel 0 fenyegetéssel (ok Cell ott volt, de akkor még 1-2 éves kisbaba volt és végül is nem érte bántódás) képes felvenni elég könnyen a harcot SSJ módban C18-al... Számomra ez hatalmas csalódás, bár talán az ilyenek miatt is nem szeretem a Cell legyőzése utáni részeket.
Jó most meg lehet magyarázni (mit nem lehet?) azzal, hogy Vegita edzette őt és az mennyire szuper effektív meg minden (mondjuk nem Vegita tanította neki a SSJ módot...), de akkor is... 8 éves tökmag kiröhögi a DB világ összes ellenségét Cell-ig... Oké az új generáció mindig erősebb, de számomra ez akkor is hatalmas pofára esés
És hasonló baromságok fognak jönni a folytatással szerintem. Már a F film trailerjében is láttam, hogy Master Roshi ott harcol Piccolo meg Gohan mellett és úgy ábrázolja őket az egész kép, mintha egy szinten lennének erőben... Nevetséges az egész.
De arról ne is beszéljünk, hogy Frieza 4 hónapos edzéssel kb. a 10 000szeresére növelte az erejét... Mi lett volna, ha Kami Tér-Idő szobájában edz, ahol 1 nap 1 év... Az ilyenek után elgondolkodtató, hogy kiben is van az igazi potenciál...