Town of Salem
Úgy vettem észre, hogy kicsiny hazánkban nem túl ismert eme remek játék szóval egy kicsit reklámoznám nektek. ^^ Mert jóóó. :3
A játék
ingyenes, böngészős, illetve amennyiben gazdagok vagytok steamen megvásárolható, letölthető verziója is van, amiért cserébe egy kis bónusz pénzt (meg nem tudom, hogy még mit) kapsz.
Az oldal: >Klikk<Amire szükséged lesz: Hacsak nem teljes baráti csapattal játszol, akkor kell tudnod valamennyire angolul. Még ha nem is perfektül, de értsd mit beszélnek a többiek és ha szükséges tudd minimálisan megértetni a többiekkel magad ha arra kerül a sor. Mert ez bizony a
HAZUGSÁGOK JÁTÉKA.
*villámcsapás, mennydörgés*Játékmenet: Amikor elindítod a játékot, összedob 14 másik játékossal. Mindannyian választhattok magatoknak egy álnevet, ezen a néven fogod játszani az adott kört. Miután mindenki választott nevet magának a játék véletlenszerűen kisorsol mindenkinek egy szerepet.
Ezek a szerepek három kategóriába sorolhatók:
- Városiak (ők vannak a legtöbben)
- Maffiózók (a klasszikus játékmódban hárman vannak)
- Semlegesek
A lényeg, hogy senki nem tudja, hogy ki kicsoda! Mindegyik oldalnak más célja van a játékban. Egyértelműen a városiak el akarják tenni láb alól a bűnözőket, vagyis a maffiózókat illetve a sorozatgyilkost (ő a semleges kategória tagja.) Hasonló a célja a maffiának. A semlegesek már egy kicsit más kategória. Míg a másik két oldal csapatban van ők egyedül operálnak és nem feltétlenül mindenki megölése a céljuk. Pl. a jester célja az, hogy elérje a város lakóinál, hogy felkössék, majd a sírból visszatérve halálba kísértsen valakit, aki azt mondta rá, hogy bűnös.
A játék két napszak között váltakozik. Nappal a játékosok megvitatják a korábban történteket és lehetőségük van rá, hogy szavazással valakit, akit gyanúsnak vélnek bitóra küldjenek (ekkor válhat pl hasznodra az angol, hogy meggyőzd a többieket, nem vagy bűnös.) Éjszaka viszont mindenki mozgásba lendül és aktiválni tudják a képességeiket. Például a sorozatgyilkos az éjszaka leple alatt meg tud ölni egy másik játékost, a doktor meg tud valakit gyógyítani, a seriff nyomozni tud valaki után, esetleg a médium társaloghat a korábban meghalt játékosokkal.
Egyébként ha pl városi vagy és meghalsz, még megnyerheted a játékot, ha a nép győz.
Maffiánál is ugyanez.
Én nagyon ajánlom mindenkinek, hogy legalább kipróbálja.
Engem és pár barátomat egyből beszívta. (Kicsit addiktív tud lenni. >_<)