Csakhogy itt már nem csak a saját testedről van szó, hanem egy másik életről. Azzal is azt csinálsz, amit akarsz?
Komolyan, neked aztán tényleg soha ne legyen gyereked. Ha ennyire cinikusan állsz hozzá egy ártatlan és védtelen élet elvételéhez, akkor nem hogy gyereket, de egy kismacskát se bíznék rád soha.
Én egy kis sejtcsoportot még nem neveznék életnek, de egy felnőtt nőéhez/tinilányééhoz képest mindenképpen alacsonyabb rendűnek, tekintve hogy még semmilyen érzékelése/öntudata nincs. Plusz ez nem csak a saját test, hanem az egész további életed kérdése is amiben azért nem mindegy hogy ott van-e egy gyerek akit lehet el se tudsz tartani.
Amúgy meg ha már az 'azt csinálok vele amit akarok" témánál vagyunk, akkor ha belegondolsz sajnos ja, gyakorlatilag igen. Hány szülő neveli idiótára a gyerekét? Hány bántalmazza fizikailag/érzelmileg, hány töri derékbe az életét mielőtt az igazán elkezdődhetne? Hány nem taníttatja/küldi iskolába, tanítja lopásra? Hány nem tudja neki biztosítani neki a megfelelő körülményeket? Na és hány ilyen szülőtől veszik el a gyerekét? Kb. semennyitől, hiába egyértelmű, hogy csak elbassza a szerencsétlent. Törvénybe van foglalva, hogy mivel a tied, te felelsz érte. Persze megvannak adva bizonyos keretek minthogy lehetőleg ne verd meg minden este a nadrágszíjjal, de ezek elég lazák, és ezer esetben figyelmen kívül hagyódnak, lásd akármelyik cigányputri. Ez miért kevésbé 'azt csinálok a gyerekemmel amit akarok' hozzáállás mint az abortusz?
Lol, a cicás meg dolog annyira röhejes, hogy
ezen kívül mást nem is tudok nagyon mondani rá
Erre meg csak azt tudom mondani, hogy akkor többet ne menj orvoshoz, vagy ha mész, fizess. Ha ennyire nem érdekel a közösség, aminek része vagy, akkor oké, de nem merj semmit se igénybe venni, ami abból ered. Én nem azért fizetem a TB-járulékot, hogy ilyeneket gyógyítsanak belőle utána. És nem azért fizetem a járulékaimat meg az adóimat, hogy ilyenek utána bármit is kapjanak belőle. Halj éhen az út szélén ha nem lesz munkád, engem kurvára nem érdekel. És azonnal iratkozz ki mindenfajta iskolából, mert hogy merészelsz olyan intézménybe járni ingyen, amit a mások adójából tartanak fent?! Nem merj bármit is elvenni attól a közösségtől, amiből kiírtad magadat. A nagy szabadságodban önként mondtál le róla, akkor szíveskedj is ennek megfelelően viselkedni.
Itt persze kiragadtad az első mondatot, hogy arra ilyet vissza lehessen írni, de akkor visszaadom a kontextusát
Az én gyerekemből senki se csináljon egy számjegyet egy statisztikában, ami totálisan figyelmen kívül hagy minden személyes jelleget. Nem fogom csak azért szélsőségesen megváltoztatni az életem meg a potenciális gyerekemért csak azért, hogy egyel nagyobb szám álljon egy Excel-oszlopon.
Nem érdekel semmilyen nagyobb nemes cél, ha ennek az árát a gyerekem szívja meg. A gyerekem > bármi más. Főleg ha ez a bármi más nem csak egy számjegyet jelent.