gman
|
|
« Válasz #11865 Dátum: 15 jan 08, 19:12:14 » |
|
Elég gagyi, hogy egy sárkány odáig süllyed, hogy emberekkel kommunikál. D&D-ben a halandó fajoknak meg kell tanulniuk a sárkánynyelvet, vagy más felsőbbrendű nyelvet, ha beszélni akarnak velük. Mondjuk D&D-ben Smaug nem igazi sárkánynak minősülne, csak valami wyvern-félének, amit a nemes sárkányok korcsnak mondanak és sértésként tekintenének a létezésére.
Am tényleg, emberek, elfek, törpök, orkok... hol az ötödik sereg?
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 08, 19:25:55 írta gman »
|
Naplózva
|
|
|
|
Luidzsy
Osztag Vezető
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #11866 Dátum: 15 jan 08, 19:43:23 » |
|
És megölik a sárkányt? Általában ez így szokott működni Gman az alacsonyabb rendű faj tanulja a felsőbbrendűjét, nem fordítva.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #11867 Dátum: 15 jan 08, 20:50:01 » |
|
Meg ott van még a másik kedvenc mangás harcművészetem, a command cossack, ami kb. az orosz néptánc harci formája. Az működne?
A systema is rengeteg elemet tartalmaz a kozák népi táncból. A kettő valahol találkozik, mégis a systema az amit a spetznaznak tanítanak. Én is tanultam és nagyon komoly cucc. Tehát erre egy határozott igent tudok válaszolni. A harcművészetekben, nagyon fontos a lazaság, ez pedig arra az elvre épül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #11868 Dátum: 15 jan 08, 20:59:50 » |
|
Systemáról is hallottam már olyat, hogy itthon valami lebutított izét tanítanak, aminek köze nincs az eredetihez. De a karaténál tuti jobb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #11869 Dátum: 15 jan 08, 21:00:33 » |
|
Am tényleg, emberek, elfek, törpök, orkok... hol az ötödik sereg? A sasok az ötödik sereg az eredeti műben, amiben Smaug sem wyvern, csak a filmben az.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #11870 Dátum: 15 jan 08, 21:14:19 » |
|
Nem lebutított. Itthon is ugyanaz van, mint Oroszországban, mert orosz mesterei vannak a magyar tanítóknak. Más kérdés, hogy 2 éve még, amikor jártam, tapasztaltam helyenként felkészületlenséget az oktatónál. De mára szerintem nem kell ettől félni.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #11871 Dátum: 15 jan 08, 22:19:35 » |
|
Smaug a könyvben is ugyanolyan esendő a d&d sárkányaihoz képest. Mondjuk nem is jó hasonlítgatni a két világot, mert pl. egy erősebb 4-5 fős d&d kalandozócsapat szanaszét verte volna Mordor hadait, meg az Egy Gyűrű is egy elég hétköznapi csecsebecse a játék komolyabb ereklyéi mellett. Gdat, a command cossack kicsit menőbb, mint ez a systema első látásra.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #11872 Dátum: 15 jan 08, 23:22:00 » |
|
Remélem hallottál már az Izzó Harag háborújáról, ahol a fél kontinenst elpusztította a vanyák, a valák és Morgoth csatája, és Thangorodrim három vulkánját lapította ki Ancalagon, a fekete sárkány teste, mikor halálakor rájuk zuhant.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 08, 23:28:12 írta Saphira »
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #11873 Dátum: 15 jan 09, 09:24:48 » |
|
Amiről én beszéltem, az a jelenkori átlagok összehasonlítása. A d&d FR viálgban is vannak ősi/sötét dolgok, pl. a legkeményebb sárkányfaj csak költeni jár a bolygóra, a kicsik, kikelésük után távoznak a világűrbe. De vannak démonhercegek, arkangyalok, slaad urak, ha felsőbbrendű fajt nézünk, akkor meg mondjuk a sharnok, akiktől azért sokan félnének a Szirmarillokban is.
Am tegnap tévedtem, elvileg összehasonítható a két világ, mert az árnysík összekapcsolja a multiverzumot, így onnan kalandos úton bár, de elérhető a mi világunk, a GyU, a marvel, meg bármelyik másik világ is. Okos kis játék ez.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #11874 Dátum: 15 jan 09, 09:46:59 » |
|
Tolkien világában a balrogok menőbbek, mint a sárkányok. Egyszerűen azért, mert a balrogok alapból mindennél menőbbek, amit abban a világban a rossz oldal még fel tud mutatni, kivéve magát Morgoth-t persze.
Mondjuk kíváncsi lennék Gothmog mekkora volt. Ancalagonnál biztos kisebb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #11875 Dátum: 15 jan 09, 09:54:24 » |
|
Na, az unalmas fantasy-téma folytatódik a duma topicban. Coelho... out!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #11876 Dátum: 15 jan 09, 12:39:30 » |
|
http://onlinedungeonmaster.com/wp-content/uploads/2012/06/Balor_Demon_by_BenWootten.jpgEz a d&d-s balrog. Pokolian gyors és intelligens. Tud teleportálni, vannak nagyon durva elmebefolyásoló képességei, a legtöbb mágikus védelem olyan ellene, mint valami kártyavár és a közelsége elszívja minden jó lény erejét. Az erősebbek képesek megenni a halandók lelkét és démoni szolgákká változtatják őket.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Minagi
Naruto-Kun Fórum Hippije
Nem elérhető
Rejtett Homok Falu
Mini-chan ◕.◕ (Mini Mignon)
|
|
« Válasz #11877 Dátum: 15 jan 09, 13:46:35 » |
|
Basszus, ez baromi jó! Kiakarom majd próbálni, egy ismersöm volt egy csomó ilyen helyen és csak pozitív élménye volt. http://www.parahotel.hu
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gman
|
|
« Válasz #11878 Dátum: 15 jan 09, 13:57:35 » |
|
Ez tényleg menőnek hangzik. Kár, hogy percek alatt kijutnék akár egyedül is, így nem lenne vicces.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #11879 Dátum: 15 jan 09, 14:00:42 » |
|
Vagy ott hüppögnél a sarokban 10 perc után, hogy engedjenek ki, mert félsz egyedül.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|