Saphira
|
|
« Válasz #10776 Dátum: 14 dec 05, 16:47:18 » |
|
Ne azt olvasd, amit Buddháról mondanak, hanem azt olvasd, amit Buddha mondott. Buddha magára hagyta újszülött gyermekét, mert úgy gondolta, hogy a gyerek egy béklyó számára, az nem teszi boldoggá. Azt mondta, hogy hagyj fel a tested gondozásával, ne foglalkoztasson az anyag, ne érdekeljenek más emberek, a szex, az ételek, italok, meditálj egész nap, mert csak így világosodhatsz meg. Az igazi buddhista halálra éhezteti magát. Az igazi buddhista nem érez vágyat, szeretetet, nincsenek álmai, mert ezek mind az élethez és a földhöz láncolják a lelket. Buddha azt mondta, hogy dobd el magadtól a kérdéseket, ne kérdezd meg soha, miért vagy ezen a földön, mi az élet értelme, mi lesz a halál után, mi volt a halál előtt, mert csak a tanulatlan emberek kérdezik ezeket, a megvilágosodott ember nem kérdez, csak van. Buddha meg akart halni. Mert amit ő leírt megvilágosodásként, az gyakorlatilag a halál állapota az életben. Ennyi erővel öld meg az embereket, akkor megvilágosodnak.
Egyébként meg is alkottam a dolgot.
Micsudi lesz az alakváltó. A lényege, hogy eredetileg az, aki most, egy panaszkodó, de változásra törekvő fiatal, aki nincs megelégedve az életével, de egyszer csak valahonnan beszerzi ezt a szuperképességet. És mivel legfőbb vágya, hogy tudjon csajozni, így felveszi hírességek meg jó pasik alakját, és ezekkel megy bulizni, össze is szed egy csomó nőt, de végül saját hazugságainak hálójában vergődve találja magát, mert rájön, hogy álarcokat viselni és elfedni saját valódat nem oldja meg a problémát, mert az álarcoknak előbb-utóbb le kell kerülnie.
Sabaku lesz a hippi megvilágosító, aki 100 méteres körzetében mindenkit megvilágosít. Végül saját lelki krízisébe őrül bele, ugyanis rájön, hogy az összes megvilágosítottja meghal, mert a megvilágosodás hátrányos az egyedekre nézve az evolúcióban, és az emberi faj létezését a hülyeség, az agresszivitás, a butaság tartja fenn valójában.
gman lesz a bábmester, akit mindenki kigúnyol, bohócnak tart, mert csúnya és nevetségesen viselkedik. Azt hiszik, hülye idióta, és minden ember rajta röhög. Közben meg nem is tudják, hogy az összes szálat a háttérben ő mozgatja, ő ad mindenkinek képességet, és valójában mindenki a szolgája - csak azért hisszük hülyének, mert ő azt akarja, hogy hülyének higgyük.
Aes lesz az Egyenlőség Harcosa, akinek célja elhozni az egyenlőséget a világba, és ehhez megpróbálja szuperképességét használni. Küldetései viszont folyton katasztrófába torkollanak, mivel ő minden képességgel rendelkezik, amire szüksége van, sosem tudja helyesen felmérni, hogy az egyszerű emberek számára mi jelent végzetes eseményt. Végül ez vezet vívódásához, ugyanis rádöbben, hogy az egyenlőtlenséggel próbál meg harcolni az egyenlőségért. Ez új eszmét konstruál a fejében, átáll a sötét oldalra, mert rájön, hogy ő minden egyszerű ember fölött áll, ő az evolúció csúcsa, így célja az untermenschek kiirtása lesz.
Én egy sumer korban ért papnő voltam, aki egy istentől kapta a tudás szuperképességét, és elértem mindent, amit fentebb leírtam: végtelen tudás, örök élet, bármit megteremthetek, mindenről tudok, magam is istenné váltam. Valójában - persze ez csak később derülne ki - csak egy autóbalesetben kómába esett egyszerű orvostanhallgató vagyok, akinek gman adta azt a szuperképességet, hogy kómás álmaiban hülyeségeket képzeljen el és istennek higgye magát.
|