24 nov 23, 08:44:57 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 678 679 [680] 681 682 ... 1000
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 12  (Megtekintve 2379353 alkalommal)
0 Felhasználó és 126 vendég van a témában
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #10185 Dátum: 14 nov 23, 12:35:26 »

Minagi. Nem tudom, hogy csak azért lett-e főellenség, mert nemet mondott. Ezen is gondolkodtam mostanában. Sok mindentől függ.

Mennyire szeretik az emberek ha van dráma, lehet kötődni érzelmileg a jó vagy rossz oldalra. Tudnak identitást felfűzni a végtelen háborúban.

Sokkal szimpatikusabb lenne egy olyan világkép ahol a közöny uralkodik, és senkit nem érdekel hogy az ember forgatókönyve milyen irányba megy, még ha determinálva is vagyunk, akkor sem foglalkozna velünk senki.

dat life.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #10186 Dátum: 14 nov 23, 12:39:17 »

A közöny csúnya. Mármint esztétikailag. Az nihilizmus.
Nem keseregni kéne amiatt, hogy minden relatív, hanem kihasználni ezt és saját értékeket alkotni.
« Utoljára szerkesztve: 14 nov 23, 12:40:09 írta Gdat88 » Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #10187 Dátum: 14 nov 23, 12:40:55 »

Kesergést meghagyom Ayumicsudizóknak, de a nihil tudata felszabadító. Abban is van esztétikai élmény.

Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10188 Dátum: 14 nov 23, 12:44:34 »

A közöny pont hogy nem kesergés. Pl. közönnyel élhető túl leginkább, egy láb amputálása, vagy hasonló. Nincs lábam, hát istenem, nem leszek focista. A közöny elég hasznos a bajban.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #10189 Dátum: 14 nov 23, 12:47:03 »

De ki beszél kesergésről. Nem csak kesergés és közöny van. Létezik pl. lelkesedés. A közöny pedig egy semleges állapot a gyáváknak, amiben nem veszíthetnek és az az ára, hogy nem is nyerhetnek.
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10190 Dátum: 14 nov 23, 12:52:32 »

Dehogynem. A nihilisták is tudnak nyerni, csak nem verik nagy dobra.
Meg ennek is vannak fokozatai. Én pl. nem tudok büszke lenni magamra, de másra igen, és gondolom az is pont olyan jó.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #10191 Dátum: 14 nov 23, 13:00:40 »

Annyira nem, mert az nem rád irányul. Pl. tök jó belegondolni, hogy valaki nyert a lottón és neki jó lesz, de azért az még nem én vagyok. Nevet
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10192 Dátum: 14 nov 23, 13:01:41 »

Idézet
Szerintetek az, hogy van, hogy a kereszténységben két sátán képe is megjelenik?

Mert a Sátán valójában nem egy személy volt soha. Azazel, Samyaza és Lucifer pusztán bukott angyalok voltak az eredeti írásokban, akik arra kárhoztak, hogy örökké a föld és az ég között ragadjanak (csillagként?). Ekkor Satanielt is csak az egyik bukott angyalként írják le, csak később kezdik el a Sátánnal azonosítani.
A Teremtés könyvében sem jelenik meg az ördög, csak később, amikor bebeszélik, hogy a kígyó őt szolgálta, és itt nem hiába Lucifer (fényhozó) neve jön fel leggyakrabban: Lucifer ugyanis az eredeti elgondolásban Prométeusznak lenne megfelelő, azaz olyan személy, aki az isteni akarattal szembeszállva elhozza a tudást és a megvilágosodást az embereknek (Tudás fája).  

Lucifer egyébként Babilon istenének volt a megszemélyesítője, mivel a zsidók már akkor is gyakorolták bomlasztó politikájukat, nagyon szerették más népek isteneit ördöggé nyilvánítani. Fényes volt, akár Babilónia, és a bukása a babilóniai birodalom bukását jelképezte.
Belzebub szintén egy másik, zsidók által nem kedvelt pogány népnek volt az istene, így hát megtették őt is az ördögnek.

A magyar ördög szónak és elképzelésnek semmi köze nincs a Sátánhoz, az Ördög egy gonosz szellem (vagy a túlvilág őrzője) volt a magyar mitológiában.

A Sátán ronda, kecskelábú ábrázolása csak a középkorban jelenik meg, hiszen ekkoriban nem volt internet és multikulturalizmus, azaz egy-egy kultúra eltűnése sokkal nehezebb volt, sokkal nagyobb volt a valószínűsége, hogy a Bibliából hallott gonosz angyal képét a népek összemossák a saját pogány hitük gonosz szellemével, mint a faunokkal és egyes skandináv, germán szellemekkel, istenségekkel. Az ördög csúf alakja innen származik, és ekkor vette fel a pokol őrzőjének szerepét is (eredeti kereszténységben nem is létezett pokol), majd összemosták több Bibliai alakkal. Ez a forma persze azért terjedt el, mert ekkoriban előszeretettel szerették riogatni az embereket a csúf szörnyeteggel, hogy azok nehogy bűnbe essenek.

Szóval a Sátán kialakulása elég hosszú folyamat volt, és időközben sok alak megszemélyesítette, az eredeti elképzelésben persze egyszerűen az emberekben rejlő gonoszt testesítette meg, azaz nem is személy volt, hanem rossz gondolatok, érzelmek.
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10193 Dátum: 14 nov 23, 13:08:13 »

Annyira nem, mert az nem rád irányul. Pl. tök jó belegondolni, hogy valaki nyert a lottón és neki jó lesz, de azért az még nem én vagyok. Nevet
Nem arra gondolok, hanem pl. hogy Vilike szép és aranyos, a húgom eddig majdnem olyan okos, mint én voltam az ő korában, meg ilyenek.
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #10194 Dátum: 14 nov 23, 13:10:19 »

Valami ilyesmiért írtam le, hogy az élő lexikonunk válaszoljon. (Ez bók volt nyugi. Nevet )
Naplózva
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #10195 Dátum: 14 nov 23, 13:23:39 »

Saphira ha nem jön be az orvosi biznisz történész még mindig lehetsz. Nevet Ma már úgy is kevés a polihisztor, és benned megvan ami ehhez kell. Hihetetlen vagy ugye tudod ? bow
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #10196 Dátum: 14 nov 23, 13:55:21 »

Amikor Micsudi dicsér valakit, az azért furcsa nekem, mert alapból ellenszenves, vagy tényleg hülyén bókol?
Naplózva
Kazekage sama
Uchiha Madara
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #10197 Dátum: 14 nov 23, 14:07:45 »

A másodikból eredhet az első.
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

hipsztersznobművész

« Válasz #10198 Dátum: 14 nov 23, 14:32:15 »

Nem tudom mi abban a bók, hogy valakit bölcsésszé degradálunk le?
Naplózva
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #10199 Dátum: 14 nov 23, 14:34:23 »

Főleg, hogy "ledegradál" szó nem létezik. Úgy látszik, mégis szükség van bölcsészekre.  Nevet
Naplózva

Oldalak: 1 ... 678 679 [680] 681 682 ... 1000
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins