24 nov 26, 17:26:51 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 877 878 [879] 880 881 ... 1000
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 11  (Megtekintve 1232947 alkalommal)
0 Felhasználó és 55 vendég van a témában
heo
Shinobi no Kami
*
Nem elérhető Nem elérhető

Fényhozó

« Válasz #13170 Dátum: 14 jún 22, 22:35:25 »

Szerencsére jöttél, hogy farmolj egy kicsit. Nevet
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
<Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #13171 Dátum: 14 jún 22, 22:39:25 »

Nekem ez a hsz kicsit túl sok mindent tudó kinyilatkoztatással volt tele. Nagyobb szerénységgel is lehetne kezelni évezredes kultuszokat. Nem pedig 1 percben lezavarni, hogy ennyi az egész.

Gondolok például arra, hogy a démonok nem letaszított angyalok a keresztény kultúrkörben. A kecske Baphometből ered, ami régebbi forrásokra nyúlik vissza mint a görögök.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13172 Dátum: 14 jún 22, 22:42:17 »

A poklot szerintem a zoroasztrizmusból lopták. Meg úgy igazából az egész kereszténységet, ami nem közvetlenül Jézus emberi valójához tartozik (az eredetiben csak egy egyszerű tanító volt, aki szeretetre próbált oktatni, az isten fia, meg isten áldozata már a pogány vallásokból származik, főképp a zoroasztrizmusból).

Az angyalok is abból erednek, illetve az ezt közvetlenül megelőző babiloni és mezopotámiai vallásokból.

Persze nyilván nemcsak abból, a görög Tartarosz és egyéb pogány vallások alvilágképe is összemosódhatott vele.
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 22, 22:46:45 írta Saphira » Naplózva

heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #13173 Dátum: 14 jún 22, 22:52:29 »

Bocs srácok, nem néztem vissza, hogy azok akiktől loptak kitől loptak.

Évezredes vagy sem, ugyanúgy el fog tűnni, mint te vagy én.
Naplózva

<Feleségem: Mini-chan Ámor> <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama>
dehunter
ANBU Kapitány
*

« Válasz #13174 Dátum: 14 jún 22, 22:53:21 »

Ki ez a Lucifer? A „fényesség” vagy a „Lucifer” kifejezés abban az üzenetben olvasható, amelyet Ézsaiás prófétai parancsa szerint az izraelitáknak hirdetniük kellett ’Babilon királya elleni példabeszédként’. Ezért ez annak a kijelentésnek a része, amely elsősorban a babiloni uralkodóházhoz szól. Az, hogy a „fényesség” kifejezés egy emberre, nem pedig egy szellemteremtményre vonatkozik, jól látható ebből a kijelentésből is: „a seolba szállsz alá.” A seol az emberiség közös sírját jelenti, vagyis nem egy olyan helyre utal, ahol Sátán, az Ördög tartózkodik. Továbbá azok, akik látják, hogy Lucifer ilyen állapotba kerül, ezt kérdezik: „Ez volna az az ember, aki megrengette a földet?” Világos, hogy a „Lucifer” szó egy emberre, nem pedig egy szellemteremtményre utal (Ézsaiás 14:4, 15, 16, NW)

4!!!444!!!!!44
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #13175 Dátum: 14 jún 22, 22:54:32 »

Hát. Felmerül itt a kérdés, hogy ez lopás, vagy jelenségek megfigyelése. Persze ki lehet indulni abból, hogy minden vallás egy mese. De ez is csak egy hit.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13176 Dátum: 14 jún 22, 22:57:48 »

Nem, valóban nem lopás, inkább megőrzés. Az emberek eredeti vallása összeolvadt az új, terjedőben lévő kereszténységgel, és mindkettő megváltozott.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #13177 Dátum: 14 jún 22, 23:05:57 »

Én inkább úgy tekintek a vallásokra, hogy az egyes emberek hogy értelmezték a valóság egy szeletét. Gondolok most pl. arra, hogy rossz szellemek, démonok stb. azért léteznek Japántól a keresztény Európáig, mert ezt a mesét hallották egy kicsit megváltozva, vagy azért mert tényleg vannak és tapasztalták ezt az emberek és ezekből a tapasztalatokból alakultak ki a vallások?

Nem láttam sosem ilyesmit szerencsére, de nem tartom kizártnak a létezésüket és nem szeretem a túl határozott véleményt ezzel kapcsolatban.

Abból kiindulni, hogy nincsenek démonok, mert én még nem láttam, pont olyan, mint aki elhiszi, hogy vannak, mert ezt mondta neki a pap bácsi. Majd annak hiszek amit tapasztalok.
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 22, 23:06:47 írta Gdat88 » Naplózva
heo
Shinobi no Kami
*

Fényhozó

« Válasz #13178 Dátum: 14 jún 22, 23:08:02 »

Valamilyen szinten minden vallás megfigyelésre épül, aztán kiépül hozzá a mondavilág is.

Van egy elég kisköltségvetésű film, aminek a témája is jó. Nem mondanám, hogy többször is élvezhető, de egyszer mindenképpen érdekes. A címe: The Man from Earth
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #13179 Dátum: 14 jún 22, 23:13:36 »

Én többször is láttam, több ilyen ülünk a szobában és vitatkozunk filmre lenne szükség, mert imádnivalók.

Amúgy az érme másik oldalát is látom természetesen, hogy a vallás nagyon gyakran a végtelenségig torzult a hülye emberek hatalomvágya és érzelmi éretlensége miatt. De az pl. annyira lenyűgöz engem, hogy a jógafilozófiában (bár az szigorúan véve nem vallás, de mégis sokszor esik szó benne istenről) olyan dolgok voltak leírva évezredekkel ezelőtt, amit ma a pszichológia újra felfedezett.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13180 Dátum: 14 jún 22, 23:26:02 »

Nagyon sok dolgot figyeltek meg az emberek. Ott van például a múltkor linkelt kép a valódi vámpírokról, akik vámpírbetegségben szenvednek. Manapság azt hihetnénk, hogy a vámpírokat csak úgy random légbőlkapva kitalálta valaki, pedig nagyon sok betegséget mostak össze benne.
Az egyik legnyilvánvalóbb a porfíria, ami a hemoglobinban lévő hem szintézisének zavarával jár. A bőr fényérzékeny lesz (fényben gyakorlatilag elkezd felbomlani, foszlani), így ezek a betegek kerülték a fényt, ínysorvadás és csont- illetve fogképzési zavarban szenvedtek, emiatt hegyes lett a foguk, és mivel a hem hiánya miatt vérszegénynek tűntek, egyértelmű, hogy többeknek felötlött a fejében, hogy vérivással ez gyógyítható (ez egyébként valóban előfordult a történelemben, még felső körökben is, az egyik pápát így próbálták gyógyítani).

A legszebb az egészben, hogy a hemet bontja egy CYP450 nevű fehérje, azaz CYP450 hatására a betegség még súlyosabb lesz. Milyen élelmiszer fokozza emberi szervezetben a CYP450 aktivitását? A fokhagyma.

Szóval az annunakik is léteztek és ők teremtették az emberiséget!!!
Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #13181 Dátum: 14 jún 22, 23:33:01 »

Vlad Tepes is ilyen betegségben szenvedett?
Naplózva

Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #13182 Dátum: 14 jún 22, 23:35:09 »

Vlad Tepes szerintem mentális betegségben is szenvedett..  Gondolkozik
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13183 Dátum: 14 jún 22, 23:37:01 »

Nem, Vlad Tepest csak azért mosták össze a vámpírokkal, mert szeretett vérengzeni, és a legendák szerint kedvelt elfoglaltsága volt a karóbahúzás.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #13184 Dátum: 14 jún 22, 23:38:40 »

Meg hát most őszintén. Mit várjunk egy romántól?
Naplózva
Oldalak: 1 ... 877 878 [879] 880 881 ... 1000
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins