24 nov 16, 10:36:01 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 752 753 [754] 755 756 ... 1000
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma topic 11  (Megtekintve 1208864 alkalommal)
0 Felhasználó és 15 vendég van a témában
Sevanna
VIP
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Goddess Skuld- the mischievous

« Válasz #11295 Dátum: 14 jún 06, 08:49:44 »

Saphi elmehetne filmkritikusnak.  Nevet Szétröhögtem magam.  Nevet Főleg a Dany majdnem olyan mint az USA dolgon.  ikszdé
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #11296 Dátum: 14 jún 06, 08:51:42 »

Chaplint tehetségtelennek nevezni kicsit erős, a többivel egyetértek.  Nevet
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #11297 Dátum: 14 jún 06, 10:02:26 »

Értem én amiket mondasz Daenarysről, de azért rabszolgának lenni sem olyan krvajó.
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11298 Dátum: 14 jún 06, 10:27:59 »

Rabszolgatartónak lenni viszont az. Kinek a vessző, kinek a segg.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11299 Dátum: 14 jún 06, 10:35:36 »

Nem tudom értékelni Charlie Chaplin istenadta tehetségét, ahogy a nyávogó Marilyn Monroe-ét sem tudom.

Gdat, nekem egyáltalán nem jön be Dany önkényes rabszolgafelszabadósdija, felfoghatná, hogy a világot nem tudja megváltoztatni. De engem nem is a céljai zavarnak, hanem az, ahogy kivitelezi őket. Szimplán buta naiv kislány, aki azt hiszi, minden jobb lesz, ha a rabszolgák pofájába mondja, hogy szabadok vagytok. Semmi terve nincs a társadalom mélyreható megváltoztatására, igazából semmi mást nem csinál, csak mindenhová oda tolja a képét és a valódi problémák rendezése helyett társadalmi forradalmat hoz létre, lebontva ezzel a régi, több ezer éves rendszert. Márpedig a társadalmi rendszer szervesen építkezik, a hirtelen jött előzmény nélküli változások csak szenvedést okoznak, ezt ezerszer bizonyította a történelem. Elég megnézni Afrikát, meg az ottaniak hatalmas boldogságát a gyarmatosításkor, illetve a "szabadságuk" elnyerésekor.

Kicsit tényleg olyan az egész, mint az USA és a demokrácia.

Persze szerencsére Martin ezt mind tudja, szóval fog még szopni Dany eléggé. De ezek után méginkább szeretném, hogy Danynek köze sem legyen a westerosi trónhoz, mert úgy tűnik, fontossági listáján nem Westeros boldogulása az első. Az ilyenek csak megrontanak egy országot, és felesleges háborúkba hurcolnak mindenkit, ráadásul csak gyűlöletet vinne magával, mivel már egész Essos utálja.

A harmadik meg, hogy egy uralkodó semmilyen körülmények között nem viselkedhet ilyen nagyképű arrogáns gyökérként. Ő semmivel sem különb, mint a többi uralkodó, sőt.
És az a szomorú, hogy pár idiótának ez még tetszett is, legalábbis youtube kommentekből ez szűrődik ki. Pedig én semmi tiszteletreméltót nem látok a nagyképűségében. Inkább neki kéne Jorah meg Barristan előtt térden kúszva a lábukat csókolgatni, mert nélkülük egy senki lenne.

Te is szoktad néha mondogatni, gdat, hogy felesleges mindenkinek dolgoznia, ha egyszer már nem kell annyi munkaerő. Ha egy okos uralkodó így gondolná, akkor hosszú évek alatt megreformálná a társadalmi rendszert, a bérezést, a város politikai rendszerét. Dany ehelyett kiállna, megverné a gyár vezetőit, és azt mondaná a munkásoknak, hogy 'szabadok vagytok, többé nem kell dolgoznotok', Ayumi biztos örülne, ha nem hívnák többé a Nestlébe.

Ráadásul a sorozatban teljesen el van ferdítve az egész, mert itt az egész arra megy ki, hogy a gonosz fehérek kegyetlenkednek a sötét bőrűekkel és rabszolgasorba vetik őket. A könyvben meg egyrészt nincsenek rasszkülönbségek a szolgák és gazdák között, másrészt nem egy önkényeskedő, hanem egy rendezett, törvényekben lefektetett rendszer működik, ahol nem ritka a rendkívül kiművelt és jól elő rabszolga sem.
A filmben ezek nem jönnek át, meg a Makulátlanok üzenete is kevésbé, mégpedig az, hogy Dany hiába akarja, hogy mindenki szabad legyen, még a Makulátlanok sem dobják el a nevüket, és ugyanúgy szolgaként követnek valakit, mert nekik ez az élet rendje, és szimpán nincs más céljuk. Arról meg ne is beszéljünk, hogy Danynek miért lenne joga megölni és földönfutóvá tenni több százezer embert, csakhogy kétszázezret felszabadítson, akik utána éhen halnak.
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #11300 Dátum: 14 jún 06, 10:42:09 »

És a negyedik évadban ez még csak rosszabb lesz. Tamás bátyja kunyhója. Nekem ez jut eszembe erről az egészről. Remélem Aegonnak több esze lesz... 
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11301 Dátum: 14 jún 06, 10:43:57 »

https://www.youtube.com/watch?v=BJvhdyGjZQ4
Pénzt fingani a hajléktalanok képébe illetlenség, vagy jótett?
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #11302 Dátum: 14 jún 06, 11:05:52 »

Persze. Nem modoroskodó felvezetőnek írtam, hogy értem amit mondasz, hanem tényleg értem amit mondasz.
Helyileg Daenerys borzasztóan romboló hatású jelenség. De ez hosszú távon a fejlődéshez fog vezetni, mert elgondolkodnak az emberek, hogy nem biztos, hogy más emberekkel állatként kell bánni. Oké, hogy van egy munkás réteg, de azokat becsüljék is meg, mert különben gáz lesz. Dany, ha az emberiséget egy nagy szervezetnek vennénk, akkor mondhatni a társadalom immunreakciója. Ezt az oldalát is látni kell a dolognak.

Nincs terve és emiatt alapjáraton bukásra van ítélve. De azt megmutatja mindenkinek, hogy változásra van szükség, mert a rabszolgatartás sem normális állapot. Ezt a változást már más fogja elhozni, de nélküle nem, vagy csak sokkal lassabban indult volna be.

Amúgy azért a négerek a szolgák szerintem, mert ők nem tudnak kultúrákat felépíteni és amikor jönnek a fehérek, akkor ez lesz. Nevet
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 06, 11:08:37 írta Gdat88 » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11303 Dátum: 14 jún 06, 11:10:53 »

Tamás bátya kunyhójáról jut eszembe, hogy majdnem sírtam a röhögéstől, amikor Cassy az összes elveszett gyerekével összefutott valahol. ikszdé kicsit sem volt gyerekes a történet. ikszdé De biztos nagyon boldog életet éltek Liberiában. ikszdé

Ott is az északiak voltak a köcsögök, az a legviccesebb.

Gdat, ma megbecsülik a munkásréteget? Vagy van olyan fejlett a társadalmi rendszerünk, mint a Rómaiaké? Érdekes viták születhetnének ebből.
Sok ember ma is ugyanolyan rabszolga, csak azt hazudják, hogy nem.

Az immunrendszer meg nem teszi tönkre a szervezetet, mert akkor betegségnek hívnák. Autoimmun betegségnek.
Naplózva

Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #11304 Dátum: 14 jún 06, 11:23:11 »

Más azért ma. Bárki megteheti, hogy fogja magát és elköltözik máshová, nem tartozik a rabszolgatartójához. Ha nincs munkája, kaphat segélyt. Meg lehet oldani, hogy külföldre utazzon az ember. Támogatásokkal lehet tanulni és más társadalmi osztályba lépni, ha van hozzá kellő akaraterő. Ott a lehetősége sem volt meg. Bármiféle következmény nélkül meg lehet ölni a rabszolgákat a got világában. Értem, amikor azt mondod, hogy van aki rabszolga, mert abból áll az élete, hogy dolgozik, de amiket felsoroltam, hatalmas különbségek. Nem ugyanaz a két "rabszolgaság".

Dany sem teszi tönkre a szervezetet, csak elpusztítja a régi részeket, amik már megérettek a pusztulásra és új kell a helyükbe jöjjön. Nem fog kihalni az emberiség Dany miatt.

Nem azt mondom, hogy egy bölcs uralkodó, de nem lehet elvitatni a hasznosságát. Mi értelme van fenntartani egy társadalmat, ha az 95% szenved az 5%-ért? Dany kb. ezt a kérdést tehette fel magában. Majd valaki megoldja helyette a konkrét elrendezést. (Persze ő ezt nem így gondolja és ez nekem sem szimpatikus, de a hülyeségei ellenére összességében hasznos jelenség.)

Ha az emberek előbb kezdtek volna el törődni az alsóbb rétegekkel, akkor kihagyható lett volna a kommunizmus, mert semmi nem szüli meg azt az igényt, hogy a munkásosztály jogaiért kelljen harcolni és nem lett volna az a túlzott rossz bánásmód a nemesekkel.
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 06, 11:24:35 írta Gdat88 » Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11305 Dátum: 14 jún 06, 11:35:20 »

Persze igazad van, hogy most legalább megvan a lehetőségünk a változtatásra, de hidd el, nem minden ember képes rá. Elég sok dolgot láttam Ózdon, ami egy az egyben mai rabszolgatartásnak tűnt. Ha nem ijedtem volna be rettenetesen a biokémia szigorlattól ránézve a nagyhalom jegyzetre és könyvre, akkor mesélnék, de így inkább megyek tanulni. Nevet

A túlzott rossz bánásmód a nemesekkel és az alsó réteg sanyargatása meg nem függ össze, de erre sincs időm, bár Aes hátha leírja, tökéletesen megbízom benne, mert tuti egy a véleményünk e téren. ikszdé

Dany meg sajnos nem hasznos jelenség, ez az ötödik könyvben kiderül.
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11306 Dátum: 14 jún 06, 11:42:21 »

Gdat, mi bajod van a kommunizmussal?
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #11307 Dátum: 14 jún 06, 11:43:28 »

Arra gondoltam, hogy elvették a nemeseknek minden érvényesülési jogát, hogy ne tudjanak hatalmat gyakorolni. Persze, a kommunizmus nyilván nem a jótét szabadságharcosokról szólt, hanem szemetebbek lettek, mint ami előtte volt, de a szándék az elején az előbbi jelenségek miatt jött létre.

Amúgy igen, nyilván nem fog mindenki kitörni ebből. Nem is baj. Az élet olyan, hogy valaki mindenképp parancsolni fog neki, vagy az ember önmagának, vagy mások neki. Az alsóbb réteg nem tud magának, mert csak az alap ösztöneiknek a kielégítése érdekli őket és ezért nekik mások parancsolnak. (Biztos van persze aki más miatt került ilyen szituba, de általában ez a jellemző.)

gman: Ha nem lett volna, akkor most kastélyban élnék.  Nevet
Naplózva
gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #11308 Dátum: 14 jún 06, 11:46:45 »

Jó, de akkor nem lenne Kim Jong Un. Miért jó a kastély egy Kim Jong Un nélküli világban?
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

« Válasz #11309 Dátum: 14 jún 06, 11:49:59 »

Kim Jong Un csak azért jó, mert nagyon reménykedem, hogy még életemben megdől a birodalma és láthatom személyesen Észak-Koreát. A katasztrófaturizmusból meg is élnének. Nevet
Naplózva
Oldalak: 1 ... 752 753 [754] 755 756 ... 1000
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins