Tudtam hogy ma hosszúr, fárasztó és szar napom volt, meg egy hete megállás nélkül tanulok, de azért megleptem még saját magam is azzal, hogy mikor nyitott ablakon át hallottam az utcáról vagyalmi kisgyereket hangot adni, akkor az jutott rögtön eszembe hogy "Eltöröm a karod.".
De minden rosszban van valami jó, nem volt csokim de függőként szükségem volt valamire, ezért kigugliztam pár villlámreceptet, így kb. 3 perc alatt egy király kis valamim született
Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt
Hozzávalók:
4 csapott evőkanál finomliszt,
2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor,
1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna,
2 evőkanál főző kakaópor,
1 tojás,
2 evőkanál olaj (pl. dió, oliva olaj),
2 evőkanál tej
Elkészítés:
Vegyük a bögrét, kanalazzuk bele a száraz elemeket és jó alaposan keverjük őket össze. Üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverjük össze a hozzávalókat, folyós masszát kapunk. A bögre szélét törüljük le egy szalvétával.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe, majd állítsuk be az időszabályozót 3 percre. Kb. 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de ne vegyük ki előbb semmi esetre sem. Ha megállt a mikró, hagyjuk bent 30 másodpercet, majd vegyük ki.
http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/recept-receptek-villamgyors-sutik-mikroban-113903