Chakna
Chuunin
Nem elérhető
Egyesített Shinobi Haderő
Otakugirl
|
|
« Válasz #825 Dátum: 14 feb 23, 22:35:29 » |
|
azaz igaz a kijelentésem az anime nem =mese
|
|
|
Naplózva
|
"Nem is tudtad? Ha valaki megjelenik az álmaidban, az azt jelenti, hogy az illető annyira vágyik arra, hogy veled legyen, hogy kilép a testéből és egyenesen a te álmodba repül."
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #826 Dátum: 14 feb 23, 22:35:31 » |
|
Az avatar az közelít az anime kategóriához, azért nem az ert nem japánok csinálták, a másik kettö meg olyan régijó filmek amik még tartalmaztak mondanivalót- szemben a mai "mese"sorozatokkal..
Már miért közelíteni? Mert keleti stílusú elemeket tartalmaz? Törődj bele hogy a japán rajzfilmek semmiben sem különböznek a többi ország rajzfilmjeitől. Csak van egy egyedi rajzolásuk és animének hívják őket.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 feb 23, 22:37:22 írta Lew »
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
A legrégebbi Fórum Isten.
|
|
« Válasz #827 Dátum: 14 feb 23, 22:37:25 » |
|
Nem tudom, hogy trollkodsz vagy komolyan írtad ezt Chakna. Attól még, hogy van olyan is, ami nem mese, mert egyszerűen túl komoly ahhoz. A legtöbb anime mese marad.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Haku
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
Niggah-chan
|
|
« Válasz #828 Dátum: 14 feb 23, 22:38:28 » |
|
Azt ugye vágjátok, hogy a mese egy már konstans stílus. Vannak állandó jelenlévő elemei és ha ezekből eleget találsz egy műben, az mese. A Csillagok Háborúja is mese és a Fairy Tail is mese De egyezünk ki rajzfilmben, mert az legaláb már filmes stílus és univerzális animékra és mesefilmekre is Lew úgy ahogy beelőzött
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 feb 23, 22:39:16 írta Haku »
|
Naplózva
|
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #829 Dátum: 14 feb 23, 22:39:33 » |
|
Csakhogy a Fairy Tail tényleg egy mese =D No offense imádom a Fairy Tailt, de az egy mese =D
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakna
Chuunin
Nem elérhető
Otakugirl
|
|
« Válasz #830 Dátum: 14 feb 23, 22:40:29 » |
|
Law Nem értem hogy ezt mire mondtad: Az avatar az közelít az anime kategóriához, azért nem az ert nem japánok csinálták, a másik kettö meg olyan régijó filmek amik még tartalmaztak mondanivalót- szemben a mai "mese"sorozatokkal..
Már miért közelíteni? Mert keleti stílusú elemeket tartalmaz? Törődj bele hogy a japán rajzfilmek semmiben sem különböznek a többi ország rajzfilmjeitől. Csak van egy egyedi rajzolásuk és animének hívják őket. Nem csak ez a különbség egyébként. Az animék bármilyen témában bármit megjelenítenek, míg a nyugati rajzfilmek között nem tudom találni-e egyáltalán olyat ami nem elsősorban gyerekeknek (értsd 10-12 éves korig) készült. Gdat az én értelmezésem szerint mese az ami elsősorban gyerekeknek (fenti korosztály) tapasztalatom szerint az animéknek a fele sem ilyen De am nem kell ennyire véresen komolyan venni
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 feb 23, 22:43:50 írta Chakna »
|
Naplózva
|
"Nem is tudtad? Ha valaki megjelenik az álmaidban, az azt jelenti, hogy az illető annyira vágyik arra, hogy veled legyen, hogy kilép a testéből és egyenesen a te álmodba repül."
|
|
|
Haku
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
Niggah-chan
|
|
« Válasz #831 Dátum: 14 feb 23, 22:41:17 » |
|
Én is imádom, de a címében is bene van, hogy mese. Szegénysorsú főhős, hercegnő, sárkányok, 1-3-7 fejjel, stb.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #832 Dátum: 14 feb 23, 22:41:25 » |
|
A DB-ben pl. Son Goku a szegény legény elindul világot látni és a legvégén még a 7 fejű (igaz, hogy hét külön testen) sárkányt is legyőzi.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 14 feb 23, 22:45:43 írta Gdat88 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Haku
Nem elérhető
Rejtett Eső Falu
Niggah-chan
|
|
« Válasz #833 Dátum: 14 feb 23, 22:44:53 » |
|
Pontosan. Volt nekem magyar érettségire mese tételem, majd holnap megkeresem. Szépen le van írva miből is áll egy mese. Tücsök és a hangya a legjobb példa.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Lew
|
|
« Válasz #834 Dátum: 14 feb 23, 22:49:52 » |
|
Nem csak ez a különbség egyébként. Az animék bármilyen témában bármit megjelenítenek, míg a nyugati rajzfilmek között nem tudom találni-e egyáltalán olyat ami nem elsősorban gyerekeknek (értsd 10-12 éves korig) készült. De komolya kell venni. Végre érdembeli témáról megy a normális vita. Találni. Nem is egyet. Ismered Tim Burton vagy Seth Macfarlane munkáit?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
Nem elérhető
Rejtett Csillag Falu
|
|
« Válasz #835 Dátum: 14 feb 23, 22:50:32 » |
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakna
Chuunin
Nem elérhető
Otakugirl
|
|
« Válasz #836 Dátum: 14 feb 23, 22:55:23 » |
|
Lew mármint azt nem kell komolyan venni hogy ezt teljesen úgy mondtam Én arra céloztam hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni az anime és a mese közé Főleg ha a mese köztudatban lévő "definícióját" vesszük. Nem ismerem ezeket az alkotókat
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
heo
Shinobi no Kami
Nem elérhető
Fényhozó
|
|
« Válasz #837 Dátum: 14 feb 23, 22:57:29 » |
|
Amúgy megkerülve azt, hogy kinek mit jelent a rajzfilm és szerinte ezen belül mi minősül animenek. Nem lenne szabad elfelejteni, hogy lehet anime, vagy rajzfilm az adott mű, de semmiképpen sem mese. Ugyanis a mese egy történet, amit valaki, elmond, elmesél. Lehet játékos és tanúsággal teli, de nem lesz sem rajzfilm, sem anime, legfőképp azért, mert rohadtul nincsen képkockában megrajzolva és levetítve. Amúgy Chakna, a japánok az anime szót használják a rajzfilmre, szóval náluk a Tom és Jerry is anime, tehát az érvelésed több, mint önellentmondó. S még egy dolog, a Fairy Tail-ben nincs benne a mese, max. a farok. Másrészt az alapsztori, a céh neve is egy végtelen kaland lenne, amit meseszerűen prezentálnak nekünk, rögtön például magával a mesélővel, aki kezdetben egy mély hangú bácsi, aztán felváltva valamelyik szereplője a történetnek. Más kérdés, hogy itt a rajzfilm a képregényen alapszik, ami pedig lehetne gazdagon illusztrált mese, de mégsem az, mert gyakran a képek beszélnek és nem a karakterek.
|
|
|
Naplózva
|
<Feleségem: Mini-chan > <Gyermekeim: Sabaku, M. Bogi, Rikan> <Anyósom, tiszteletbeli fogadott anyám: Ritli-sama> <Az én pici szarvasom: Flexee> <Tanítványaim: Zizi100, drszabi, shidori93>
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #838 Dátum: 14 feb 23, 22:59:04 » |
|
Nem ismerem ezeket az alkotókat Első kérdésem hány éves vagy? és ha elmúltál 15, akkor eddig hol éltél?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
CrazyCat
Elit Jounin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #839 Dátum: 14 feb 23, 23:00:59 » |
|
Pont őket nem? Nem értem, hogy mertél így, alapismeretek nélkül vitába szállni bárkivel is.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|