Kicsi fáziskéséssel...
Én is ismerek több olyan pasit akik 32 évesen 20-21 évesekkel vannak együtt. De ismertem olyat is aki csak azért keresett fiatal csajszit mert hogy vele bizzosabb hogy összejön egy gyerek mint a saját 30+ kotosztályában. Ez aztán a "kapuzárási" pánik.
Meg megakadt a szemem a tanár szón.
Tegnap hallgattam a rádióban a köszönési illemekről egy beszélgetést.
Az volt benne hogy egy fiatal álltalános iskolai tanár "csővel" köszönt el a diákoktól. Erre egy kisgyerek kijavította hogy "csunya dolog így köszönni."
Kivételesen jólnevelt gyerek volt. De fura hogy a tanár akinek nevelni kellene a gyereket ilyet csinál.
Mondjuk még arról is szó volt hogy az emberek nem tudnak köszönni.
Pl a csókkolom már cikis, de a szeva már tul személyes.
Engem azért is érint mert eladóként dolgozom és senki nem mondta de olyan alap hogy jónapottal köszönök ha valaki bejön. Még ha meg is jegyezte hogy tegezhetem akkor is azt mondom "jónapot, szia".
Aki meg elmegy annak "további szép napot kívánok." A kollegáim fiatalok 21 évesek és ha valakinek fel akarják hívni a figyelmét azt mondják "hééé"! Ez is milyen bunkó dolog már főleg ha idegennek szólnak. Nekem is volt hogy valaki valamit itthagyott a boltban de én úgy szólítottam meg az illetőt hogy "uram" vagy "hölgyem" más esetben.
Van itt egy köztudottan pedo fickó, még neki is jó napot mondok, de mondjuk ott a hangsulyom nem az igazi. Kissé ingerülten szoktam kiszolgálni.
A kiboruláshoz meg annyi hogy évente egyszer fordul elő nálam is a bummm, de akkor ha van lehetőség beállok a zuhany alá és ott kisírom kikáromkodom magam.