Engem a Tsugumi adag sem kárpótolt. Na jó, egy kicsit sem tiltakoztam ellene.
Adok egy kis beszédtémát.
Az lenne a problémám, hogy nem tetszik az az irány, amit a manga vett az 50. fejezet után. Emlékszem mennyire élveztem a sztori olvasását az elején és furdalt a kíváncsiság, hogy mi lesz az ígérettel. A Nisekoi-t számomra az ígéret körüli rejtély tette különlegessé, amire az első 50 fejezetben sokkal több hangsúlyt fektetett Komi, mint a rákövetkező 75 fejezetben. Erre jönne gondolom az a válasz, hogy kell a változatosság és nem lehet mindig az ígérettel foglalkozni. Ez így is van, de a ló túloldalára sem szabad átesni, mert szerintem ez történt a Nisekoi-val. Az az igazság, hogy felhígult és kis túlzással átlagos hárem romantikus komédiává kezd válni, ha még nem vált azzá, legnagyobb bánatomra.
Megpróbáltam összegyűjteni az 50. fejezet utáni olyan fejezeteket, amik nem az 1 fejezetes bohóckodások voltak, hanem főként mini történetszálak és elláttam őket 3 különböző jelzővel. Leszögezem, hogy ez csak az én véleményem, így nem kell meglincselni, ha valaki másként gondolja. Az is lehet, hogy kihagytam párat. A 3 jelző a következő:
Fontos: Olyan fejezet vagy történetszál kapta ezt a jelzőt, amiben egyértelműen megtudtunk valami új információt és a történet alakulását is úgy érzem, hogy befolyásolta.
Határeset: Olyan fejezet vagy történetszál kapta ezt a jelzőt, amiben voltak ugyan információk, de vagy nem egyértelműek vagy nem gondoltam úgy, hogy akkora jelentőséggel bírnak, hogy fontosak legyenek. A helyzetük változhat a jövőben.
Jelentéktelen: Olyan fejezet vagy történetszál kapta ezt a jelzőt, amiben a történetet befolyásoló információ nem hangzott el és sokszor csak időhúzásnak véltem. Ezek a fejezetek ettől függetlenül nem borzalmasak, sőt akadnak köztük nagyon jók is, csak nem voltak hatással a történet alakulására a véleményem szerint, vagy lehet átsiklottam dolgokon.
51. A nyakék jelenlegi helyzete -> Fontos
54-55. Paula megjelenése -> Jelentéktelen
59-63. Chitoge anyjának megjelenése -> Határeset
67-69. Valentin nap -> Határeset
72-73. Maraton -> Jelentéktelen
75-76. Haru megjelenése -> Fontos
77-78. Bohóckodás Haruval -> Jelentéktelen
79-80. Bohóckodás Paulával és Tsugumival -> Jelentéktelen
83-85. Shuu érzései a tanárnő iránt -> Jelentéktelen
87-92. Amnáziás Raku -> Fontos
95-97. Mikage megjelenése és Marika helyzete -> Határeset
107-110. Haru önként válik segítővé -> Fontos
113-115. Ruri és a dédapja -> Jelentéktelen
118-121. Yui megjelenése -> Fontos
124-125. Bohóckodás Tsugumival -> Jelentéktelen
Nem túl jók az arányok. A 75 fejezetből kiválasztottam nagyjából 44-t, amiből azt következik, hogy a maradék 31 az csak 1 fejezetes bohóckodás volt. A 44-ből csak 17 minősült fontosnak, 9 határesetnek és 16 jelentéktelennek. Lehet szigorú voltam néhány esetben, de még egyszer mondom, hogy ez a véleményem. Remélem a harmadik évre tartogatja Komi a maradék puskaporát és ismét átélhetem az első 50 fejezet általi hangulatot. Nem szeretném úgy elkönyvelni ezt a szériát, hogy ígéretesen indított majd hamar ellaposodott.
A változatosság kedvéért, jövő héten Marikás fejezetre számítok.