Honda most nagyon fölszívta magát, kár hogy korábban beismerte, hogy szemtől szembe leveri őt Tsugumi. Vagy az is lehet, hogy csinál egy pálfordulást és segít Marikát kimenekíteni.
Gondolom ezen nem lepődött meg senki.
Az azért meglepett, hogy nem került elő a kulcsa. Komi-sensei már teljesen elfelejtette a kulcsokat? xD Pedig milyen jó elméleteket gyártottunk, hogy ha Marika meghal, akkor kiderül, hogy ővele köttetett az ígértet. Vagy akár most is lehetet volna úgy vége a fejezetnek, hogy Marika előveszi a kulcsot és megkéri Rakut, hogy mivel 2 évig távol lesznek egymástól, akkor hadd próbálják meg. Na az Rakut is elgondolkodtatta volna, ha kinyílt volna a zár.
Amúgy Raku nagyon idegesít. Miért nem akarja elismerni magának vagy fölfogni, hogy Chitogét is szereti? Ott hebeg-habog, hogy dehát ő Onoderát szereti. már 195 fejezet óta húzodik, de még mindig nem akarja elfogadni. A következő fejezet, tuti úgy kezdődik majd, hogy egyedül próbálja felfogni, hogy Chitogét is szereti pl: Hogy- Onodera mellet Chitogét is szeretem?! Ez nem lehet, hisz ott van nekem Onodera, és Chitoge csak a barátom. Eddig is csak a családjaink miatt játszottuk meg. Hisz nincs az az isten, hogy Chitoge bármi ilyet gondoljon.
Talán most majd figyelni fog a jelekre és az apró utalásokra.
Furcsálltam, hogy még nem a végső Arc-ba lépünk be. Esetleg ez az arc arra fog elmenni, hogy megbizonyosodjon az érzéseiről Chitoge felé, és közben arra is rájön, hogy mindkét lány szereti őt?
Mondjuk szerintem ez már csak időhúzás lenne, Komi ebben az Arc-ban szépen kifejezte, hogy Onoderában nincsen meg az, ami a főhősnő szerephez kell, sokkal inkább Chitogében, hisz őt is nyomatta ebben az Arc-ban, míg Onodera hanyagolva volt. Meg most is, míg Onodera csak sírdogált Chitoge elintézte nekik az illő búvdút, hogy lekoptatta a többieket. A mondás is úgy tartja, hogyha 2 lányt szeretsz, akkor az újabbat válaszd, mert ha igazán szeretted volna az elsőt, akkor nem szerettél volna bele a másodikba.
Amúgy most, hogy Marika távozott 2 évre nekem nagyon gyanús. 2 év múlva érettségiznek és még 2 év van hátra a hamis szerelemből (legalábbis a sztori szerint annyi volt.) Szóval most vagy még elmegy egészen addig a sztori, vagy kapunk a végén egy kisebb időugrást, hogy Marika visszatér az utcsó, utcsó előtti fejezetben és látja, hogy Raku és Chitoge... vagyis Raku és a választott lány boldogan tervezgetik a jövőjüket.