-Kis Viku, tudod mi a boldogság?
-Hát...asszem nem tudom Fater. Mi az?
-A boldogság az, mikor reggel odasétál a 15 millás terepjárójához az újgazdag, köcsög szomszéd, aki tavaly ellopta anyád új laptopját az erkélyről, rámosolyog a verdájára, megsimogatja, szépen beleül és elfordítja a slusszkulcsot.
-És ettől te miért vagy boldog, mikor úgy utálod, mint a szart?
-Mert pár perc múlva rá fog jönni, hogy éjjel a nyestek széjjelrágták a kocsija alatt az összes kábelt!
------------------------
-Haló! Haló hall engem?
-Üdvözlöm uram, miben segíthetek?
-Jó napot kívánok, én a Fater vagyok. Namármost. Van nekem egy mobilom és szeretnék bele internetet.
-Milyen mobilkészüléke van?
-Á ilyen kis régi fos.
-A típusát tudja esetleg?
-Mobil típusú. Nem vezetékes. Ilyen kis genya. 8 éve vettem kábé.
-Értem uram. A márkáját tudja?
-Pillanat...igen...Vodafone.
-Az a szolgáltató, kérem nézze meg a mobiltelefonját, mi van ráírva? Samsung, Nokia, Sony...
-Jaj, erről már lekopott minden! Van rajta egy Fradi meg egy Volkswagen matrica, ha az segít...
-Remek, értem. Okos telefon?
-Áááááá, ez olyan mint a f@*om, teljesen hülye! Beragadnak a gombok, eltörött a kijelző, folyton kiesik az aksi, úgy hegesztettem vissza bele a Totyával!
-Értem. Nos, attól tartok, ez egy nagyon régi mobiltelefon, amibe sajnos nem tudunk internetet tenni.
-Hát hogyhogy? Ja peeeersze, megy a lerántás, hogy vegyek százezerért ilyen tapizós szart! Nézze, karosszérialakatos vagyok, olyan bőrkeményedéseim vannak, hogy 2 perc alatt széjjelkarcolnék akármilyen mobilt, gyakorlatilag egy puszta simogatással formára vágok akármilyen síküveget, szóval nekem nyomkodós kell!
-Van olyan készülékünk is, ami nem érintőképernyős és tud rajta netezni.
-Tényleg?
-Tényleg.
-Na akkor egy olyat kérek, egy nyomkodósat, valami nagy képernyővel, mert szar a szemem, meg hozzá internetet. Mikorra tudják kihozni?
-Sajnos ehhez be kéne fáradni az egyik kirendeltségünkbe.
-A készülékért?
-Igen, a készülékért és az internetért, a tarifacsomagért és a szerződésért.
-Jó, de majd akkor külön kijön a szerelő és beköti a lakásba is az internetet?...
...
...Háló!!!!Háló!!!...Hábazzzeg, letette!!!
------------------------------
"
Ébredés utáni ímélem a laptop szerviznek (ne röhögjé', kajak elkűttem!)Kedves Olvasó!
Szőke nő vagyok, ezt tessenek figyelemebe venni kérem!
Van egy ilyen ócó teszkós laptopom, Asus X54c vagy mi a bánat és (most jön a szakszerű esetleírás!) a bemeneti pöcök és a csatlakozó közt van a probléma, úgymint: a laptopot oldalra kell fektetnem a saját súlyára és csak úgy tölt, mert annyit rángattam a madzagot, hogy elcsesztem a likat meg a kukit. A likba kell nyomni erősen a izét, hogy töltsön, na, és mivel már ínhüvely gyulladásom van, szeretném, ha Önök megjavítanák nekem, kérdésem az lenne, hogy ez a bemeneti lyuk csere vagy mi, mennyi ideig tartana.
Köszönöm szépen a választ, már hívtam Önöket telefonon, de nem vették fel, ez nem reklamáció, csak mondom, így barátilag, semmi felemelt hangsúly meg ilyesmi, de hó végéig kéne a megoldás, mert a szeplős homárokra (angolok) nem akarom rábízni ezt, mert magyar lukba magyar férfi kéz turkáljon!
Előre is köszönöm a választ, vidám hétfőt kívánok, ha van olyan egyáltalán, addig nyomom a likba a pöcköt, de már baromira fáradok!"
----------------------
Ezt a táblát Agárdon lehet látni a strandon.