Na asszem lefáradtam teljesen

Most beszéljünk egy kicsit a szenilitásról:
Semmi baj,úgysem találta volna meg a borotvát
Ludwig van Beethoven egyik barátja,Frederick Stark egy reggel felkereste a híres és híresen feledékeny zeneszerzőt, éshálószobájában találta, amint éppen öltözködött.
Különös módon Beethoven arcát vastagon borította száraz szappanhab.Előző este kente a szappant az arcára,hogy megborotválkozzon,azután megfeledkezett róla,és lefeküdt aludni.
A feledékenységért járó éves G.K.Chesterton-díj első alkalommal...G.K. Chestertoné!
A legendásan feledékeny brit író,G.K. Chesterton rajongott az édesanyjáért.Amikor vőlegény lett,hosszú levélben osztotta meg édesanyjával a jó hírt.Még figyelmesebb lett volna a gesztus,ha az édesanyja éppen nem 1 szobában ült volna vele, mikor a levelet papírra vettette.
A feledékenységért járó éves G.K. Chesterton díj 2.alkalommal...G.K. Chestertoné!
Egy nap G.K.Chesterton végigsietett az utcán,mert késésben volt egy fontos találkozóról.Ám először-mivel megszomjazott-,hogy felfrissüljön,megállt egy pohár tejre a helyi tejbárban,ahová gyerekként is járt.Ezután vásárolt egy revolvert a fegyverkészítő üzletben,mert már régóta tervezte.
Csupán ezek után jutott eszébe,hová is indult oly sietve- a saját esküvőjére.
Elég jó esély van rá,hogy szüleim is voltak
A
Premiere Magazin 2001-ben megkérdezte Drew Barrymore-tól,hogy szeretne-e gyereket.
-Mindenképpen!- felelte a színésznő.
-Legalább kettőt szeretnék,mert nem volt sem bátyám,sem nővérem akikkel együtt nőhettem volna fel!-Hirtelen elhallgatott.
-Úgy értem,
van egy bátyám,de nem igazán töltöttünk együtt sok időt.-Újra elhallgatott.
-És nővérem is van!
És még egy aranyköpés tőle:
"Sosem hazudok a páromnak.Legfeljebb nem vagyok mindig teljesen őszinte."
És az utolsó:
Vagy inkább ő keressen fel
Egy este a német drámaíró és filozófus,Gotthold Ephraim Lessing,mélyen elmerülve gondolataiban hazafelé tartott,amikor észrevette,hogy otthon felejtette a lakáskulcsát.Bekopogott a saját bejárati ajtaján,egy szolgálója nézett ki az ablakon,és-mivel a sötétben nem ismerte fel Lessinget- így szólt:
-A professzor nincs itthon.
Mire a köztudottan szórakozott Lessing így felelt:
-Ó,értem.Semmi baj.-azzal sarkon fordult,és távozóban visszaszólt:
-Mondja meg neki,hogy majd máskor felkeresem!