kisama
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Szökött Shinobi
Made in China :P ("Basszus")
|
|
« Válasz #1635 Dátum: 13 máj 10, 16:46:44 » |
|
És az nagyjából hanyadik részig foglalja magába a részeket? Olyat keresnék, ami 313 után van..( a shippudenben)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1636 Dátum: 13 máj 10, 16:51:24 » |
|
Szerintem azt nem is lehet itt kapni.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 10, 17:02:04 írta viktor6665 »
|
Naplózva
|
|
|
|
kisama
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #1637 Dátum: 13 máj 10, 16:53:18 » |
|
De mintha láttam volna képet az ötszáz valahanyadik részről..
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
viktor6665
Osztag Vezető
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1638 Dátum: 13 máj 10, 16:56:29 » |
|
Persze, Japánban nyílván megjelenik, különben mi sem olvashatnánk Itt magyarországon sok éves késéssel fordítják csak le.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Miroku
|
|
« Válasz #1639 Dátum: 13 máj 10, 16:58:16 » |
|
Magyarországon eddig 18 kötet Naruto jelent meg, ez a Tsunadés részeket jelenti. Ez még nagyon nem a Shippuu'. Egyébként kötetenként 2000 forint, ha újonnan veszed. De vannak néha másodkézből mangák neten, kevesebbért.
|
|
|
Naplózva
|
Let's do our rock, scissors, and paper make your hands, don't blink your eyes... アイコ なら 振り出しで 負けたら それ まで の ゲーム
今日 も 君 信じる こと 忘れず に 見覚められて いますか。
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #1640 Dátum: 13 máj 17, 13:25:29 » |
|
Olvasta valaki William Gibson-tól a Neuromancer-t? (Neurománc)
Véleményeket várnék, meg azt, hogy az angol verzió ha jól látom 3 részből áll Neuromancer (1984), Count Zero (1986), and Mona Lisa Overdrive (1988).
Érdemesebb egyenként beszerezni őket antikváriumból, és angolul olvasni?, vagy láttam a Szukitsnál egybe megvan magyarul, csak "drágábban".
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 17, 13:27:18 írta Syzygy »
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1641 Dátum: 13 máj 17, 21:26:15 » |
|
A Szukitsos verzió azért jobb, mert annak a fordítása már javított és befejezett. Elég sok infót tudok arról, hogyan zajlott a könyv fordítása. De ha rám hallgatsz, év végéig vársz vele. A Spawl trilógia valóban három részes. Neurománc, Számláló nullára, Mona Lisa Overdrive. De más történetek is vannak,a mik kapcsolódnak hozzá. Az Izzó Króm (Burning Chrome) című novelláskötetben két-három olyan történet is olvasható, melyek kapcsolódnak az univerzumához. A Neurománcról annyit, hogy a leghíresebb cyberpunk regény. Halhatatlanná a posztmodern írásstílus tette, ami Gibson sajátosságává - és egyben keresztjévé - is vált. A maga idejében szükséges volt, hiszen nagyon frissítő hatással bírt a modern sf-re. Emiatt a regénye miatt tartják William Gibsont a modern SF mesterének, mert rengeteg más, sikeres szerző merített ihletet a Neuromancerből. Ha a történetére vagy kíváncsi, azt is részletezhetem kissé.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #1642 Dátum: 13 máj 18, 08:37:13 » |
|
Köszi! Nem kell részletezni, eldöntöttem, hogy elolvasom, viszont nem ebben az évszakban, mert így van vagy 5 könyv lemaradásom. Szóval várhatok év végéig már csak az a kérdés mi lesz év végén?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rondár
|
|
« Válasz #1643 Dátum: 13 máj 19, 12:20:50 » |
|
Hallottam, hogy újra kiadják, de nem féltéglásan, hanem kötetes formátumban, egyenként. A fordítás javított, és bővített lesz az antikvár példányokhoz képest.
Egy jó tanács a könyvhöz: odafigyelősen kell olvasni. Gibson bonyolultan ír. Egymásba akasztott metaforákkal fogalmaz, szereplői unszimpatikusak, és sok benne a technoblabla.
|
|
|
Naplózva
|
"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
|
|
|
zitagirl
Legendás Sannin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #1644 Dátum: 13 máj 24, 21:33:41 » |
|
Tanácsot kérnék: Van egy történet ötletem, már egy jó ideje, és már majdnem teljesen meg van az egésznek a története. Olyan 8-10 könyvbe gondolom az egész sztorit. Most olyan néhány hete egy új karakter jutott az eszembe és már teljesen megvan a története. Annyira megkedveltem a karaktert, hogy már szinte nem tudok másra gondolni, és egyre inkább szeretnék egy külön könyvet írni róla olyan előzetesként. A gondom az vele, hogy: 1. A történet szempontjából, kb, a 4.könyvben lenne egyáltalán pontosan szó róla, addig meg igazából őt senki sem ismeri, vagyis aki igazából ő, kivéve egy személy, ö meg nincs igazán jóban az emberekkel, hogy csakúgy mondjon bárkinek is róla. 2. Ő sokkal de sokkal régebben élt, mint a fősztori maga. Igaz igen nagy nyomott hagyott az utókornak, meg ő hozzá fűződik az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró esemény a történetben, de ezeket is csak később szeretném leírni. 3. Mondjuk úgy, hogy valamennyire visszatérne a történetben majd a sztori felénél, de ezt nem nagyon akarom elmondani hogyan.
Mondjuk, csak élete egy részét írnám le, azt amelyiket senki nem tud, és a többit róla majd a később lenne leírva, ahogy jobban belebonyolódnék a múltba.
Tényleg nem tudok dűlőre jutni, hogy mi legyen, mert ha előbb leírnám külön, akkor tán nem lenne olyan jó a beleszövése, ha meg rendesen beleírnám a történetbe, akkor az lenne, hogy az 5.könyv szinte csak visszaemlékezésből állna.
Nagyon megköszönném a segítséget, mert ez nekem igen fontos lenne.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 24, 22:51:44 írta zitagirl »
|
Naplózva
|
|
|
|
kisama
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Szökött Shinobi
|
|
« Válasz #1645 Dátum: 13 máj 25, 08:18:44 » |
|
Szerintem csinálhatod úgy, hogy találkozik valakivel és egy csata közben , vagy valamilyen körülmény közben elmeséli a múltat
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zitagirl
Legendás Sannin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #1646 Dátum: 13 máj 26, 13:05:48 » |
|
Erre már gondoltam is, és meg is lenne, hogy kinek mesélné el, csak még így is sok lenne szerintem a visszaemlékezés nála. Rövidíteni meg nem szívesen csinálnám, mert vele mutatnám meg, hogy milyen is volt még az akkori időben minden, vagy legalábbis a lényeget.
A külön könyvre meg azért is gondoltam, mert így anélkül is írhatok le bármit, hogy spoilerezzem az azután történteket. Max. annyit utalok vissza rá legelőször a többi könyvben, hogy meg fog jelenni az a személy, de ő róla is csak később derülne ki, hogy ki ő.
Amúgy valahogy így tervezem a könyveket: 1. triológia, 1-2 könyv ilyen átvezetőként (Itt jelenne meg ő), 2.triológia és megint 1-2 könyv mint lezárás.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 26, 13:14:39 írta zitagirl »
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #1647 Dátum: 13 máj 26, 13:37:56 » |
|
Nem akarom senkinek sem betörni a fejét, de ha már egy 8-10 kötetes könyvsorozatot tervezel, nem gondolod, hogy legalább fogalmazni megtanulhatnál rendesen?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
zitagirl
Legendás Sannin
Nem elérhető
Rejtett Hó Falu
|
|
« Válasz #1648 Dátum: 13 máj 26, 13:45:41 » |
|
Bocs, csak kicsit figyelmetlen vagyok, meg most igen zűrös hetem volt, és még jövőhéten vizsgám is lesz angolból.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
A-chan
Elit Jounin
Nem elérhető
Akatsuki
(†ㅍ_ㅍ)૭°
|
|
« Válasz #1649 Dátum: 13 máj 26, 13:57:15 » |
|
Oké, nekem mindegy, csak egy apró észrevétel volt...
Viszont elég zűrös hónap áll mögöttem is, mégsem látni tőlem hasonlókat: "lenne egyáltalán pontosan szó róla, addig meg igazából őt senki sem ismeri, vagyis aki igazából ő, kivéve egy személy, ö meg nincs igazán jóban az emberekkel, hogy csakúgy mondjon bárkinek is róla. " "Rövidíteni meg nem szívesen csinálnám"
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|