24 nov 15, 11:27:51 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 103 104 [105] 106 107 ... 162
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Könyvek, képregények  (Megtekintve 405305 alkalommal)
0 Felhasználó és 10 vendég van a témában
Kazekage sama
Uchiha Madara
*
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1560 Dátum: 13 jan 31, 09:09:43 »

Győzzön meg valaki, hogy a képregényrajzolás jobb. Nevet

Magyarországon a képregényes (nem anime, manga) közösség olyan kicsi, hogy minden megjelenő kiadást megvesznek, vagyis van egy biztos olvasótáborod/közönséged, nagyon kevés konkurenciával viszont kétes megélhetéssel. Viszont nagyon sok kiadó van a világon ahol el lehet helyezkedni, akár európában is ha képes vagy egy bizonyos minőségben a havi 20-25 oldalra. Ez az amit még nem láttam hazai rajzolótól, itt általában évi 3-4 kötetre vannak behangolva a börzékre és fesztiválokra.

A könyvkiadás meg már volt részletezve.
Naplózva

Éjfél
S-Osztályú gyilkoló ninja
*

« Válasz #1561 Dátum: 13 jan 31, 13:06:36 »

rondár, szvsz már nem is nagyon fogják, a film ipar 'biztos' azt képzeli hogy nincs rá nagy igény.. ráadásul azért ha megnézed az alap koncepció szerelmi szálon... hasonló mint a twilightban.

(Azt viszont nagyon nem értem, hogy miért mentek rá ennyire a női illetve inkább a tini/kamasz nézők megcélzására mostanában.)

Egyébként nem tudom, hogy működik egy könyv megfilmesítése vagy pontosan miket vesznek alapul.
« Utoljára szerkesztve: 13 jan 31, 13:07:20 írta Éjfél » Naplózva
Laterneman
Kezdő Jounin
*

« Válasz #1562 Dátum: 13 jan 31, 14:36:05 »

Tökre örülök, hogy ekkora thread lett a magyar könyvkiadásból (srsly), de valaki esetleg megnézte a linkemet is, és lenne pár szava hozzá? Csak úgy a visszajelzések miatt.  Mosolyog
Naplózva

Kazekage sama
Uchiha Madara
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #1563 Dátum: 13 jan 31, 15:55:59 »

Éjfél: A kapcsolt termékek akkora hasznot hoznak hogy csak na. És nyilván a tinédzserek a legbefolyásolhatóbbak és a legkönnyelműbb célközönség. Ezen felül még a burkolt propagandával is lehet őket befolyásolni.
Naplózva

rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #1564 Dátum: 13 jan 31, 16:22:46 »

(Azt viszont nagyon nem értem, hogy miért mentek rá ennyire a női illetve inkább a tini/kamasz nézők megcélzására mostanában.)

Egyébként nem tudom, hogy működik egy könyv megfilmesítése vagy pontosan miket vesznek alapul.

Azért mennek rá ennyire, mert az a korosztály/nem sokat költ szórakozásra. Ha megnézed a mai animék, filmek stb. nagy részét, rájössz, hogy egy jelentős százalékuk "előre bebiztosított alkotás." Úgy írják meg, olyat írnak, olyan filmet forgatnak, olyan videojátékot terveznek, olyan animét rajzolnak, ami ahhoz a réteghez szól, aki fix, hogy meg is támogatja az alkotóit. Ma már minden a pénzről szól, sajnos. De bestsellergyanús könyvet könnyű írni. Felvázolok egy sikeres bestseller forgatókönyvet: "A történet főszereplője egy kallódó démonfiú, aki a későbbiekben összemelegedik egy emberi lánnyal. Megint később találkozik egy elf fiúval, és kiderül, hogy kívánja a f*szt is. De gonosz erők és a népeik el akarják szakítani őket egymástól. Egyikük végül meghal, a másik kettő pedig boldogan él, miután legyőztek minden akadályt. Vége!" - ha ezt megírjátok, fix, hogy szinte azonnal ki is adja valaki. Próbáljátok ki, garantált siker! Mosolyog (a jogdíjat meg majd felezzük Nyelvesít)

A filmadaptációk is így működnek. A filmrendezők egy része ha könyvet dolgoz fel, alaposan utánanéz, melyek a "legkelendőbb bestsellerek". Ezután indul be a gépezet. Megveszik a jogot az írótól, és ráállítják az illetékeseket a munkára. Egy sikeres filmadaptáció mindenkit milliomossá tesz. Mivel a film gerince a könyvre készül, a rendező nem ragaszkodik annyira a könyv sztorijához, abban a hitben tévelyegve, hogy úgyis mindenki elolvasta már a könyvet, aki akarta, és ha nem értenek valamit, a könyv majd megválaszolja a kérdéseiket. Emiatt gagyibbak egyre jobban a könyvadaptációk. Előre sajnálom anyám egyik kedvencének, a Csontvárosnak az idei filmadaptációját.   
Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
Éjfél
*

« Válasz #1565 Dátum: 13 jan 31, 18:58:39 »

Nem sokat költ szórakozásra?

Kezdjük ott hogy hogyan lesz egy könyvből bestseller? Gondolom én kapcsolatok, szponzorálás.. pénz invesztálás az alapja. Anélkül lehet egy könyv bármennyire brutál.. ha fel sem fedezik.. és a felszínes "Amerika"  nem lát benne elég lehetőséget megfilmesítés terén.

Pénz, pénz, pénz, kapcsolatok.. kapcsolatok.. kapcsolatok.

Mondjuk az Anita Blake nem egy utolsó kategóriás sorozat, szóval.. érdekes. Nevet

Ezt a forgatókönyvet nem írnám meg.. bármennyire is sikergyanús számodra...
A homoszexuális dolgok hát.. sehogy sem vonzanak.

Latern: Az első három fejezetet már elolvastam és meg is van a véleményem (hogy is ne lenne) de szerintem nem az enyém érdekel. (vagyis az első fejezet, három részletét)

« Utoljára szerkesztve: 13 jan 31, 19:26:02 írta Éjfél » Naplózva
Laterneman
Kezdő Jounin
*

« Válasz #1566 Dátum: 13 jan 31, 23:04:40 »

Miért ne érdekelne? Mondd csak nyugodtan, itt vagy akár privátban, ha az úgy jobb Neked.
Naplózva

rondár
VIP

"There can be only One."

« Válasz #1567 Dátum: 13 feb 02, 21:10:03 »

Nem sokat költ szórakozásra?

Ezt elgépeltem. -_-' Sokat költ szórakozásra*

Idézet
Kezdjük ott hogy hogyan lesz egy könyvből bestseller? Gondolom én kapcsolatok, szponzorálás.. pénz invesztálás az alapja. Anélkül lehet egy könyv bármennyire brutál.. ha fel sem fedezik.. és a felszínes "Amerika"  nem lát benne elég lehetőséget megfilmesítés terén.

Amerikában - és mindenhol, ahol az írásból úgy ahogy meg lehet élni - élnek irodalmi ügynökök, akik felkarolják az írót és harcolnak azért, hogy minél többet keressen a könyveivel. Egy jó ügynök el tudja érni azt is, hogy filmet készítsen belőle valamelyik rendező.

A bestsellerség egyik lehetősége a promó. A szürke ötven árnyalata című regény témáját tekintve alapból bestsellergyanús, de rengeteg helyen hirdették, még nálunk is. A metrók belső tele is tele volt plakátozva vele. Amerikában pedig maga Stephenie Meyer éltette. Azt azonban érdemes tudni, hogy Amerikában a könyvpiac így néz ki: ha a könyved egy hónap alatt nem termel meg elegendő profitot, repül. Onnantól kezdve a kiadó nehezebben áll veled szóba, ezért is kell nagyon szétnézni, mikkel érdemes kísérletezni.   

De egy promózott könyv is megbukhat, ha nem megfelelő embereknek reklámozzák. Stephenie Meyer például írt egy Burok című sci-fit, melyet elsődlegesen az Alkonyat rajongói rohamoztak meg, de ez a könyv már nem nekik lett írva, ezért csalódásként élték meg. A most megjelenő filmfeldolgozás viszont sokat javíthat ezen.

Idézet
Ezt a forgatókönyvet nem írnám meg.. bármennyire is sikergyanús számodra...
A homoszexuális dolgok hát.. sehogy sem vonzanak.

Tekintettel arra, hogy ezeket a regényeket kiéhezett tinédzsereknek és idősebb asszonyoknak keltené fel azonnal az érdeklődését - akik eléggé nagy vásárlópiac - a siker garantált lenne, így az az író, aki pénzt szeretne elsődlegesen keresni a könyveivel, jobban jár, ha ilyesmiket ír. Sajnos.
Naplózva

"Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnycseppek az esőben."
viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1568 Dátum: 13 feb 06, 23:32:16 »

Valaki tudna ajánlani valami jó kis fantasy könyvsorozatot? Elég sokat olvastam már, szal lehetőleg ne mainstremeket, thx.
Naplózva

Éjfél
*

« Válasz #1569 Dátum: 13 feb 07, 00:23:40 »

Nem tudom neked ez mennyire "mainstream", de szerintem alap mű:
Tracy Hickman és Margaret Weis - Sárkánydárda krónikák (kedvenc, dejó lenne újra elolvasni.. :/)
Naplózva
viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1570 Dátum: 13 feb 07, 13:01:01 »

Nem ismerem, de első ránézésre jónak tűnik Nevet
Téged mi akadályoz meg, hogy újraolvasd?
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1571 Dátum: 13 feb 07, 13:14:24 »

Dragonlance az kifejezetten mainstream. ikszdé Persze, aki nem olvasott még ilyen történetet, annak érdemes.

Nekem amúgy kissé felemás a viszonyom hozzá, igaz csak kevés könyvet olvastam abból az univerzumból. Nem volt rossz, voltak izgalmas kalandok benne, de nagyon sablonos volt. A szereplők, a történet, a szituációk, minden. Szal fennállt az a probléma, hogy hamar kitaláltam a  végét,  meg úgy általában, hogy mik fognak történni. Persze ez főleg amiatt lehet, hogy nagyon sok fantasyt ismerek, és ismerem a kliséket. xD Igazából az egyetlen szereplő, aki tényleg meg tudott fogni, az Raistlin volt. Őt kedveltem, főleg miatta volt érdemes olvasni. Nevet (Jut eszembe, el is kell majd olvasnom néhány további könyvet is, amiben benne van Raistlin további sorsa. Hugom szereti nagyon a Dragonlance-t, én többet is olvasott belőle, mint én.)
Naplózva
viktor6665
Osztag Vezető
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1572 Dátum: 13 feb 09, 19:07:36 »

Én eddig ezeket olvastam fantasy műfajból:
Harry Potter 1-7
Bartimaeus 1-4
Örökség 1-4
Tűz és a jég dala 1-5
Gyűrűk ura 1-3
Égvilág 1-3
Dreamworld 1-2
Látnok 1-3
Guild wars 1-2
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #1573 Dátum: 13 feb 09, 19:13:31 »

Ha szeretsz nagyon sok olvasni, akkor Robert Jordan: Az Idő Kereke sorozat vár még rád. Nekem az egyik alap kedvencem, fórumos nevem is onnan van. (Otta  mágiahasználókat hívják aes sedai-nak.) Nagyon jó történet, én szeretem.
Naplózva
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #1574 Dátum: 13 feb 09, 19:36:12 »

A Warcraft könyvek nagyon jók, akkor is élvezhetőek ha soha nem játszottál, sőt akkor talán még jobb is mert nem spoilerezed le magadnak pl thrall történetét.

Most egyébként a Warhammer sorozatot olvasom, abból is Malus történetét. Ez is nagyon jó könyv.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 103 104 [105] 106 107 ... 162
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins