Avagy a Démonúr munkába megy!
Adott egy világ, Ente Isla, amit a rettenetes Démonúr, Satan seregei ostromolnak, szevedést, pusztulást és gyötrelmet hozva az emberekre és mindenre, ami az útjukba kerül.
Bár maga a Démonúr ritkán száll harcba, négy tábornoka Lucifer, Arsiel, Adramelech és Malacoda egyre-másra nyomul előre, hódítva meg a kontinenseket.
Aztán egyszercsak feltűnik egy hős, egy szent karddal és az emberek oldalán visszaveri a démonok hordáját, majd ő és szövetségesei megostromolják a Démonúr kastélyát és majdnem le is győzik a gonoszt. Csakhogy a teljes veresége előtt Satan arra használja az ereje jó részét, hogy kaput nyisson a világok közt és leghűségesebb tábornokával Arsiellel elmeneküljön egy véletlenszerűen választott világba, hogy megtervezze Ente Isla visszafoglalását és erőt gyűtsön.
Pechjére a mi világunkban köt ki, ahol nincs mágia, így még a saját eredeti alakját sem tudja fenntartani, nemhogy erőt gyűjteni. A tervezéshez pedig huzamosabb ideig maradnia kéne amihez bizony szükség lesz némi adminisztrációra és pénzre is...
Vajon, hogy boldogul a hatalmasságos nagyúr ebben az idegen környezetben? És vajon az Ente Islán maradt démonok és emberek hogy reagálnak majd az egészre?
A válaszhoz már csak meg kell nézned az Animét.
----
Ez egy 2013 as tavaszi anime, szóval csak most indúlt, jelenleg 5 rész van belőle.
Talán az egyik legviccesebb Anime, amit valaha láttam a Sket Dance mellett. Satan, avagy, ahogy itt hívják Maou Sadao mindennapi élete már magában is elég vicces, de ahogy próbál ragaszkodni a korábbi életviteléhez (pl a Biciklie neve
), ahogy viszonyul a világhoz a maga elképesztően nemtörődöm személyiségével és ahogy erre Arsiel reagál az már magában is bővel elég nevetésre ad okot, és akkor még nem is beszéltem a 2. 3. 4. 5. részben bemutatott újabb karakterekről, akikkel együtt az egész egy igazi kis kabarétársulatot alkot.
Ugyanakkor, akit a sztori érdekel az sem fog nagyon csalódni, bár az anime főként a karakterek interakcióira fókuszál, azért az 5. részben van minden, ami szem-szájnak inegere.
Bárkinek ajánlom, aki nevetni szeretne vagy szereti az abszurd komédiát, némi romantikával és akcióval fűszerezve.
Ha a többi rész is ilyen jó lesz, és mért ne lenne, akkor szerintem nyugodtan pályázhat az anime a 2013 egyik legjobb alkotásának posztjára (A Shingeki no Kyoujin mellett) és biztosan az egyik személyes kedvencemmé válik.
Ugyan nem tudom hol tart a könyv, ami alapján készül, de ha kellően előrébb én szivesen látnék belőle még majd pár évadot.
OPENING