Nem szeretem feleslegesen ismételni az előttem szólókat, de a zenék tényleg hihetetlenek. Én ráadásul mostanában kezdtem el jobban érdeklődni a blues iránt, ezért pont nagyon kapóra jött ez az OST-csomag.
Én inkább olyanoknak ajánlanám, akik már kicsit tapasztaltabb animések, és már egy 14 évesek megvannak. Szerintem egy ilyen művet jobban ki tud az élvezni, akinek nem csak egy Naruto meg egy Bleach van összehasonlítási alapnak, és már elég idős, hogy megértse a felszín alatti történéseket. Plusz vannak benne olyan részek, amiket bár én élveztem, a legtöbb embernek kicsit lassúak lehetnek.
Ami még nagyon tetszett benne, hogy a legtöbb flashbackkel ellentétben ezekt enm elmesélték, hanem csak megmutatták. A legtöbb iylen rész alatt még narrálás sem volt, a nézőre lett bízva, mennyit ért meg belőle. Ilyen megoldást még nem is nagyon láttam máshol, pedig már akkor is remek ízt ad a sztorinak, ha fele olyan jól csinálják, mint itt.
A movie tényleg kötelező, a sorozat felénél játszódik kb., szóval aki ott tart csak, az is nyugodtan megnézheti. A
zenéi ugyanolyan jók, Spike még mindig adja, és a történet meg az egész olyan jól meg van írva, hogy a neverending szériák moviegyártóinak ezt kéne mutogatni
Semmi fillerjellege nincsen a dolognak, sőt, az anime egy részénél is jobb. Amit már korábban szintén kiemeltek előttem, az itt még jobban kijön, a harcjelenetek nagyon jól vannak megkoreografálva, anélkül, hogy irreálisba menne át az egész. Az elején amit Spike azzal a seprűvel leművelt a csaj ellen, mérföldekkel lazább és szórakoztatóbb volt, mint bármelyik legyújtom-a-fél-világot-no-jutsus harc.
Természetesen mind maga az anime és mind a movie 10/10es nálam