24 nov 26, 04:27:44 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 865 866 [867] 868 869 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1252910 alkalommal)
0 Felhasználó és 18 vendég van a témában
Sevanna
VIP
Nem elérhető Nem elérhető

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Goddess Skuld- the mischievous

« Válasz #12990 Dátum: 14 jan 15, 11:27:03 »

Hát tudtommal a vízilabdához igencsak jó kondi kell.  Nevet Biztos nem volt véletlen, hogy nem csúfolták őket.  Nevet
Nekem a vez.nevemet szimplán nem értik sose. Vagy én beszélek hülyén vagy a nevemmel van a baj, de állandóan betűznöm kell kb. Pedig ez max az "y" miatt lenne indokolt szerintem. Azt mondjuk imádom, amikor mondom, hogy y-al és csak azért is beírja i-vel vki. -.- Tablónkon is i-vel van fent a képen. -.-"
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #12991 Dátum: 14 jan 15, 11:27:25 »

Nem is tudtam, hogy vízilabdáztál.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #12992 Dátum: 14 jan 15, 11:31:49 »

Szerintem Gdat minden olyan sportot kipróbált, amiben a nyers erőnek és az erőszakosságnak szerepe van. Nevet

Nekem is gyakran nem értik a nevemet, nem tom miért, annyira nem bonyolult. És én is imádom, amikor az osztályharcos öntudat megnyilvánul abban, hogy csak azért is i-vel írja a nevemet az illető.xDD
Naplózva
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #12993 Dátum: 14 jan 15, 11:33:56 »

A mi  családunkba az olyan szinten van, hogy apum nevét még sikerült a nagyszüleimnek thy-al íratni az anyakönyvnél, az öccsének már csak thi lett a húguknak pedig csak ti.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 11:36:58 írta Morita » Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #12994 Dátum: 14 jan 15, 11:34:45 »

Seva és Aes nekem a ti nevetek is tetszik nagyon.

Nekem sem értik sokan a vezetéknevem, kell mondani, hogy péééééé és cééééééézéééééé, mert nem egyszer írták b-vel, vagy cs-vel, de mikor mondom, hogy céééééé zééééé akkor is van, hogy leírják tz-vel. A végéről az n-t is csakranlehadják, még azt is el kell magyarázni, hogy hogy csatolják hozzá az -ová-t. Érdekes, hogy azt nem javítja ki a Chrome, hogy Peczen, de azt hogy Peczenová már igen. -.-"
Mindenképp hülye nevem van, ha szépen magyarul mondom akkor még össze is olvad. -.-"
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #12995 Dátum: 14 jan 15, 11:37:22 »

Köszi. Nevet

Morita, ez nagyon rossz. Ne hagyjátok. Nevet

Noe, ez mindig is érdekelt, hogy neked most igazából mi a neved? Mmint az -ová az anyakönyvben is benne van, meg személyiben is? Vagy csak a szláv szokás miatt kell odatenni, de nem hivatalos?
Naplózva
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #12996 Dátum: 14 jan 15, 11:41:08 »

4 évig vízilabdáztam, csak sosem beszélek róla, mert annyira nem szerettem. Nevet
Az úszás miatt és a jó társaság miatt bírtam. De magát a játékot sosem szerettem igazán. Jó, hogy négy évig csináltam ennek ellenére. Nevet (És ez különben is életem sötét korszaka volt, amikor nem küzdő sportoltam.)
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 11:42:02 írta Gdat88 » Naplózva
Sevanna
VIP

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Goddess Skuld- the mischievous

« Válasz #12997 Dátum: 14 jan 15, 11:44:23 »

Szerintem Gdat minden olyan sportot kipróbált, amiben a nyers erőnek és az erőszakosságnak szerepe van.

Szigorúan 15 éves kora előtt.  Figyelmeztetés

Noe az durva, hogy a te nevedet nem értik. A cz része még oké, de a többi.  Hmm? Én már voltam emberi, zsémbes meg zsebes is.  Nevet
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #12998 Dátum: 14 jan 15, 11:47:00 »

-ovával vagyok anyakönyvezve, így anyakönyvezni szláv szokás... szegény Fóthy nevű osztálytársnőm már magyarosította is, mert míg idejárt egyetemre a Fóthyovából lett fotüé is ikszdé

Nálam csak gyakran megállnak névsorolvasásnál, hogy WTF van ideírva, huh ez naaagyon hosszú.

Szerintem a ti nevetek se bonyolult. De nekem már sokszor mondták, hogy hihetetlen, hogy így megtudja kavarni az embereket egy cz.
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #12999 Dátum: 14 jan 15, 11:48:45 »

Röhögni fogsz, de 15 évesen hagytam abba a vízilabdát. Nevet Akkor kezdtem thai boxolni.
Naplózva
Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13000 Dátum: 14 jan 15, 11:54:56 »

-ovával vagyok anyakönyvezve, így anyakönyvezni szláv szokás... szegény Fóthy nevű osztálytársnőm már magyarosította is, mert míg idejárt egyetemre a Fóthyovából lett fotüé is ikszdé

Nálam csak gyakran megállnak névsorolvasásnál, hogy WTF van ideírva, huh ez naaagyon hosszú.

Szerintem a ti nevetek se bonyolult. De nekem már sokszor mondták, hogy hihetetlen, hogy így megtudja kavarni az embereket egy cz.

Értem. Sose tudtam, hogy a szlovákoknál hogyan van. (Hogy minden állampolgárnál kötelező e) Viszont Fóthy névvel tényleg rossz lehetett. Az enyémmel is hülyén hangzana. (Bár én nem vagyok lány, de a tesóimat érintené. xD)

Gdat, meg se lepődtem. Nevet
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13001 Dátum: 14 jan 15, 12:00:03 »

Nem kötelező minden állampolgárnál, csak a szlávrajongók anyakönyveztetik magukat így.

Haha, bocs, csak kötekedős kedvem van. Nevet

Magyarországon sem kötelező minden esetben a fonetikus átírás már. Ha akarnám, átnevezhetném magam Schwarzenfieber Elliere, menő életérzés lenne. ikszdé
Naplózva

Aes Sedai
Moderátor

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #13002 Dátum: 14 jan 15, 12:06:06 »

Otthon elég sok hasonló hangzású vezetéknév van. ikszdé Pécsen erre a névre a többség egy vállrándítással felelne. xD Egyetemen a más országrészekből származó tanárok készültek ki mindig egy névsorolvasásnál. Meg most itt is meglepődtek páran az Sch+n képlettel létrehozott vezetéknévvel rendelkező ismerőseimen.
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #13003 Dátum: 14 jan 15, 12:08:54 »

Már megbocsájs Saphi, de a 90-es években kötelező volt. Épp annyira mint ahogy a Kitti nem szerepelt az engedélyezett nevek között. Sőtt nem anyakönyveztethettél mondjuk Gézát csak Gejza-t, épp így Istvánt sem csak Stefant stb. Most persze már változtatható. Barátnőm is 16 évig Bernadetta-ként élt és azután változtathatták csak meg (szülei, mert nem volt nagykorú) Bernadettre a nevét. Tehát egy időben még egy -a elhagyása sem volt megengedve. Ennek ellenére magyar iskolában a naplóba úgy voltunk beírva, mint Peczen, Kollár, Fóthy, Magda stb. a és nem Kollárová, Fóthyová, Magdová.
De örülök, hogy te amúgy mindenhez nagyon értesz.

Ill. hozzáteszem, hogy nem ingyenes most sem levetetni egy ovát a neved végéről.
« Utoljára szerkesztve: 14 jan 15, 12:20:47 írta noemimi-chan » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #13004 Dátum: 14 jan 15, 12:16:48 »

Persze, hogy értek hozzá, ezt is tudtam.  Nyelvesít
Kinek nem inge, nem veszi magára. Nevet

Azért írtam, hogy most már. Régen Magyarországon sem voltak ilyen nemzetiségi engedmények.

Aes, azért szerintem a német nevek kiejtése már egy közepesen művelt személynek is alap. Megérteném, ha lengyel nevek lennének, és amiatt készülnének ki. Nevet
Naplózva

Oldalak: 1 ... 865 866 [867] 868 869 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins