Sajnos sok pszichiáter tényleg csak gyógyszeres kezelésben tud gondolkodni.
A pszichiátria nem a lelkisegély-szolgálat. A pszichiáterek
szervi eredetű problémákkal foglalkoznak, nem azzal, hogy te lelki válságban vagy, mert megcsalt a barátnőd. Aztán megnézném, ha rákos lennél, akkor is felhánytorgatnád-e az orvosoknak, hogy csak gyógyszeres kezelésben tudnak gondolkodni. Biztos jobban esne, ha leülnének veled beszélni, attól majd eltűnik a tumor, mi?
Vicces lenne, ha a pszichiáter azt mondaná az Alzheimer-kóros demens öragasszonynak, hogy "Marika néni, beszélgessünk már a betegségéről. Az nem lesz jó, ha degenerálnak a sejtjei, még a végén arra sem fog emlékezni, hogy kell kimenni a vécére. Meg ezek az amyloid-plakkok sem jók, de hiszem, hogy elég kitartással és lelki erővel képes lesz őket kordában tartani. Ne engedje, hogy legyőzze a betegség, Marika néni!"
Nyugi Saphi, attól hogy nem jön be, még annyit eszel vagy nemeszel amennyit akarsz
Ezt úgy mondod, mintha kicsit is féltem volna tőle, hogy többet kell ennem, mert neked "nem jön be".
Nekem pont ezzel a nem jön be szöveggel, meg a szomorkás hangulatjelekkel volt a bajom, komolyan, mintha sajnálni kéne, hogy egyes emberek nem szeretik teletömni magukat.
Érdekes amúgy, Magyarországon az emberek többsége ilyen, azt hiszik, minél többet zabál az ember, annál jobb. Na meg persze jó zsíros magyar kajákat, pörköltet például, mi? Tudom, egyszer említetted, milyen szánalmas már, hogy páran leszólják a magyar kajákat, mert nem egészségesek. Nem tudom, ebben mi a szánalmas, mert nem ballibsi magyargyűlölő kitaláció, hiszen tényleg nem azok. Persze régen, amikor ezeket kitalálták, bizony a parasztember hiába tömött magába egy jó nagy menüt, utána ki is ment a földekre, és ledolgozta. Ma meg ugyanezt eszik, miközben a számítógép előtt ülnek a nap nagyrészében... talán itt a probléma.
Aztán büszkék lehetünk
erre, meg úgy alapjáraton az előkelő helyezéseinkre a szív- és érrendszeri, illetve daganatos betegségekben.
A legviccesebb mindebben az, hogy még a politikamentes viccportálokon is, minden random kép alatt politizálnak, és mostanában nagyon szeretik hangoztatni, hogy "már kenyérre sincs pénzünk". Haha, látszik a sok zsírdisznó, szinte az utcán guruló emberről, hogy a népnek már kenyérre sincs pénze. Biztos nagyon éhezhetnek.