Most nem bánom, hogy nem tudok vidiket lejátszani, mert legalább nincs lelkiismeret furdalásom, hogy ezt a sok szart nem hallgattam végig, és ennek ellenére szólok hozzá a témához. xDD (a "sok szar" alá saphi népzenés hszének tartalma nem tartozik, mondjuk azok nagyrészét meg amúgy is ismerem, szal ha most kimarad a meghallgatások, akkor is tudom miről van szó)
Én régen nem igazán szerettem a magyar népzenét, csak akkor, amikor énekórán együtt népdalokat énekeltünk.
Az tök jó volt. Később szerettem csak meg, főleg a folk metal hatására. Mondjuk folk metalból is eleinte csak külföldi előadókat ismertem, a magyarok később jöttek, de ők szerettették meg velem az autentikus népzenét is. Bár az igazi kedvencem azért a metálos változat maradt.
Mulatós zene: nem kössz.
Tényleg nagyon nem szeretem. Egy dolog, hogy valójában ez a magyar zenéből fejlődött ki, ma is sok magyar szereti, de számomra már véglegesen a cigányokhoz kapcsolódott. Konkréten ha kiderülne, hogy mondjuk Szálasi ilyet énekelve vezette csatába a nyilasokat, nekem ez akkor is cigányzene maradna.
Pl tegnap is a buszon a sok - átlagon felül értve a"sok" szót - etnikai élményem közé tartozott ennek a muzsikának a mobiltelefonról való hangos hallgatása. Elég idegesítő, amikor a busz végéről odahallatszik. (Ilyenkor persze alapjáraton beteszem a fülhallgatót, és a saját zenémmel nyomom el, lehetőleg death metal vagy grindcore. De most erre nem volt lehetőség, rossz helyen ültem, figyelni kellett. xD) Sajnos ezt a zenét nagyon ellopták és eltorzították már.
Annyi még idetartozik, mint vallomás, hogy a multikulti rám is hatással van, sok más nép népzenéjét is szeretem nagyon, pl a kelta zenéket, bár ez még túl mainstream is.
Cher Lloyd *.*
Cher Lloyd tényleg jól néz ki.