24 nov 17, 05:17:59 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 276 277 [278] 279 280 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1228115 alkalommal)
0 Felhasználó és 21 vendég van a témában
Gabesz
Naruto-Kun Csoport
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #4155 Dátum: 13 júl 19, 19:25:55 »

Jaa szóval Saphira te egy igazi jurtában lakó szittya ősmagyar vagy fehér lovon!  Pojén
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #4156 Dátum: 13 júl 19, 19:58:59 »

én szívesen leszek félkorcs, legalább génjeimben van a jó lovaglókészség meg a hátrafelé nyilazás, mindemellett (hmm... miben is jók a szlávok?  Gondolkozik) jól bírom a szeszt (múltkor megleptem egy srácot mert mások szerint erős volt a bodzapálinkája, szerintem meg nem éppen... ők azt állították úgy iszom mintha tényleg bodzalé lenne Szomorú ), szeretem a krumplit és a tejtermékeket... jaj és van egy szép apám szerint ukrán vezetéknevem is  (nekem ötletem nincs mért pont az, apunak meg nem kell hinni) xD 
amúgy meg büszke palóc vagyok Durci ikszdé
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

« Válasz #4157 Dátum: 13 júl 19, 20:10:51 »

Ez tipikusan a minden székely magyar de nem minden magyar székely dolog. Magyarország sosem bomlott volna így fel ha  a Franciák Angolok nem tartották volna veszélyesnek egy ekkora államot a Balkánon. Magyarország népei mindig jól megvoltak egymás mellett. A magyarság csak részben származás, de inkább tudat! Pláne olyan népeknél amik a jóég tudja mióta itt vannak legyenek szlávok svábok stb.  Az hogy a nyugat az oszd meg és uralkodj elvével akarja szarban tartani ezt a térséget az más tészta...  sok kicsi egymással civakodó országot könnyebb megvezetni mint egy nagyot, még ha az viszonylag soknemzetiségű is. A patriotizmus szép dolog, de a túlzott nacionalizmus káros. Bár ez itthon inkább védelmi reakció arra hogy a környezős országokban ezt kívülről erőlteti a nyugat. De ez már politika és ebbe nem mennék bele.

Remélem senki nem akar lecsapni... megígértem hogy többé nem írom le amit gondolok de ez most kikívánkozott belőlem ikszdé
Naplózva

Some men just want to watch the world burn.
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #4158 Dátum: 13 júl 19, 20:15:02 »

"Magyarország népei mindig jól megvoltak egymás mellett."

Ez annyira jó vicc volt... menten megszakadok xD
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #4159 Dátum: 13 júl 19, 20:32:51 »

Hát elég egyértelmű : http://hu.wikipedia.org/wiki/A_magyarorsz%C3%A1gi_nemzetis%C3%A9gek_t%C3%B6rt%C3%A9nete

De itt van röviden a lényeg :"A magyarországi nemzetiségek egész a 19. század közepéig békességben éltek a magyarokkal, amíg az 1843-44-es országgyűlés el nem fogadta a magyar nyelv hivatalossá tételét. Ezután a nemzetiségek is követelték, hogy használhassák a saját nyelvüket. A követeléseik megtagadása miatt kezdetét vette a magyarság és néhány magyarországi nemzetiség közötti viszálykodás hosszú korszaka."

Még annyit ennek a margójára hogy ezzel a törvénnyel nem a nemzetiségieket akartuk szivatni, hanem simán kikerülni hogy Habsburg nyomásra a Német legyen a hivatalos nyelv. Ez az osztrák udvarnak szólt leginkább.
« Utoljára szerkesztve: 13 júl 19, 20:37:19 írta Micsudi » Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #4160 Dátum: 13 júl 19, 20:36:54 »

Ez se teljesen igaz... de legalább te is megcáfoltad az előbbi állításod Nevet
Naplózva

Micsudi
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #4161 Dátum: 13 júl 19, 20:38:44 »

Nem cáfoltam meg, Tévedtem 60 évet Nevet  Ennyi. A legjobbakkal is megesik. Rég töriztem. Istenem általánosban de szerettem a töriversenyeket Mosolyog
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #4162 Dátum: 13 júl 19, 21:37:11 »

Jól van, nyugi emberek, csak vicceltem, nem kell belőle ilyen komoly témát keríteni. Ez a duma topic.
Naplózva

Sabaku
Shinobi no Megami
*

U.S.S. Kobayashi Maru

« Válasz #4163 Dátum: 13 júl 19, 21:40:59 »

És akkor mi ebben a paradox? Nevet
Naplózva

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii
Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #4164 Dátum: 13 júl 19, 21:50:58 »

Nem is tudom, gondolhattam volna, hogy megjelennek ezek a "ki a magyar", "a magyarság tudat", "kik voltak itt előbb", "balkáni (sic) állam" felvetések, ha gonosz módon magamnak követelem az utolsó magyar címet. Szomorú
Naplózva

Sabaku
Shinobi no Megami
*

U.S.S. Kobayashi Maru

« Válasz #4165 Dátum: 13 júl 19, 22:02:25 »

Úgy értem a komoly téma és a duma topic. Volt itt már annyi minden, hogy erre emlékszezni sem fogunk egy hét múlva Nevet
Amúgy meg ezzel a 'ti lehettek félkorcsok' kijelentéssel vajszívről tettél tanúbizonyságot, és mégse tűnt fel senkinek se...  Neeem
Naplózva

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii
Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #4166 Dátum: 13 júl 19, 22:15:27 »

Most mondanám, hogy ilyen témával menjen mindenki a vitába, de magamnak mondanék ellent, mert valóban többször kiálltam amellett, hogy legyenek komoly témák is itt a megszokott időjárás és naplóbejegyzések mellett.

Ugyanakkor fentebb a komoly téma alatt nem is azt értettem, hogy érdekfeszítő és intelligenciát igénylő, hanem sokkal inkább elég komplex kérdést feszegető, amiről valójában mindenki csak véleményt tud formálni, igazi tényt vagy értelmes érvet felmutatni kevésbé lehet. Az ilyen témák meg egyenesen a személyeskedéshez vezetnek (itt legalábbis), mert mindenki foggal-körömmel ragaszkodik a véleményéhez, amivel a másik úgy sem fog egyetérteni, főleg én nem, ez természetes. Nevet Ez csak egy tipikus szélmalomharc vita, főleg a nemzetiség kérdés tekintetében, de még a történelem felhozása is ugyanoda vezet, révén annyi történelem van, ahány ember. Vagy legalábbis ahány ember elrugaszkodik a makacs, de sokszor tudatlan történészek által alkotott világtól, mert azok körülbelül azt hiszik, feltalálták az időgépet, és szinte személyesen ismerik a múltbéli emberek gondolatait, világát, érzelmeit, vágyait és életét. A matematika tudomány, a történelem nem. Nem tudomány, mert nem tud semmit, sokkal inkább csak hisz.

Igen, szomorú, hogy fel sem tűnt nekik a jóindulatom. Szomorú
Naplózva

Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #4167 Dátum: 13 júl 19, 22:23:17 »

Eltelt pár millenium azóta, de újból megélhettük jóindulatodat.

Egyébként ennyit az előzőekhez:
Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita.
most már én is tudományos vagyok.
Naplózva
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #4168 Dátum: 13 júl 19, 22:35:51 »

Idézet
Extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita.

Valljuk be, régen jobban ismerték az igazságot, mint manapság. Lesütöttszemek
Naplózva

Ishida
Rikodu Sennin
*

« Válasz #4169 Dátum: 13 júl 19, 22:59:19 »

Ki jön holnap conra?
Én megyek és remélem nem szakítom félbe a magasröptű magyar kérdést. Múltkor is elég hamar meglátszott a téma felhozatalának értelmetlensége. xD
Naplózva
Oldalak: 1 ... 276 277 [278] 279 280 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins